מרק ברוקולי מוקרם טבעוני
היום השמש קצת שיחקה איתי מחבואים, באה והלכה, וכשהרגשתי קצת שכבר הפך קריר, מיד הוצאתי סיר למרק, בשבילי זה רק תירוץ…
נתקלתי בתמונה מעניינת של מרק ברוקולי מוקרם והיא גרמה לי לחשוב קצת על סידן וכמה שהוא חשוב אז שלחתי את טרי להביא לי ברוקולי, ומיד התחלתי במלאכת הניקוי, לא לשכוח לחפש חברים קטנים בין כל הפרחים הקטנטנים של הברוקולי, וכשהברוקולי נקי ומוכן, מתחילים.
אני אקפוץ ישר לסוף ואגלה לכם שהמרק יצא מופלא, ממש ממש אבל ממש טעים, מרק הברוקולי המוקרם הכי טעים שטעמתי… והוא מאוד קל להכנה, אחלה דרך להתאהב שוב בירקות שלא כולם מתחברים אליהם. אושן אכלה 2 צלחות שלמות, קצת שיחקנו משחקים אבל היי, האוכל נגמר ומבחינתי זאת הצלחה! 🙂
סיר ראשון-
3 כוסות פירחי ברוקולי קצוצים
4 כוסות מים
1 בצל קצוץ
כוס גזר מגורד
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית או שמן קוקוס
חצי כפית בהרט
חצי כפית חוויאג’
2 עלי דפנה
בסיר נפרד-
2 כפות קמח קורנפלור
250 מ”ל שמנת צמחית או קרם קוקוס
כפית פתיתי שמרי בירה
חצי פלפל צ’ילי אדום חריף או לא חריף לבחירה
מלח ופלפל לפי הטעם
*אופציונלי- גבינת קשיו בסגנון גבינה צהובה/קרם קשיו
ההכנה-
להרתיח בסיר הראשון את כל המרכיבים הרשומים בו, לבשל על אש בינונית עם מכסה סגור עד לריכוך.
בסיר נפרד נחמם את השמנת הצמחית ונערבב לתוכה את קמח הקורנפלור ואת שמרי הבירה, נערבב היטב, אפשר גם עם מערבל יד, עד לקרם אחיד ונעביר אל תוך הסיר הראשון, נוסיף את המלח והפלפל לפי הטעם ונבשל למשך עוד כ- 5 דקות.
.נקצוץ מעט מהפלפל האדום ונקשט מעל
אפשר לערבב פנימה גם גבינה טבעונית נוספת אם יש לכם מוכנה או פתיתי צ’ילי חריף מעל…
נזלול 🙂
הכנתי עם חצי חלב קוקוס וחצי שמנת לבישול אלפרו.יצא מעולה!תודה!
היי נטלי, אני מתגוררת באיטליה וכשלתי בלמצוא פה קמח קורנפלור או בכלל בלנסות לתרגם את זה בהצלחה.
במה אני יכולה להחליף אותו במתכונים שבו הוא מופיע?
תודה!
ליאת
ניסית את המילה הזו? amido di mais
אני חושבת שזה קורנפלור באיטלקית.
את יכולה לוותר על זה או להשתמש בקמח אחר.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!