!המרק פטריות הכי טוב שקיים

31 Aug
August 31, 2012

מנות: 3
זמן הכנה ובישול: 40 דקות

במרק הזה נתקלתי כשפיזזתי בין מתכונים באתרים שונים,
צורת ההגשה מיד תפסה אותי,
זה היה נראה צבעוני ושמח,
מיד החלטתי ולנסות לתת לו את הטעם האישי שלי ..
המרכיבים דורשים תשומת לב מיוחדת וכנראה גם יציאת קניות מיוחדת אבל תאמינו לי, אתם תברכו את הרגע,
ואותי,

מהמרק הזה לא שבעתי די, גם הרבה אחרי שהבטן שבעה.
פשוט תעשו דליט על כל מה שידעתם על מרק פטריות,
תעשו למוח ריפרש ותאמרו נעים מאוד לחוש הטעם החדש שתכירו.

המרכיבים הנותרים ישמשו אתכם לשידרוגים מעניינים בתבשילים שאתם רגילים להכין,
ובבישול כמו באומנות אין דבר כזה שאין דבר כזה,
הכל הולך אם רק תאזרו את האומץ ללכת עם החושים שלכם ולשלב בין טעמים שהלב שלכם מבקש.

ועכשיו לחלק הכיפי
במתכון הזה השתמשתי בעשב לימון (למון גראס) שאותו מקלפים עד לליבה הטריה והשתמשתי רק בחלק התחתון שלו כשהוא קצוץ טוב טוב,
הפטריות היו שיטאקי ,חלקן יבשות בגלל הטעם המרוכז שבהן וחלקן טריות,
הטריות ממש בשרניות וחלקות.

מצרכים:
4 כוסות של מרק פטריות מוכן מאבקת מרק פטריות
1 כף של קורנפלור
1 כף של שמן שומשום או שמן קנולה
1 בצל סגול קצוץ
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות
קמצוץ מלח לפי הטעם
3 שיני שום כתושות
1 -2 כפות עשב לימון קצוץ
כפית ג’ינג’ר מרוסק בפומפיה
חצי כפית פתיתי צ’ילי
2 כוכבי אניס
רבע כפית אבקת קינמון
3 פטריות שיטאקי טריות
כמות לפי החשק של פטריות שיטאקי יבשות
2 כפות של רוטב סויה או רוטב סילאן , אפשר גם אחת ככה ואחת ככה
עגבניה אחת חתוכה גס
פלפל שחור טרי, אפשר גם כמה גרגירים בנוסף
430 גרם חלב קוקוס
מיץ מחצי לימון ליים (הירוקים)
פטרוזיליה

אופן ההכנה:
מחממים את ארבע כוסות מרק הפטריות בסיר על אש בינונית ומכניסים את הקורנפלור, מערבבים ושמים בצד.
על מחבת, עם מעט שמן שומשום מבשלים את הבצל הסגול, הגמבה וקמצוץ מלח, למשך בערך חמש דקות עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים את העשב לימון, השום, פתיתי הצ’ילי והג’ינג’ר לבישול למשך עוד כ-2 דקות עד שהטעמים והריחות פורצים החוצה.
מעבירים את הירקות מהמחבת לסיר ומוסיפים גם את כוכבי האניס, קינמון, פטריות, רוטב סויה או סילאן, עגבניה חתוכה ופלפל שחור.
מערבבים על אש בינונית ומערבבים מידי פעם למשל כ-10 דקות עד שהקורנפלור מסמיך מעט את המרק.
מכסים את הסיר עד לרתיחה, כשהמרק רותח מנמיכים את האש ומשאירים על האש הנמוכה למשך כעוד חצי שעה בישול עד שהפטריות יתרככו כולן.
מוסיפים את חלב הקוקוס והלימון ליים , מחממים שוב את הכל ומגישים בקישוט פטרוזיליה מעל.


Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
7 replies
  1. neomi bunny penso says:

    המרק ממש טעים!! מומלץ מאוד עשינו אותו בערב חג ויצא מהמם!! תודה לך נטלי שהידיים שלך יבורכו! ושתמשיכי לעשות עוד הרבה מתכונים טבעוניים טעימים =))

    Reply
  2. אביעד says:

    אני אציע את הפוסט הזה לאחיין שלי, הוא ממש מתעניין בנושא…

    Reply
  3. דיינה says:

    המרק נראה מעולה, בכוונתי לנסות אותו (בזה הרגע הולכת לקנות את כל המצרכים..)
    שאלה – לכמה מנות מיועד המתכון להלן? בכלל – אם היה אפשר לציין את כמות המנות של כל מתכון זה היה ממש מקל עלי את החיים, אני מכינה משהו מעולה שרשמת ואז מתברר שיצא טעים מאוד אך מעט מדי לכל הסועדים
    אנו מארחים היום בערב זוג נוסף, האם יספיק ל4 סועדים או להכפיל כמויות?

    תודה רבה

    Reply
  4. דיינה says:

    הי נטלי, תודה רבה על הוספת מס’ המנות וזמן ההכנה. – מאוד עוזר
    אני מכינה את המרק כרגע – בשורה השניה רשמת: על מחבת, עם מעט שמן ושומשום מבשלים את הבצל הסגול, הגמבה וקמצוץ מלח…

    במרכיבים לא מצויין שומשום.. האם יתכן כי התכוונת לשמן שומשום?
    או שמא יש להוסיף שומשום עם השמן?

    אודה להבהרה

    Reply
  5. דיינה says:

    טוב אז אחרי שבלבלתי לך פה את השכל – ניסיתי ויצא מרק גורמה
    האורחים התלהבו, ביקשו מנה שניה
    המרק התחסל תוך יום (למרות שהכפלתי כמויות)
    מכינה אותו שוב היום, מתכוונת לשלש כמויות כדי שיצא מספיק לפחות לכמה ימים

    תודה על מתכון מנצח

    Reply
    • Natalie says:

      מעולה דיינה, שמחה לשמוע, ממש מתנצלת שלא ראיתי את ההודעות הקודמות שלך ולא עניתי עליהן, הכוונה הייתה באמת לשמן שומשום כי לא השתמשנו בשומשום במתכון, כניראה ו’ סוררת שצריך למחוק מיד :), תודה רבה רבה רבה….מקווה שתמשיכי להנות ולהנפיק מאכלים מעולים…

      Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *