דלעות ערמונים ממולאות בטוב….

19 Nov
November 19, 2012

דלעות מיוחדות תמיד קרצו לי, אני מאוד אוהבת את העונה הזאת, מתחיל קצת להתקרר אצלנו ובחנויות הדלעות מגיעות בגדלים וצורות כל כך מרתקות,
אי אפשר שלא להתאהב…

אז אספתי לי כמה עגלגלות בצבעים שונים ואוח כמה שהן טעימות,
הופתעתי לגלות שגם הקשות שהייתי צריכה ממש להתאמץ בריקון והחתיכה שלהן והייתי בטוחה שיצאו לא משהו מבחינת הטעם,
נאפו בשלמות ולא איכזבו.

דלעת ערמונים ממולא טבעוני

מרכיבים-


5 דלעות עגולות בינוניות מכל סוג שתבחרו/תמצאו

500 גרם פתיתי סויה אחרי השריה

בצל אחד גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצים

2 כפיות אבקת קארי

2 כפיות כורכום

1/2 – 1 צ’ילי קצוץ

3-4 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

2 כפיות ג’ינג’ר מגורד

כפית כוסברה קצוצה

3 כפות פטרוזליה קצוצה

חצי כוס אורז (לפני בישול)

800 מ”ל מים

צנצנת של 500 מ”ל רוטב עגבניות מוכן (לפסטה/פיצה)

ההכנה-

חממו מראש את התנור 200 מעלות
חיתכו את הדלעות בחלק העליון לרוחב, מתקבל כמו “כובע” לדלעת.
ואם יש לדלעת שלכם צ’יפצ’יק קטן בחלק התחתון, תחתכו גם אותו מעט כדי לעזור לדלעות לעמוד ישר ויציב בתבנית.
רוקנו את הדלעות מהגרעינים ואין צורך לגרד יותר מזה, את הדפנות אנחנו רוצים להשאיר כי עוד נאכל אותן בהמשך יאמ יאממ… והניחו בצד.


חממו חצי מהכמות שמן במחבת גדולה, הוסיפו את הבצל והשום וערבבו לדקה, הוסיפו את התבלינים והוסיפו לערבב על אש בינונית עד לריכוך.
הוסיפו את שאר השמן ואת הסויה וערבבו יחד, הנמיכו את הלהבה, הוסיפו את הלימון ואת הצ’ילי, הכוסברה והפיטרוזליה, בשלו למשך כ-10 דקות נוספות בעירבוב תמידי.
הניחו בצד.

בנפרד בשלו את האורז במים רותחים, במקרה הזה לא צריך להיות מומחים לאורז,
אפשר פשוט להטביע את האורז במים וכשהאורז מרגיש אל דנטה עד רך, להוריד מהאש ולסנן, אנחנו בסה”כ רוצים אורז רך אבל לא מושי ורך מידי אז שימו לב.
את האורז המוכן נערבב עם התערובת סויה והתבלינים.


את המים והרוטב עגבניות נערבב יחד ליצירת רוטב אחיד ונוזלי.

נמלא את הדלעות היפות שלנו במילוי שהכננו באופן לא דחוס מידי וממש כמעט עד הסוף.

נסדר את הדלעות בתבנית, אפשר בתבנית רגילה לתנור אבל יותר אסתטי ונוח להשתמש בפיירקס, מעל הדלעות נשפוך מהרוטב,
נשפוך גם בצדדים ונשאיר חצי מכמות הרוטב בצד למזיגה בהמשך.
את “כובעי” הדלעת שחתכנו קודם נכניס גם לתבנית לאפות ולהתרכך.
נכניס הכל לתנור החם ונאפה למשך כ-40 דקות.
במשך הזמן הזה נבדוק מידי פעם שלא נשרף או מתייבש מידי בחלק העליון של הדלעות ונמשיך להרטיב את הדלעות עם הרוטב הנותר.


כשהדלעות רכות ואפויות הן מוכנות, והן כל כך טעימות…

את הכובעים הקטנים תליתי עם קיסם קטן לקישוט, זה בא טוב אם יש לכם אורחים ובא להם להרשים עד הסוף…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
2 replies
  1. נגה says:

    כתבת להוסיף את “הלימון” אך לא כתבת אותו ברכיבי המתכון, כמה להוסיף?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.