מרק עדשים הודי
טוב כבר ידוע שיש לי חלשה לכל מה שמזכיר אפילו את האוכל ההודי… ולא סתם, זה המרקים האלו שכבשו אותי כבר מזמן…
1. מרק עדשים עם קרם קוקוס
מנות 3-4
זמן הכנה: שעה וחצי
מרכיבים:
כוס וחצי או שתי כוסות עדשים כתומות (הן מתפרקות לגמרי בבישול)
מיץ מלימון אחד שלם
כפית אבקת כוסברה
כף גארם מסאלה
כפית תערובת תבלינים הודית (עם מעט קינמון, הל, ג’ינג’ר וציפורן), אם אין פשוט מעט מכל תבלין.
כף זרעי כמון
3 כפות גדושות קרם קוקוס
חצי כוס כוסברה קצוצה טריה
4 שיני שום (2 מטוגנות + 2 כתושות)
בצל קטן אחד קצוץ דק
מלח לפי הטעם
כפית אבקת קארי
חצי כפית פתיתי צ’ילי
2-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מטגנים יחד את הבצל ואת שתי שיני השום למשך כשתי דקות.
מוסיפים את כל התבלינים ולערבב כל הזמן למשך עוד שלוש דקות.
מוסיפים את המים ואת העדשים השטופות.
מוסיפים חצי מכמות הכוסברה לבישול.
מכניסים פנימה גם פרוסת לימון אחת ואת השום הכתוש.
מבשלים למשך כ-45 דקות או עד שהעדשים התמוססו במרק. אפשר להשתמש גם בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק יותר, עם או בלי פרוסת הלימון המבושלת (אני משאירה בפנים).
מוסיפים את קרם הקוקוס לבישול של עוד כ-5 דקות ולקראת סיום את מיץ הלימון ואת שאר הכוסברה שנותרה.
טועמים ומתקנים תיבול עם מלח במידת הצורך.
מגישים עם פרוסת לימון בצד.
http://www.beok.co.il/Category/Article/12613
וואו איזה כיף, כל כך נעים לעין ומזמין
והכל נראה כל כך טעים ומגרה
פשוט אלופה, אני אחרוש קצת ואז אכתוב שוב
שיהיה המון בהצלחה
תודה רבה אתי 🙂
היי נטלי,
תתחדשי על הבלוג המקסים ומעורר התיאבון
התמונה המדהימה הזאת לא יכלה להשאר בלי התייחסות. מהמם!
איך העדשים בנונשלנטיות ואת שם בתוך הכף
מקסים
גיא
🙂 תודה רבה…
ששש… אל תגלה לכולם, זה כמו איפה אפי 🙂 צריך לחפש…
איזה צבע מדליק, צילום מהמם, אני כל כך על זה!
תודה רבה על תרומתך לטבעונים… 🙂
תודה רבה על הפירגון מתוקה 🙂
נטלי, חזרתי מטיול בהודו ממש לפני שבועיים. הולכת להכין עכשיו את המרק שלך, נראה ונקרא נהדר! רק כמה מים לשים..? בינתיים אשים קצת יותר מכיסוי, למיטב הבנתי.. תודה!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!