עוגיות כוכבים חגיגיות

30 Nov
November 30, 2012

הערב הכנתי עוגיות בזק, היה לנו קרייבינג מטורף (כמו תמיד) ואילתרתי עוגיות שפשוט העיפו אותנו,
מזל שנשאר המון שוקולד מהמאפינס של לפני כמה ימים במקרר אז שלפתי אותו החוצה לאקסטרה פינוק ושחיתות על מלא…

מרכיבים-

כוס סוכר חום בהיר
450 גרם קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
200 גרם שמן קוקוס, ממליצה על השמן עם ריח הקוקוס
3/4 כוס שבבי קוקוס
1/4 כוס זירעי שומשום
1/2 כוס חלב סויה, ממליצה על חלב סויה בטעם וניל של אלפרו, אם אין, כל חלב טבעוני אחר יתאים
2 כפיות אבקת סוכר

ההכנה-

חממו את התנור מראש ל180 מעלות.

ערבבו את כל החומרים יחד טוב טוב טוב , עד ליצירת בצק אחיד,
את החלב אני ממליצה להוסיף אחרון ולהוסיף לאט לאט בזמן הלישה, אנחנו לא רוצים בצק יותר מידי רך ובטח שלא דביקי,
אז תלושו היטב ורק כמה שצריך להוסיף…
קמחו את המשטח עבודה, את הבצק חלקו למספר חלקים (או פשוט תחתכו חתיכה גדולה מהקערה בכל פעם),
צרו כדור עגול ורדדו אותו על המשטח בעזרת מערוך, עד לעובי של כ- חצי ס”מ.
בעזרת חותכני עוגיות, צרו עיגולים גדולים, (אפשר גם עם כוס גדולה), וכל עיגול הניחו בצורת לתוך כוסית של קאפקייקס, תהדקו בצדדים ובתוך כל כוסית מלאו במלית אהובה, אני השתמשתי במילוים של שוקולד, ריבת תאנים, ריבת ליים וחמאת בוטנים.
עם חותכן עוגיות נוסף בצורת כוכב קטן, חתכתי כוכבים קטנים והנחתי כוכב מעל לכל כוסית עם מילוי.
הכמות תמלא לנו בין 2-3 תבניות ותספיק לדי הרבה עוגיות, מאותו בצק הכנתי גם עוגיות רולדה נהדרות וגם עוגיות כוכבים גדולים עם ריבה וצורה מעל והכל יצא מעולה.
את העוגיות נאפה על 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהן מקבלות צבע אפוי, זהוב ומעט חום.
נוציא את העוגיות ונתאפק חזק חזק כי הן הכי טובות כשהן קרות לגמרי!
אז נמתין שתתקררנה ורק אז נפזר מעל מעט מאבקת הסוכר למראה חגיגי וקסום…
אפשר להתחיל את ההתפרעות….
🙂

לא לשכוח את הקפה/תה בצד…

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
3 replies
  1. דוכיפת says:

    עד כמה אפשר לפשט עוד יותר את המתכון ?

    Reply
  2. סימה says:

    שלום נטלי,
    אפשר להחליף את השמן קוקוס בשמן קנולה?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.