מרק דלעת טעימי

17 Oct
October 17, 2012

מרק שמפנק את בעלי הלשון המתקתקה, קרמי ונעים, הצבע משגע ומניסיון, כולם אוהבים…


900 גרם דלעת
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 סלרי קצוץ
450 גרם עגבניות- לא יודעת כמה עגבניות זה יוצא, סורי
ליטר וחצי מים
2 כפות רסק עגבניות
מעט פטרוזליה קצוצה
צרור קשור של טימין, מרווה, עלי דפנה טריים (לא מיובשים),בזיליקום, רוזמרין, עלי פלפל ולענה.
מלח ופלפל
מעט שמנת מתוקה סויה אלפרו מעל בסיום הבישול.

בסיר לחמם את השמן זית ולזרוק פנימה את הבצל והסלרי, לא לחכות שיזהיבו, ממש קצת לפני, להכניס את הדלעת והעגבניות לעוד 5 דקות בישול ולערבב כל הזמן, להוסיף את המים, הרסק, וכל מיני העלים והעשבים שהצלחתם למצוא עבור המתכון, לא מחייב את כולם יחד, אפשר לבחור מה הכי מתאים ולעבוד עם מה שהכי בטעם שלכם.

לתבל בפלפל שחור והמלח

להרתיח, ולבשל במשך 45 דקות על אש נמוכה
לחכות שהמרק מתקרר מעט ולהוציא את הצרור עלים מהמרק החוצה
להעביר לבלנדר ולרסק עד שהמרק חלק וקרמי
להוסיף את השמנת מתוקה סויה אלפרו ולחמם לעוד כ 2 דקות ולהגיש…
שלמות!

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
8 replies
  1. פרנק דליה says:

    אויש כמה שזה מרהיב…. 🙂 אנסה. אפשר להחליף את הדלעת בדלורית?

    Reply
  2. אסי says:

    היי נטלי
    יצא לי חמוץ יש לך מושג למה?
    בכל מקרה הייתי מצפה קצת למתיקות של הדלעת שלא הגיע בכלל
    אני חושב שהעגבניות לא כל כך מתאימות וגורמות לחומציות
    חיפשתי עוד כמה מתכונים והם לא היו עם עגבניות בכלל זה מאוד ייחודי למתכון שלך

    בכל מקרה אכלנו ונהננו עם הילדים. אני עומד להכין את הבראוניז. תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      היי אסי, אולי תלוי גם בטיב הדלעת והבשלות שלה, אבל העגבניות אכן מוסיפות חמיצות שאצלנו מאוד אוהביםם 🙂

      Reply
  3. נילס says:

    יש לי קילו בטטות בבית שאני חושבת מה לעשות איתו… את חושבת שאפשר להכין את המרק עם בטטה במקום, או שזה ישפיע מדי על המרקם?

    Reply
    • Natalie says:

      אני כאוהבת בטטות מאשרת שזה יצא טוב, כמובן במרקם קצת שונה אך טעים. לא להשתמש ביותר מידי בטטות שלא יצא פירה במקום 🙂

      Reply
  4. אירית בן עמי says:

    נטלי שלום, הכנתי היום את המרק שלך והוא יצא נורא מר, בלתי אכיל וזרקתי אותו. נראה לי, שזו אשמתי, ושלא קראתי את היטב את המתכון – שמתי צרור שלם של מרווה, צרור טימין וכ-4 ענפים גדולים של בזיליקום – נראה לי, שהבזיליקום גרם למרירות- מה דעתך?
    הכנתי מס’ פעמים, בעבר , 2 מתכונים שלך – פסטו ופשטידת ירקות ומאד אהבתי.

    Reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] לפי זמן-פייסבוק. לפני שבוע היא העלתה מתכון מקסים למרק דלעת, אותו החלטתי לנסות באומץ רב בפעם הראשונה […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *