טירמיסו דלעת

18 Oct
October 18, 2012

במסגרת ההכנות לחג ההלואין אותו חוגג בעלי היקר החלטנו על קינוח מפתיע,
ואני שאוהבת לפרגן לכל מיני מומחים בתחום שמחה לשתף בלינק המקסים של קלואי,

את המתכון הזה מכינים בשלושה שלבים,
יש את שלב הכנת המלית הדלעתית, קלואי השתמשה בדלעת משומרת, אבל אני הלכתי על הדבר האמיתי,
השלב השני הוא הכנת השכבות העוגיות הטבולות בקפה,
והשלישי הוא הקרם קצפת מעל.

המתכון טיפלה מורכב וקצת שיניתי אותו שיתאים יותר למרכיבים שכן יש לי ונוח יותר להשיג, או למשל במקום שמן קנולה החלפתי בשמן קוקוס.

נתחיל לתרגם-

מרכיבים לקרם הדלעת:

1/3 כוס קורנפלור
1/4 כוס מים
3/4 כוס חלב קוקוס, לערבב היטב לפני המזיגה
450 גרם פירה דלעת ) אני השתמשתי בדלעת טריה שאידתי עד לריכוך ומעכתי לפירה)
3/4 סירופ מייפל
2 כפיות תבלין אולספייס (בהרט)
חצי כפית מלח

מרכיבים לשכבת העוגת ספוג:

3 כוסות קמח רגיל
2 כוסות סוכר
2 כפיות סודה לאפיה
1 כפית מלח
1 ו-3/4 כוסות חלב סויה, שקדים או אורז
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס חומץ תפוחים
1 כף תמצית וניל

לטבילה באספרסו/קפה:

או אייריש קופי 1/2 כוס אמרטו
1/4 כוס מים
3 כפות אספרסו
350 גרם שוקולד צ’יפס מריר

לקצפת/קרם מעל:

מיכל אחד של קרם/חלב קוקוס
2/3 כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
אפשר גם להשתמש באינסטנט וניל במקום

הוראות הכנה:

לקרם הדלעת:

בקערה קטנה ערבבו היטב, את הקונפלור ואת המים והשאירו בצד.
בסיר בינוני ערבבו במקצפת יד את החלב קוקוס, את הפירה דלעת, המייפל ,תבלין האולספייס והמלח.
חממו על אש בינונית בערך כחמש דקות עד שמתחיל לרתוח.
באיטיות העבירו את התערובת קורנפלור לסיר וערבבו.
תנו לזה להתבשל במשך כחמש דקות עד שהתערובת מתחילה להסמיך וערבבו לאורך כל הזמן.
העבירו את התערובת לקערה וקררו למשך רבע שעה.
כסו את הקערה והעבירו למקרר למשך הלילה או לכמה שעות.

לשכבת העוגה:

חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
שמנו קלות תבנית גדולה אחת או כמה תבניות קטנות שבהן נשתמש.
אני השתמשתי בכמה תבניות ואפיתי שכבות נמוכות של העוגה, אבל אפשר לאפות שכבה גדולה יותר ועבה ולאחר מכן לחתוך אותה לשכבות דקות יותר. לבחירתכם.
בקערה גדולה ערבבו את החומרים היבשים,
ערבבו בקערה נפרדת את החומרים הרטובים,
וערבבו את 2 התערובות יחד.

מלאו את התבניות ואפו עד שהעוגה מוכנה, בדקו עם קיסם שהתערובת יבשה.

המתינו עד לקירור מלא של העוגה לפני הרכבת הקינוח.

ערבבו את כל מרכיבי האספרסו לטבילת העוגה בכלי נפרד ושטוח,
וטיבלו את העוגה באספרסו.
אפשר להכין מראש על פי צורת הכלי הגשה/כוס את חלקי העיגולים שרוצים להרכיב מהם את המנה ולטבול רק אותם.

להכנת הקרם/קצפת:

נקרר את הקערה ואת המקצפה בפריזר לחצי שעה,
חייב לקרר את הכל כדי להצליח בתהליך יצירת הקרם.
נפריד בין החלק הנוזלי בקרם/חלב הקוקוס ונשתמש רק בחלק המוצק, חשוב לקרר גם את הקרם קוקוס במקרר לפני השימוש.
הוסיפו את אבקת הסוכר ואת תמצית הוניל והקציפו למשך כמה דקות עד שהקצפת מתחילה להתקשות ולהפוך לקרם מוצק.
קררו את הקרם במקרר למשך כמה שעות על מנת למצק את התערובת אף יותר.
אפשר להשתמש באינסטנט ולקבל קרם באופן יציב יותר.

והרכיבו את המנה.

בעיקרון מה שאנחנו רוצים זה ליצור שכבות,
נמרח שכבה של קרם הדלעת, מעליה נספיג את שכבת העוגה באספרסו שהכנו ונסדר יפה מעל הדלעת וכן הלאה
עד שנוצרת לנו מנה שמורכבת משכבות של דלעת, עוגה, דלעת, עוגה, דלעת ומעל קצפת.

קישטתי בעלה שוקולד ובמעט פרג, אבל זה כבר לטעם האישי שלכם…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.