לביבות בטטה וכרובית טבעוניות

02 Oct
October 2, 2012

נופר המופלאה, בעלת ידי הזהב פינקה בסוד לביבות המעולות שלה,
אני, כבר רצה למטבח לנסות בעצמי, אבל השמועות מלחששות שמדובר במתכון מנצח!

תודה רבה…
קבלו את נופר יערי-

כמה מילים עלי ועל הבלוג “לא על החסה לבדה”

היי,
קוראים לי נופר ואני סתם טבעונית שאוהבת לבשל ולצלם.
אין לי ידע או הכשרה מקצועיים, יש לי רק אהבה לשני אלו וצורך עז להוכיח לעולם שאוכל טבעוני יכול להיות טעים, יפה ומגוון 🙂
מיד עם המעבר לטבעונות התחילו להציף אותי בשאלות של “אז מה את אוכלת??” בשלל וריאציות.
בהתחלה ניסיתי לענות, אח”כ ניסיתי לתעד במצלמה של הנייד ולשלוח לאנשים בוואטס-אפ, אח”כ השתדרגתי לאלבום בפיקאסה ועברתי לצלם במצלמה היותר טובה,
ובסוף הבנתי שעדיף לכתוב את המתכון פעם אחת ולפרסם בבלוג מאשר לשלוח לכל אחד בנפרד.
וככה נולד הבלוג.
כשחושבים על זה, זה היה בלתי נמנע – שילוב של אהבה לצילום, לבישול וגם האתגר שבליצור אוכל מעניין וטעים שהוא גם טבעוני.
הכיף הכי גדול שלי הוא בתגובות של אנשים שהשתמשו במתכונים והכינו אוכל טעים ששימח אותם ואת הקרובים להם.
זה שווה את כל הכלים שהחבר שלי נאלץ לשטוף,
וגם את הכמה מתכונים הפחות מוצלחים שהייתי צריכה לעבור בדרך למציאת הטובים יותר…

תודה לנטלי על האירוח החמים – זה מאוד משמח לראות את הצמיחה הפתאומית של הקהילה סביב נושא האוכל הטבעוני, הבלוגים החדשים, הפירגון ההדדי וכמובן כל האוכל המגניב הזה שיוצא בסופו של דבר מכל הסיפור.
בסוף עוד נשכנע את העולם שטבעוני זה מגניב!! 🙂

ולסיום, אחד המתכונים החביבים עלי:

לביבות בטטה וכרובית
—————————————-

מצרכים
1 כרובית בינונית

2 בטטות בינוניות

1 בצל בינוני

1/2 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + חצי כפית מחוקה אבקת אפייה)

1/4 כוס מים

כ-80 גרם גבינת פטה שקדים מפוררת (אופציונלי) – המתכון המלא להכנת הגבינה כאן

מלח פלפל

קצת אגוז מוסקט

הכנה:

מפרקים את הכרובית לפרחים ושוטפים, מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות גסות. שמים אותם ביחד על האש בסיר עם מים וכפית מלח עד שהם רכים ומוכנים למעיכה.
כשהם רכים מסננים מהמים ומועכים לפירה גס (אני לא אוהבת מחית אחידה לגמרי, אבל גם זה אפשרי).
מניחים לפירה להתקרר קצת ובינתיים קוצצים בצל הכי דק שאפשר ומטגנים במעט שמן זית עד שהוא שקוף ומתחיל להזהיב.
את הבצל המטוגן מוסיפים לפירה, ומוסיפים גם מלח פלפל וקצת (קצת!) אגוז מוסקט.
שמים בקערה קטנה את הקמח עם המים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה צמיגית ורכה מאוד, כמו דייסה (אבל לא נוזלית מדי). אפשר להוסיף מים או קמח אם צריך כדי להגיע לעיסה המתאימה.
את העיסה מוסיפים לפירה ומערבבים היטב עד שהמלית אחידה.
מפוררים פנימה את גבינת הפטה אם יש.
כדאי בשלב זה לטעום את המלית ולתקן תיבול אם צריך.
יוצקים את הלביבות בעזרת 2 כפות לתוך מחבת עם קצת שמן חם ומטגנים עד להזהבה מכל צד. למי שמעדיף לאפות – על 180 מעלות כ-20 דקות ולהפוך לעוד 10-15 דקות לצד השני, ומומלץ לרסס בקצת שמן.

* את המלית הזו אפשר ליצוק לתוך קלתית של קיש ולאפות כ-40 דקות בחום בינוני, וזה יצא מצוין באותה מידה.

לא על החסה לבדה


Comments

comments

Tags: , , , ,
19 replies
  1. ענת says:

    נשמע יאמי יאמי יאמי!
    בטטות פי מיליון יותר טעימות מתפוחי אדמה. אין מה להשוות בכלל! (וגם המדד הגליקמי שלהן הרבה יותר נמוך, ולכן בריאות יותר)

    אני מניחה שאפשר גם לאפות את הלביבות (מבטיחה לנסות ולדווח), אבל אין את הקישור לגבינת הפטה.. 🙁

    Reply
  2. Vernon says:

    I am not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

    Reply
  3. איריס says:

    נראה נהדר… תודה על השיתוף…

    Reply
  4. נורית says:

    נראה מעולה, וכל הכבוד לך על האירוח של שאר החברים בבלוג, זה מוסיף לך יופי לאופי 🙂
    גם יפה וגם אופה כבר אמרתי?!?..

    Reply
  5. wiż says:

    Very good written story. It will be supportive to anybody who usess it, as well as yours truly :). Keep up the good work – for sure i will check out more posts.

    Reply
  6. נועה says:

    מעולה לגמרי

    Reply
  7. רומי says:

    אפשר גם לבתר על הגבינת שקדים או להחליף הטופו?

    Reply
  8. רומי says:

    לוותר*

    Reply
  9. הדס says:

    נטלי היקרה,
    קודם כל אני מאוהבת באתר שלך.
    מפיצה אותו בקרב חבריי הלא טבעוניים וכולם לא מאמינים שאפשר אחרת.
    אז תודה רבה מכל הלב על ההשקעה במתכונים המעולים והתמונות המדהימות:-)
    לגבי המתכון- העיסה יצאה מעולה, אבל לא סמיכה מספיק על מנת ליצור לביבה יציבה.
    עשיתי ניסוי על ארבע לביבות בטיגון והכל התפרק, אומנם יצא באמת מעולה אבל התבאסתי שזה לא יציב.
    הוספתי עוד עיסה של קמח(קמח כוסמין, לא מלא) אך עדיין לא הסתדר וגם אז הוספתי ישירות לעיסה עוד טיפה קמח וגם אחרי הפעם הזו לא יצא יציב.
    בסוף אפיתי, יצא טעים אבל בגלל כל כמוייות הקמח קצת תפל. עדיין טעים, והקטנה שלי ממש התענגה. בעלי נהנה לאכול את הלביבה עם קטשופ:-)
    אני מתכננת להכין אותה לארוחה עם אורחים לא טבעוניים ושהיא תהיה בעיקר בשביל הילדים. ילדים אוכלי בשר מאוד בררנים כשזה מגיע לקציצות או מאכלים בסגנון ולכן חשוב לי שזה יהיה פיצוץ…
    בכל מקרה, אשמח לדעת, אם יש לך רעיון, למה לא הצליח לי?
    ושוב, תודה:-)

    Reply
    • Natalie says:

      היי הדס, שימי לב בהוראות הכנה שהבלילה אכן דלילה, לא סמיכה ליצירת לביבות בידיים ולכן מוזגים את הבלילה עם כף לטיגון, כך הלביבות נעשות. חשוב לטגן בשמן חם ועם מחבת נון סטיק. לא אמור להתפרק.
      תודה רבה רבה על הפירגון 🙂

      Reply
  10. shirli says:

    היי נטלי,
    אפשר במקום קציצות קיש להכין את הקציצות כמאפינס?
    האם צריך להוסיף משהו למאפינס?
    תודה 🙂

    Reply
  11. רעות says:

    אפשר להשתמש בכרובית קפואה? אם כן מה הכמות

    Reply
  12. סוזי says:

    ..גבינת פטה זה לא טבעוני. במקום אפשר להכניס קצת קרם קוקוס וקצת יותר קמח.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.