טירמיסו-נטלי טבעוני

12 Feb
February 12, 2013

קינוח שכבות קרם אבוקדו, קרמל-קופי ואלכוהול…
אז מסתבר שבעלי החליט לקרוא לזה על שמי, כן, כן, הוא המציא את הקינוח המושלם הזה, והוא אומר שזה קרמי, מתוק ומפנק, זה ממש ממש ממש דומה לקינוח טירמיסו שאנחנו מאווד אוהבים פה בבית, אז הרי לכן הקינוח “נטלי” הראשון בעולם,
ומאחר וזה בעלי, אז מותר לו לעוף עליי קצת 😉
אחרי שכמעט שרף את המטבח מניסויים כושלים, הוא הצליח להסגר על עצמו ובחיי שאני מורידה בפניו את הכובע, עד כדי כך שזה לא רק בבלוג שלי , זה גם בלב, ומוקדש לכבוד יום האהבה שמגיע בעוד יומיים, למרות שאין סיכוי שזה יחזיק מעמד, מה שכן, ממליצה להשתמש במנות קטנות בהרבה ממה שמוצג בצילום, זה ממש קרמי וממלא, גם לא הכי דיאטתי, אבל אם בא לכם להתפנק עם קרם מטריף… זה ה- דבר.
ולא רק כי אני משוחדת. באמת!

אז מה העיניין של האבוקדו אתם שואלים?
גם אני שאלתי, אפילו יותר מזה, קצת נרתעתי מזה בהתחלה, היה מוזר לי מידי, אבל מה לומר לכם, זה פשוט בסיס מושלם לקרם, תשכחו מטעם של אבוקדו, זה לגמרי משהו אחר, זאת עבודת אומנות, זה קרמי וחלק באופן מיוחד, הצבע מדהים בעיניי, השילוב עם האלכוהול זה לגמרי -אני, ואני פשוט מאוהבתתתת.

כמות ל-4 כוסות בינוניות או 2 גדולות, הכוס בתמונה נחשבת לגדולה.

מרכיבים-

לקרם האבוקדו:


2 אבוקדו גדולים
40 מ”ל חלב סויה (הוא השתמש בטעם וניל אבל לא חובה)
1 בננה גדולה
1/2 כוס מים
1 כפות תמצית וניל
5 כפות סירופ/אגבה
2 כפות מייפל
ורבע כפית מלח

לקרם הקרמל והקפה:

190 גרם סוכר
רבע כוס + 2 כפות מים
2 כוסות קרם קוקוס שמן
2 כפות חמאת קקאו (אפשר גם עם שמן קוקוס אם אין)
2 כפות ליקר אייריש קופי (אם אין אפשר לערבב כף של קפה עם 2 כפות מים ו-2 כפות ויסקי)

לבסיס הביסקוויט:

100 גרם ביסקוויט קרמל לוטוס
75 מ”ל Disaronno- מ”ל ליקר אמרטו Amaretto- או דיסראנו

ההכנה-

נתחיל בהכנת בסיס הביסקוויט,
נרסק את הביסקוויטים בקערה או בבלנדר, נוסיף את הליקר האלכוהולי עד שנספג , אבל לא עד שרטוב מידי (שימו לב לפי העין יותר מהכמויות).

רפדו את תחתיות הכוסות הגשה עם הכמות שמתאימה לכם.

לשכבות קרם הקרמל והקפה-
המיסו את הסוכר והמים בסיר רוטב על אש נמוכה עד להמסה מוחלטת.
הגבירו את החום עד לרתיחה, וללא עירבוב, עד שהתערובת הופכת לסירופ בצבע אמבר/חום עמוק.
מידי פעם טבלו כף עץ במעט מים והעבירו בדפנות הסיר למניעת הדבקות ובנוסף הניעו את הסיר מצד לצד (כמו סירה) לשמירה על תנועת הסירופ ומניעת התגבשות חזקה מידי.
המיסו את שמן הקוקוס (כמה שניות במיקרו), ושיפכו יחד עם חצי כוס קרם קוקוס לתוך הסירופ קרמל בסיר, זה יבעבע קצת מפחיד אבל זה מעולה.
המשיכו לבשל לכ-2 דקות והורידו מהאש.
העבירו 2 כפות מהסירופ לכלי נוסף בצד לשימוש בהמשך כקישוט (לא מוצג בתמונה).

ערבבו את האייריש קופי יחד עם הסירופ קרמל.

העבירו את הסירופ לקערה לקירור אך לא עד שהתערובת קשה מידי, לזירוז התהליך, העמידו את הקערה בכלי עם מים קרים וקוביות קרח, למי שאין סבלנות :).

הקציפו במערבל יד את הכוס וחצי הנותרים מהקרם קוקוס והוסיפו לסירופ קרמל וערבבו בתנועות קיפול עדינות.

מיזגו את השכבה הראשונה של הקרם לתוך כוסות ההגשה שלנו, מעל השכבת הביסקוויט המוכנה.

ניגש להכנת קרם האבוקדו-

העבירו את כל המרכיבים למערבל, אפשר להשתמש במערבל יד וערבבו יחד לקרם אחיד.

מרחו את השכבה הבאה מעל לקרם הקרמל וחיזרו על הפעולה עד ליצירת מספר השכבות הרצויות, טרי (בעלי) הלך על שכבת ביסקוויטים- שכבת קרם קרמל- שכבת קרם אבוקדו וקרם קרמל שוב. מעל אפשר לחמם מעט את הסירופ קרמל ששמנו קודם בצד ולמזוג מעל או לפזר מעט אבקת קקאו לקישוט.

יצא מושלם…

קינוח אבודקו קרמל קפה יום האהבה

קינוח אבודקו קרמל קפה יום האהבה
קינוח אבודקו קרמל קפה יום האהבה

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
2 replies
  1. לא דיברנו עוד על עגבניה says:

    וואו, אני מחכה עכשיו הזדמנות להכין את קרם האבוקדו. נראה מגניב.
    את יודעת בשמרוקו מגישים אבוקדו כחלק מסלט פרות?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to לא דיברנו עוד על עגבניה Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *