טארט טאטן טבעוני – פאי משמשים

24 Aug
August 24, 2012


אחד המתכונים המלחיצים למשהו כל כך פשוט.
עשיתי אילתוריישן לעיניין ואפילו הצלחתי לשרוף את הסוכר שהיה אמור להפוך לקרמל, זה באמת עיניין חמקמק משחשבתי…
את המילוי הכנתי ממתכון שראיתי בתוכנית מיוון ומשם חיפשתי מתכון לבצק כי הם לא פירטו והגעתי לאתר בצק אלים שסידרה את עיניין הבצק .

את הטארט אופים כשהוא “הפוך” את המשמשים מניחים עם הפנים כלפי מטה ומעל המשמשים מניחים את הבצק, אופים כך ורק אחרי האפיה הופכים ומראה מבריק מקרמל ומשמח נגלה לעינינו 🙂

טארט טאטן טבעוני ומושלם שלי, הינה אני באה לאכול אותך…

מרכיבים:

למילוי:

כוס סוכר שממיסים לקרמל.

חצי חבילת מרגרינה (לא ניסיתי עם המרגרינה אבל כן ניסיתי עם שמן קוקוס ולא עבד מושלם אז לשיקולכם.)

8 משמשים

וחבילת סוכר וניל או וניל בתרמיל ופשוט לגרוף את החלק הרך הפנימי שלו.

עכשיו את כל הבצק לקחתי מהלינק, יש שם ה-מון פירוט מדוייק של כל שלב אז לא מוצאת צורך להעתיק אותו שוב, פשוט תעברו לשם 🙂
ורק בסיום האפיה ואחרי ההיפוך, גיררתי גם קליפות לימון מעל לניחוח רענן.

אני אישית קצת דילגתי כמה שלבים בהכנה כי לא ראיתי צורך בלסבך את העיניינים,
קצת הלחיצה אותי עם הבצק אבל יצא ממש טוב.

נקודות חשובות- לא להשתמש בתבנית קפיצית, הכל ינזל מהצדדים, והמון זהירות עם ההתעסקות בקרמל, זה לוהט לבה. וטעים אש

עידכון:

ומה קרה שאין אצלי פירוט ושלבים משל עצמי?!… האמת שמדובר באחד המתכונים הראשונים שלי שהחלטתי להקפיץ למעלה לכבוד העונה והטעם 🙂 אז עוד לא ממש השקעתי בבלוג, אבל שווה להשקיע בטארט הזה בכל מקרה.


טארט טאטן פאי משמשים טבעוני

טארט טאטן פאי משמשים טבעוני


Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
4 replies
  1. adi says:

    מזל טוב על האתר החדש, כבר הצלחה על המתכון הראשון… ידעתי שנועדת לגדולות…

    Reply
  2. Nina Halevy says:

    הצעה לשיפור הקרמול בשמן קוקוס: להשתמש בתערובת של שליש קרם קוקוס ושני שליש שמן קוקוס – המים שבקרם ממיסים את הסוכר וזה יוצא יופי.
    תודה, נטלי, בלוג מקסים ומעורר השראה!
    נינה

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.