מפרום חצילים טבעוני

07 Aug
August 7, 2013


מפרום, איזה שם מוזר למאכל כל כך טעים… אבל כשאני שומעת את השם הזה, אני מיד נזכרת בסבתא היקרה שלי שתחיה, האשה הצדיקה של חיי, שאין לי מילים בכלל לתאר את גודל אהבתי אליה, והיא זו שהחדירה בי את אהבת האוכל, וגם דחפה לי כפות גדושות של מפרום עם קוסקוס כדי שאגדל טוב (לא עזר, אני עדיין מטר וכלום…), ולכן בכל פעם שאני מכינה מאכל כזה עם שם כבד, אני מזכירה לעצמי את כל הטיפים הסודיים שלמדתי ממנה על שיפור האוכל, טיפים כאלה שעברו מדור לדור ולא נלמדו דרך ‘גוגל יודע הכל’, האתגר היה לטבען, פלוס להכניס הכל לחצילים, וליצור רוטב קצת שונה מהרוטב עגבניות המוכר (והטעים בפני עצמו כמובן), והתבשיל הזה יצא מרשים ביותר… הרוטב המתקתק והניחוח שלו גרמו לשכנה החדשה שלי משמאל לבוא ל”קפה” :) ככה זה כשאני מבשלת עם דלת המטבח פתוחה לחצר… שילמדו כבר לבשל האנגלים האלה ;)

מפרום חצילים טבעוני

מרכיבים:

כללי:

שמן לטיגון

רבע כוס קמח רגיל לקימוח

4 חצילים קטנים-בינוניים

למילוי:

כוס טחון מין הצומח או סייטן

1 בצל קטן

2 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה

1 פרוסת לחם או חלה

1/2 כפית כמון

כף פפריקה

1/2 כפית קינמון או כפית בהרט

1 עגבניה מגורדת

מלח ופלפל לפי הטעם

“בשר” החצילים לאחר הריקון שלהם

לרוטב:

מעט שמן לטיגון השום

4-5 שיני שום קצוצות

2 עגבניות מגורדות

2 כפות גדושות של ריבת בצל או רבע כוס רוטב סילאן ובצל אחד קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

כ- 2 כוסות מים אך יש להוסיף לפי הצורך במשך הבישול


ההכנה:

נשטוף היטב את החצילים, נחצה לאורך (כמו בצילום) אך נשאיר את העוקץ (החלק המחבר לגבעול) מחובר ושלם.

נרוקן מעט מפנים החציל ואת מה שהוצאנו נשאיר בצד.

נכניס את כל המרכיבים יחד עם פנים החצילים שרוקננו, מלבד הלחם, למעבד מזון ונטחן לא יותר מידי עד לעיסה אך שהכל יתחבר היטב. את הלחם נפורר פנימה ונערבב היטב עם הבלילה, אם הבלילה רכה מידי, נוסיף עוד פרוסת לחם שתספוג מהנוזלים, התערובת צריכה להיות רכה אך לא יותר מידי.

נטבול את החצילים בקערה עם הקמח.

נחמם שמן לטיגון וכשהשמן חם נכניס את החצילים ונטגן משני הכיוונים היטב. נעביר לנייר סופג.

נעבור להכנת הרוטב:

בסיר רחב נחמם מעט שמן, נטגן את שיני השום עד להזהבה, נוסיף את העגבניות המגורדות ואת ריבת הבצל, (או אם בחרתם באופציית בצל ורוטב סילאן במקום, אז יש לטגן את הבצל עד לשקיפות בשלב טיגון השום).

נטבל במלח ופלפל ונערבב פנימה את המים, נכניס פנימה את החצילים ונביא לרתיחה, נכסה עם המכסה וננמיך לאש קטנה לבישול של כ- 20 דקות, מידי פעם חשוב להציץ ולבדוק את תחתית הסיר, לוודא שלא נדבק ונשרף, אם יש צורך, להוסיף עוד מעט מים.

הרוטב יוצא חלומי, מתקתק ופיקנטי, בהגשה מומלץ לשפוך מהרוטב מעל לחצילים, להגיש עם עלי רוקט לקונטרסט מושלם של מרירות למתיקות של הרוטב.

מפרום חצילים טבעוני

מוכנים לדיגמון

מפרום חצילים טבעוני

מרוקנת… פה גדולללל

מפרום חצילים טבעוני

הבלילה לפני הוספת הלחם

מפרום חצילים טבעוני

לפני ואחרי הפידור

מפרום חצילים טבעוני

אוהבים חצילים מטוגנים?!…

מפרום חצילים טבעוני

ריבת בצל זה מהמם

מפרום חצילים טבעוני

מפרום חצילים טבעוני

מפרום חצילים טבעוני

מסתבר שיש חיה כזאת ‘חצילים ללא טחינה’

מפרום חצילים טבעוני

מפרום חצילים טבעוני

רררר….. יאמיייי

מפרום חצילים טבעוני

נגמר…

ועם במפרום עסקיננו, לא נשכח את הגירסה הותיקה והאורגינלית של המפרום טבעוני עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות ממולא בסייטן, (הצילומים מימי הפוקט ולפני ימי הבלוג אז עמכם הסליחו’ש) :)


Print Friendly

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
2 replies
  1. יחיאל says:

    ?אחלה אתר מענייו וטעים,איך נרשמים לאתר

    Reply
    • Natalie says:

      בצד ימין על העמודה הכהה יש שורת רישום. אם לא הסתדרת, שים את המייל שלך פה ואני ארשום אותך מהמערכת :)

      Reply

השאר תגובה

אפשר גם פירגון או הצעת שיפור
אני פתוחה לרעיונות חדשים!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *