לחמניות כשרות לפסח
לחמניות זה כזה מתבקש להכנה בפסח, גם ככה קשה עם המצות, אז לפחות נעשה אותן בסטייל, מצאתי את המתכון הנ”ל בפורום טבעונות מהגולש אישעם שפירסם בפורום, מעט שינויים פה ושם, ואפילו עשיתי 3 גירסאות שונות כדי להחליט מי מהלחמניות הכי קורצת לי, וזה המתכון הסופי שלי.
2 וחצי כוסות מים
400 גרם קמח מצה
רבע כוס שמן קוקוס או חצי כוס שמן קנולה
כפית מלח
כפית סוכר
2 כפות פשתן טחון + 6 כפות מים ולערבב יחד ליצירת תערובת אחידה.
ההכנה-
נרתיח את המים בסיר קטן ונכבה את האש, נכניס לסיר את שאר המרכיבים מלבד הפשתן ונערבב היטב עד לקירור הבצק, נוסיף את הפשתן ונלוש לבצק אחיד.
נשמן תבנית ונגלגל עיגולים בינוניים ונניח על התבנית המשומנת.
נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות בערך 45 דקות או עד לצבע חום מעט כהה וזה מוכן.
הלחמניות יוצאות קריספיות מבחוץ ורכות מאוד מבפנים, כמובן שהן לא לחמניות רגילות שעברו תפיחה לכן אל תצפו לאותו הדבר, אבל זה טעים, תשתמשו בקמח הכי דק שיש ועם הממרח שום המעולה שהכנתי זה היה באמת מפנק….
הווו…. קיבלתי גם הרבה אהבה על הדרך 🙂
אני אשתדל מחר לצלם אותן קצת יותר טוב 🙂 הפעם זה היה ממש זריזי, היה לי יום עמוס במטבח ולא היה זמן לסדר עיניינים…
איזה כיף שהכנת!!!
גם לי המתכון של אותו אישעם קרץ מאוד. רציתי להכין אותו אבל לא הספקתי… לפחות עכשיו אני יודעת שהמתכון טוב ושיש לי כמויות תקינות (חששתי מהקטע של הפשתן והמים. אני אף פעם לא יודעת כמה צריך) 🙂
כמה לחמניות יוצאות מהמתכון? והכי חשוב- כמה זמן הן מחזיקות?
אני אכין בהקדם…
יצאו לי 10 לחמניות, כמובן שאפשר לשחק עם הגדלים, ואני עדיין לא יודעת לכמה זמן הן מחזיקות כי הן הוכנו רק לפני מס’ שעות, וכניראה יגמרו מחר, אז ננסה להחזיק אחת ליותר זמן ונראה 🙂 למרות שהן באמת לא לחמניות של לשמור, מכינים-אוכלים…
מבחוץ הן קצת קריספיות אבל הפנים שלהן מאוד רך, לחכות שהן תתקררנה לגמרי לפני האכילה אחרת זה אפילו ירגיש קצת לא מוכן מבפנים, אבל זה רק הרכות של הקמח מצה עם הפשתן, בכל אופן גם ככה זה טעים 🙂
מעולה!
דווקא הכמות הקטנה יחסית שיוצאת מתאימה לי בול!
אכין בהקדם ואדווח 😉
אני לא מספיקה להכין דבר אחד שאהבתי בבלוג ואני כבר רואה עוד שלושה מתכונים שאני רוצה להכין!
תמיד הסתבכתי עם הפשתן הטחון.
דבר ראשון, אני טוחנת אותו לבד, מקווה שהמכונה שלי טוחנת אותו דק מספיק
ודבר שני, האם צריך לערבב אותו עם המים? רק בהתחלה או כל כמה דקות? להשאיר אותם לנפשם?
תודות!
היי ליאור 🙂
את הפשתן את מערבבת עם המים בהתחלה, ואז מערבבת לתוך הבצק וזה הכל, אין עוד צורך בעירבובים או הוספת מים, זה צריך להיות צמיגי ולספוח אליו את המים.
תודה רבה 🙂 באמת בזמן האחרון עידכנתי די הרבה.
יצאו מעולות, תודה מאשתי, והילדים 🙂 וממני כמובן… וחג שמח
תודה רבה וחג שמח, ד”ש למשפחה… 🙂
אם אין לי פשתן מה אפשר להחליף במקום?
את מוזמנת לנסות קורנפלור עם מים או קמח חומוס עם מים אבל מהניסיונות שלי זה השילוב הכי מולח, נסי למצוא מאיפה לקנות פשתן טחון או לטחון בבית ותראי את ההבדל…
אפשר להכין מהשיטה הזאת גם לחמניות רגילים עם קמח רגיל?
יש בבלוג מתכון מעולה ללחמניות טבעוניות ללא ביצים ומעולות, על זה אפשר לוותר כי אין פה התפחה עבור לחמניה כמו שצריך.
מיליון תודות הכנתי אותן שילשום כבר, ויצאו כל כך טובות שחזרתי לפה להכין שוב… ועל הדרך לומר תודה 🙂
אני מכירה את ההרגשה, הן ממכרות, במיוחד שכל כך לא עוברת בגרון המצה הרגילה..
ואיפה היית חג פסח שעבר שאכלתי לבנים? 🙂
יצאו נימוחות ומעולות, כמו שאמרת, תודה על האתר , נהנים ממך מאוד…
עוד הייתי טירונית בזמנו 🙂 חג שמח מותק
היי!
חג שמח 🙂
הלחמניות מפתות ואני משתוקקת להכין אותן לשבת,
אך לא מוכנים למכור לי פשתן טחון בשום מקום, בטענה שזה חמץ :/
יש תחליף לפשתן?
אשמח לדעת,
תודה!
היי
את יכולה לנסות עם קמח חומוס, או קורנפלור (אותן מידות) , זה יצא קצת פחות צמיגי ויותר רך מבפנים אבל עדיין טעים מהניסיון שלי.
תודה! 🙂
הכנתי היום את הלחמניות יחד עם ממרח השום ויצא מעולה!! תודה על המתכון!
הצעה קטנטונת לשיפור – טבלתי את הלחמניות בתערובת של שתי כפות מייפל, 3 כפות מים וקצת מלח, ולאחר תערובת המייפל, ישר נכנסו לקערה מלאה בפרג ! יצא מעולה !
חג שמח 🙂
נשמע נהדר, ובטוח שמאוד הוסיף להן… אנסה בשנה הבאה… נשיקות 🙂
האם אפשר להחליף את הפשתן בזרעי צ’יה?
והקמח מצה בקמח בלי גלוטן?
תודה 🙂
ניסיתי וניסיתי, לא צלחתי בחומרים אחרים, אולי את תצליחי, אבל לא ממליצה 🙂
שלום נטלי.
יש לי בבית זרעי פשתן,
אך אין לי מכונה לטחון אותם.
יש לך רעיון איך לרסק אותם
או אולי אפשר להכניסם שלמים? (יש מתכון ללחם שם אני מכניסה שלמים).
ובהזדמנות זו,
את יכולה להמליץ לי איזה מכשיר ואיפה קונים לטחינת פשתן?
תודה על מתכונייך.
אגב מתכון הפנקייק שלך לאחרונה מככב אצלנו.
שלום נטלי.
יש לי בבית זרעי פשתן,
אך אין לי מכונה לטחון אותם.
יש לך רעיון איך לרסק אותם
או אולי אפשר להכניסם שלמים? (יש מתכון ללחם שם אני מכניסה שלמים).
ובהזדמנות זו,
את יכולה להמליץ לי איזה מכשיר ואיפה קונים לטחינת פשתן?
תודה על מתכונייך.
תודה רבה מיכל 🙂 בעיקרון אפשר להשתמש בכל מכונה לטחינת תבלינים, או מעבד מזון טוב. אני אישית קונה טחון אז לא יצא לי להתעסק עם זה… מקווה שלא מאוחר מידי.
האם אפשר להחליף בקמח תמי? באיזה יחס?
הייי אפשר להלחליף את הקמח מצה בקמח אחר?
מודה שלא קראתי את כל התגובות, רובן לפני 3,4 ו5 שנים. בהעדר פשתן שמתי מעט טחינה שנשארה לי (אנחנו בית שותה טחינה כמו מרק) ובגלל שמצאתי חבילת קמח מצה של 500 גרם, מדדתי 100 גרם ערבבתי עם מים (מלא מים) ושמצי בצד ל5 דק. אחר כך ערבבתי ויצא פצצות
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!