ממרח “חמאת” שום ועשבי תיבול טבעוני

26 Mar
March 26, 2013


יצא לי לנסות את הממרח הזה בוריאציות מעט שונות, וברוב הזמן די התאכזבתי, אז הנחתי לזה קצת, והיום כששוב ניסיתי,
שילבתי טעמים שעבדו עבורי יותר נכון ויצאנו מאוד מאוד מרוצים מהעסק 🙂

הפעם עשיתי הכל פשוט וקל-


3 כפות שמן קוקוס

3 כפות שמן זית איכותי או לממרח רך יותר השתמשו ב-6 כפות

כפית טימין יבש

2 שיני שום כתושות

שליש-חצי כפית מלח

כפית רוטב טבסקו לפיקנטיות וטעם אלוהי


את השמן קוקוס חיממתי מעט במיקרו כדי שאוכל למדוד ולעבוד איתו ועירבבתי הכל יחד, הכנסתי שוב הכל למיקרו לעוד כ-דקה, מה שעזר לכל הטעמים להתפצפץ בשמן החם והפך את הממרח לטעים כפליים, הוצאתי לקירור עד לטמפרטורת החדר והעברתי למקרר לכרבע שעה שהספיקה כדי להקשות את הממרח והוא כבר הפך למוכן למריחה, ומזל, כי האוכל היה מוכן ונורא רצינו כבר לטעום ממנו יחד עם הלחמניות שהכנתי קודם…

תענוג, התמוגגנו לגמרי.



הממרח לפני הקירור ואחרי הקירור…

ממרח שום ועשבי תיבול


ממרח השום על לחמניה רכה כשרה לפסח
ממרח שום ועשבי תיבול


עוד צילום ורעיון מדליק מהאינטרנט, זה לאחסן במקפיא בקוביות קרח ולהשתמש לפי הצורך, פשוט למלא בעשבי תיבול ולשלוף אחת ולטגן/להוסיף לתבשיל, גם מעולה לשמירת הטריות של העשבי תיבול…

עשבי תיבול שמירה טבעונותטבעוניממרח טבעוני


Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
22 replies
  1. Tal Magen says:

    היום התחשק לי משהו כזה..אכין מחר (:
    אגב לחמניות לפסח-ללא ביצים? יש מתכון?

    Reply
  2. אלמוג says:

    זה יעבוד רק עם שמן קוקוס, נכון? (ולא אף שמן צמחי אחר)

    Reply
    • Natalie says:

      יעבוד, אבל במקרר זה יצא קשה כמו אבן, לכן מערבבים עם שמן הזית כדי לקבל מרקם חלק ונוח למריחה…

      Reply
  3. אפרת says:

    גם הממרח וגם הלחמניות יצאו מעולה!
    עכשיו איך מפסיקים לאכול??
    חג שמח 🙂

    Reply
  4. נעמה says:

    כמה פשוט- ככה טעים וגם בריא יותר מהשמנים הרוויים שיש מסביב. תודה רבה

    Reply
  5. אנונימוס says:

    מתכון משגע, הכנתי ויצא מעולה, נהנים מאוד, אפילו סתם ככה על מצה…

    Reply
  6. נתי צור says:

    כל הכבוד, אחלה מתכון, וקצת כל הכבוד לי שהצלחתי להכין 🙂
    תני רגע להתלהב על עצמי…
    תודה רבה אלופית

    Reply
  7. Gali Baharouzi says:

    שלום לך נטלי אני לא טבעונית ולא צמחונית אבל, מתחילה לגשש לכיוון הבריאות וניתקלתי באתר של בפייסבוק , יש לי חברה טבעונית ובלי שום קשר אני חושבת שאת מדהימה והדברים שאת עושה ללקק את האצבעות, וביאזה שהו מקום אני מורידה סוכר, גלוטן, הפרדת פחמימות, חלב וגם בשר הפחתתי , בואי נגיד שקצת הפכתי את המטבח המרוקאי שלי לקצת אחר, וזה לא נורא כל כך, ואת עוזרת לי להכין דברים נפלאים מכלום! ולמשפחה שלי לא כל כך נורא. תהיי בריאה מותק את נהדרת.

    Reply
  8. מיה says:

    נטלי לא נשאר טעם לוואי קצת לא קשור של קוקוס?

    Reply
    • Natalie says:

      לא, אני קונה את שמן הקוקוס ללא הריח, תחפשי בגוגל ותראי שיש לקניה גם סוגים ללא ריח, ואיתו אני מכינה המון מאכלים שהם מלוחים, למתוקים אין לי בעיה להשתמש בסוג השני עם הריח, הוא מוסיף לי אפילו.

      Reply
  9. מעיין says:

    רעיון נהדר, הכנתי ויצא טעים ממש!
    עשיתי עם 5 כפות שמן זית, אני חושבת שפעם הבאה אשנה את המינון עוד יותר לטובתו מפני שהטעם של השמן קוקוס מעט דומיננטי מדי לטעמי
    בכל מקרה מתכון נהדר 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      היי מעיין,אני ממליצה לקנות רק את שמן הקוקוס ללא הריח, רק איתו משתמשים במתכונים מלוחים… אחרת זה באמת מריח מעט קוקוסי ולא מאוד מחמיא ל”חמאה”.תודה רבה…

      Reply
  10. hila says:

    הי , יש לזה טעם של קוקוס ??

    Reply
  11. סימה says:

    מה אפשר לשים במקום השמן קוקוס?

    Reply
  12. אורלי says:

    היי אפשר לחמם בסיר? כשאין מיקרוגל..
    תודה על כל המתכונים:)

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *