מאפינס שוקולד טבעוני מושלמים ולא פחות!

12 Oct
October 12, 2012

זוכרים את העוגה היפה של תומר שמעיה מקבוצת המתכונים בפייסבוק?!,
ברור שאתם זוכרים, הזקופה היפה שלו נתנה לי השראה להכין את המאפינס האלו.
ותודה רבה תומר 🙂 כי יצאו פה חבילות קטנות של אושר…
המתכון פשוט נורא, ואפילו לא עשיתי בלאגן במטבח,
נתחיל בלהדליק את התנור ל-180 מעלות כבר מעכשיו.

צריך ככה-

כפית סודה לשתיה

כוס וחצי קמח לבן תופח

כוס סוכר

3/4 כוס קקאו

רבע כפית מלח

חצי כוס חלב סויה

חצי כוס מים

חצי כוס שמן או רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

מעדן שוקולד סויה אחד

חצי כוס שוקולד צ’יפס

5 כפות אייריש קופי או ליקר קפה אחר

ההכנה היא קלה שיש-

מערבבים את כל החומרים היבשים יחד (חוץ מהשוקולד צ’יפס) לתערובת אחידה,
ומוסיפים אליה את כל החומרים הרטובים ומערבבים במערבל ידני עד שהתערובת אחידה,
מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים ידנית.
מוזגים לתוך קעריות/כוסות מאפינס קטנות שיושבות בתוך תבנית יעודית למאפינס ממש כמעט עד הסוף כי אנחנו רוצים שזה יתפח ויעלה גבוה למעלה.
נכניס לתנור שחומם ל180 מעלות מראש למשך 20-25 דקות, תבדקו כמובן עם קיסם ועם המאפינס לא רטובים מבפנים, אז זה מוכן.

נשאיר את המאפינס בתנור אחרי הכיבוי ועם דלת מעט פתוחה כדי שיתקררו לאט לאט.
נעבור להכנת הציפוי.
כשהמאפינס התקררו, רק אז למרוח את הציפוי אחרת הוא ינזל…
ובמקרה שלנו, יש מספיק ציפוי כדי לאלתר גם צינורית קטנה (עט שבור) שתתחבר למזרק (עם סלוטייפ) כדי להזריק שוקולד גם לתוך המאפינס.
אין יותר הרעלת שוקולד מהמאפינס הזה 🙂
אם יש מישהו שלא רוצה את הפאדג’ מבפנים, פשוט שיכין חצי מהכמות הרשומה של הרוטב.

רוטב לפאדג’ ולציפוי-

45 מ”ל חלב סויה מעורבב עם

45 מ”ל אייריש קופי

ו-200 גרם שוקולד

להמיס את השוקולד בבן מרי ולערבב את שאר החומרים פנימה היטב לאיחוד החומרים. למרוח מעל ולהזליף פנימה, בתאבון

תמיד היה לי כתב חרטומים 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
37 replies
  1. רינה says:

    הי נטלי! כל הכבוד על הבלוג הכל נראה מדהים ולגמרי עשית לי חשק עם המאפינס האלה.
    אני רק חושבת שחסר ההוראות הכנה של הציפוי
    יכול להיות?

    Reply
  2. אחת says:

    מה טבעוני כאן? במה זה שונה מכל מאפה אחר?

    Reply
    • Natalie says:

      שלום לך אחת,
      בכל מאפה אחר יש שימוש בביצים להתפחה ובחלב, גם בחמאות בחלק מהמקרים וקצפות משמנת חלבית,
      פה- אין.
      יש תחליפים לכל מוצר שהוא מין החי.
      תודה.

      Reply
  3. אפרת says:

    שלום נטל, יש לך בלוג נהדר ומעורר תאבון.

    מחפשת מתכון למאפינס שוקולד, שזה מה שהילדה הזמינה.
    ואלו נשמעים אכן שווים.
    אבל אני לא משתמשת בסויה מעובדת ולא קונה מעדני סויה למיניהם (האמת? סקפטית שהקטנה תאהב את זה, אבל מעדיפה גם שלא תדע). מכיוון שנכין יחד את המתכון, אין מצב שיהיה בו סויה, גם כי מעדיפה כאמור לא, וגם כי לא רוצה שהיא תנסה את זה.

    נראה לך שרסק תפוחים יעבוד במקום המעדן?
    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה אפרת, לא יצא לי לנסות עם הרסק אבל ממאפים מוצלחים אחרים אני יודעת שזה אפשרי, תוכלי גם להפחית בחצי את כמות השמן אם את מחליטה על הרסק במקום. בהצלחה 🙂

      Reply
  4. יולה says:

    היי נטלי!! אני מאוהבת באוכל שלך, בכלים שלך ובעיצוב המושלם של כל תמונה ותמונה! תודה שאת חולקת את קסמייך בעולם..

    שאלונת קטנטונת, את רוטב השוקולד\ פאדג’, צריך לבשל? איך מכינים אותו בדיוק…?

    תודה ויום נפלא

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה יולה 🙂
      הרוטב זה ממש בזריז, אני רק מחממת את החלב בסיר רוטב קטן או אפילו במיקרו לעצלנים בתוך צלוחית והשוקולד פשוט נמס בתוכו, מערבבת היטב למשך כדקה שתיים וזה מוכן! 🙂 (את האייריש קופי אפשר להוסיף בסוף)

      Reply
  5. יפעת says:

    הי נטלי הבלוג שלך נהדר כייפי ויפה, כבר ניסיתי כמה מתכונים יצא טעים, תודה 🙂
    שאלה, באייריש קופי אין שמנת?

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה רבה,
      לא יפעת, זה בלוג טבעוני, לא הייתי מציעה מוצר שיש בו ספק.
      בקרים קופי יש שמנת באייריש קופי המקורי בבקבוק אין, יש משקה שהוא קוקטייל שבדר”כ קונים אולי כשיושבים בחוץ וקוראים לו אייריש קופי והוא כן יכול להכיל חלב.
      אבל לכן תבדקי כשאת קונה, שקנית את המוצר הנכון. 🙂

      Reply
  6. Anonymous says:

    תודה רבה על המתכון המעולה!

    שאלה- אפשר לשמור את המאפינס בחוץ? וכמה זמן הם נשמרים?

    תודה!

    Reply
    • Natalie says:

      אני אישית שומרת את כל המאפים שלי מחוץ למקרר, אבל קח בחשבון שאולי לא קר אצלי בבית, אבל גם לא חם. אצלי זה מחזיק כחמישה ימים בכיף. לא הייתי ממליצה יותר מיומיים/שלושה בארץ.

      Reply
  7. Maytal says:

    היי! המתכון נראה מעולה… אבל אני ממש לא אוהבת ליקר קפה, יש לך אולי אופציות להחלפה

    Reply
    • Natalie says:

      היי, הליקר קפה הוא לטעם בלבד, אפשר גם בלעדיו, או שאת יכולה להוסיף גרידת תפוז אם את אוהבת או לשלב עם ליקרים בטעמים אחרים במידה ויש לך משהו מעניין בבית.

      Reply
  8. Anonymous says:

    אם אין לי קמח תופח כמה אבקת אפייה להוסיף? ותודה…זה נראה מעולההה

    Reply
  9. m says:

    מופתעת שלא שאלו את זה קודם.. מאיפה משיגים את הקרם המנצנץ בורוד ובכחול? 🙂

    Reply
  10. Ofri says:

    הי נטלי, האם ליקר קפה והאייריש קופי חיוניים למתכון? או שאפשר בלי…

    Reply
  11. שירי says:

    היי נטלי
    הבלוג שלך מדהים ממש תודה רבה =]
    שאלה קטנה- לכמה מאפינס הכמות הזו מספיקה בערך?
    תודה =]

    Reply
    • Natalie says:

      בערך 12 אבל העטרות שלי די גדולות, אפשר בעטרות (כוסיות) קטנות יותר או למלא פחות מהכמות ולקבל כמות גדולה יותר 🙂

      Reply
  12. נינה says:

    הי נטלי,
    סליחה על הבורות אבל השוקולד לציפוי הוא שוקולד מריר או שיש שוקולד טבעוני אחר עם טעם יותר “חלבי”?

    Reply
    • Natalie says:

      רק מריר, תבחרי במריר לא עם אחוזי קקאו גבוהים והוא יהיה פחות מריר.
      ואם תערבבי עם שמנת צמחית (מעט) והמרירות תפחת..

      Reply
  13. מיטל says:

    הלפפפ לא שמתי לב שצריך מעדן סויה וערבבתי את שאר החומרים
    מה יכול להוות תחליף
    (אין לי בבית רסק תפוחים(
    אולי להכין משהו משוקולד וחלב סויה?
    תודה2

    Reply
    • Natalie says:

      אני מקווה שלא עניתי מאוחר מידי אבל שמנת צמחית יכולה להחליף אם יש לך…חלב סויה יהיה דליל מידי, אולי להשתמש בפחות מהכמות הרשומה יכול לעזור.

      Reply
  14. ללא סויה says:

    הכנתי ללא סויה ויצא מצוין
    את חצי כוס חלב הסויה החלפתי בחצי כוס מים
    את המעדן החלפתי בחצי כוס רסק תפוחים
    הפחתתי את כמות השמן
    בציפוי הוספתי קצת שמן קוקוס לשוקולד הנמס
    ויתרתי על השוקולד ציפס כדי לחסוך בקלוריות
    הילדים וגם המבוגרים אהבו, הבת שלי ביקשה שנכין שוב ליום הולדת שלה

    Reply
  15. דניאל says:

    היי נטלי,

    איך נראה לך זה יצא עם קמח מלא?
    ובאיזה סוכר את משתמשת, לבן רגיל?

    Reply
    • Natalie says:

      קמח מצא מצריך מעט יותר נוזלים כי הוא סופח מעט יותר ודי כבד יחסית, הסוכר הוא סוכר רגיל 🙂

      Reply
      • דניאל says:

        הייתי לחוצה בזמן-יום הולדת לחברה, אז בסוף הכנתי לפי המתכון
        (מינוס ליקר/אייריש קרים)
        יצא מדהים, טעים וממכר!

        תודה 🙂

        Reply
  16. גל says:

    היי נטלי, זה נשמע קלישאה כבר, אבל אני באמת קוראת ומשתמשת בבלוג שלך המון זמן, וחייבת להגיד שאת מדהימה. תודה על כל המתכונים היפים והמדהימים שהצילו אותי בדרכי הראשונה כטבעונית 🙂

    רק משתפת, הכנתי את המתכון הזה פעמיים, בפעם השנייה שיניתי כמה דברים, וקרתה לי טעות..

    אבל קרה לי דבר שיכול לקרות רק במתכון טבעוני, וזה שהטעות התגלתה כקינוח הכי טעים שאכלתי אי פעם, טבעוני או לא.

    שיניתי והוספתי דברים (ואז קלטתי באמצע האפייה שזה מתחיל להשרף, אבל רק הקצוות אפויים והבתוכו לא ממש. לא ידעתי אם זה באמת, כי הוספתי קוביית שוקולד באמצע (איך לעזאזל בודקים עם קאפקייק מוכן אם יש לו שוקולד באמצע ?)

    הוצאתי מהר, ולאחר כמה דקות האמצע שקע. התאכזבתי אבל החלטתי לטעום. המאכל המופלא הזה, הפך לסופלה מדהים, קצוות אפויים ורטובים ורוטב שוקולד מדהים באמצע. ראר.

    בגלל שזה טבעוני הרשיתי לעצמי לאכול כי אין בזה ביצים או חומרים מזיקים במיוחד. זה עבר את מבחן כאב הבטן אצלי, ואני מתוסבכת מזה מאוד.

    אז בקיצור, בלי עוד מגילות, יאמי לגמרי. תודה לך ויום קסום

    Reply
    • Natalie says:

      אויש ספרי לי מה עשית לא טוב שגם אני אטעה ככה… תפסת אותי בקרייבינג מטורף לשוקולד 🙂 תודה רבה!

      Reply
  17. אדוה says:

    נטלי! מדהימה! וואו!
    איזה כייף היה להכין – כל כך קל ומהיר, ואיזה כייף לאכול – כאלה נימוחות ונעימות, בחיים שלי לא אכלתי כאלה!
    תודה לך על הבלוג המדהים, אני מחכה בקוצר רוח להכין עוד ועוד מתכונים שלך, תודה! 🙂

    Reply
  18. מאיה says:

    היי,

    רציתי להכין אך יש לי רגישות לסויה. האם אפשר להשתמש בחלב שקדים/אורז/אגוזי לוז במקום?

    Reply
  19. אביגיל says:

    מתי בפעם האחרונה מישהו כאן טעם מאפינס שוקולד?
    יצא מזעזע עם ריח של מוות וטעם של בוץ וקרפדות.

    Reply
    • Natalie says:

      תודה לך על תגובתך 🙂

      במתכונים מסויימים אני בהחלט מפרגנת למי שרוצה לשנות מרכיב אחד פה ושם, אבל במקרה הזה, ממליצה להוציא את הבוץ והקרפדות, ואז לטעום שוב, אולי יצא לך יותר מוצלח.

      בברכה, נטלי XOXOX

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.