מאפינס בננה ופקאן טבעוני

22 May
May 22, 2012


מאפה נישנוש בוקר מושלם- מאפינס בננה ופקאן עם כוס חלב אגוזי לוז לאושן וכוס קפה לאמא….

מאפינס בננה ופקאן טבעוני טבעונות

מרכיבים-

75 גרם חמאת קקאו מומסת או שמן קוקוס עדיף ללא ריח
250 גרם קמח תופח
כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה
קורט מלח
חצי כפית קינמון
חצי כפית אגוז מוסקט
150 גרם סוכר קנים
כפית תמצית וניל
2 בננות בשלות גדולות
4 כפיות תפוח מרוסק או 160 גרם טופו משי
150 מ”ל חלב סויה

ולקישוט- שבבי שוקולד/אגוזי פקאן/אוכמניות יבשות ומעט אבקת סוכר

הכנה-

לחמם מראש את התנור ל-190 מעלות
לחמם את החמאת קקאו (או השמן קוקוס) ולקרר מעט כך שהחמאה מומסת ונוזלית אבל לא רותחת.
לערבב את החומרים היבשים קודם בקערה גדולה.
לערבב את החומרים הרטובים בקערה נוספת.
לחתוך את הבננות פנימה ולמעוך הכל יחד.
עכשיו צרו שקע באמצע החומרים היבשים ולאט לאט צקו את התערובת חומרים רטובים לתוך קערת היבשים וערבבו לאט לאט עד שהכל אחיד, להמנע מערבוב יתר.
סדרו את הכוסיות קאפקייקס/מאפינס שלכם בשורה או בתבנית יעודית ומלאו כל כוסית כשלושת רבעי גובה הכוסית.

ניתן לקשט מעל בשלב זה בשבבי שוקולד, אוכמניות או פקאן. או הכל יחד… 🙂



טרי עוזר לי בהכנות במטבח 🙂
מאפינס בננה טבעוני

מאפינס בננה טבעוני



הכניסו לתנור 20-25 דקות על 190 מעלות , רצוי לבדוק באמצעות קיסם אם המאפינס מוכנים. לנעוץ באמצע ולהוציא, אם הקיסם יבש -מוכן, אם הוא דביק, תשאירו לעוד כמה דקות.
להוציא כשמוכן, לחכות עד שמתקרר ולקשט באבקת סוכר מעל.



מאפינס בננה טבעוני


Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
8 replies
  1. אביבה says:

    תודה רבה מאוד אהבתי, ללא ספק אחזור לבקר כאן בהמשך… חג שמח

    Reply
  2. מאיה says:

    כפי שכבר כתבתי בפייסבוק, הבלוג הזה נפלא (קראתי עד הסוף, עד כאן… עכשיו לישון)
    נהניתי מכל רגע
    ואפילו לא טבעונית

    Reply
  3. דניאל says:

    איך קוראים לניירות ששמת בתבנית? זה נייר אפייה?

    Reply
  4. סיון says:

    ואו את פשוט מדהימה מעוררת השראה ואת האמת שאני כמה ימים חולה בבית וחברה שלי שהיא טבעונית המליצה לי על האתר שלך ואמרתי לעצמי יאללה אני אכנס לקרוא קצת וישבתי שעות וראיתי את כל הסרטים שפרסמת פה והייתי בשוק , אני שוקלת טבעונות מאוד אפילו שההורים שלי מאוד חוששים ואומרים לי שאני קיצונית מידיי..(אני בת 16) בנוסף יש לי שאלה אלייך, קראתי המון על זה שקמח חיטה אינו בריא כלל כי הוא מהונדס גנטית וכל מיני דברים כאלה ואני כבר חצי שנה לא אכלתי קמח חיטה, מה את חושבת על הנושא? אם אני אשתמש במתכונים שלך במקום בקמח חיטה בקמח חומוס או כוסמין או כוסמת זה אפשרי? תודה מראש , ממש ממש ממש אוהבת את הבלוג שלך ! תמשיכי להיות מי שאת את נשמעת בחורה מדהימה והבת שלך נראית מקסימה פשוט בובה 🙂

    Reply
  5. שמחה says:

    הכנתי היום את המאפינס עם הבננות – אחד הדברים הטעימים. מתכון נפלא ופשוט

    Reply
  6. Noa says:

    מתכון מעולה! את אלופה! תודה על הבלוג היצירתי והטעים הזה!!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.