עוגת/לחם שמרים עם שוקולד טבעוני וחלבה

20 Oct
October 20, 2013



לחם שכבות עם שוקולד וחלבה (או חלווה?!) מדהים, משהו בין עוגה ללחם… אבל תכלס, זאת.
עוגת שכבות שמרים.
באנגלית קוראים לזה- Pull Apart Bread
ומי שמבקר פה הרבה בטח נתקל במתכון של הלחם שכבות עם פסטו וזיתים שבנוי מאותה שיטה.
🙂

עוגת/לחם שמרים עם שוקולד טבעוני וחלבה

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח לחם/רגיל

1/2 כוס קמח רגיל

1 כוס מים חמימים

2 ורבע כפיות שמרים

1/4 כוס סוכר

3/4 כפית מלח

2 כפות שמן קוקוס/שמן לבישול עבור שימון הבצק והקערה

למילוי:

רבע כוס בערך (או לפי הטעם) שוקולד טבעוני למריחה (קנוי או ביתי)

כמה כפות חלבה מפוררות או “שערות” חלבה

ההכנה:

בקערת המיקסר (או בקערה רגילה עם כף כמו שאני עשיתי כי לי אין מיקסר), ערבבו היטב את המים, המלח (מומלץ להוסיף את המלח אחרי הלישה הראשונה אך מניסיון זה תפח מעולה גם כך), הסוכר והשמרים.

לחם שכבות פסטו טבעוני טבעונות

הוסיפו את 2 הכוסות הראשונות של הקמח וערבבו עד לאיחוד החומרים.
השתמשו בוו הלישת בצק במיקסר וערבבו במהירות נמוכה הוסיפו את החצי כוס קמח האחרונה בהדרגה, מס’ כפות בכל פעם עד לבצק אחיד.

NAT_9932

NAT_9935
המשיכו ללוש כ-10 דקות עד לבצק רך ולא דביק.
לא לדאוג, את הכל ניתן ללוש גם ידנית כמו שאני לשה.

NAT_9940

העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות ולושו לצורת כדור חלק.
העבירו לקערה מעט משומנת ואת הכדור שמנו מעט עם הידיים בתנועות ליטוף על מנת שלא יתייבש. הניחו מגבת מעל והשאירו לתפוח למשך כ-שעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את גודלו.

NAT_9947

NAT_9948

NAT_9950

לאחר מכן השטיחו מעט את הבצק על משטח, (פשוט הוציאו את האויר מהבצק), והניחו לנוח ל-5 דקות.
בזמן הזה הכינו את מצרכי המילוי שלנו.

רדדו את הבצק לכ- 30 ס”מ על 50 ס”מ.

NAT_9959

מרחו מעליו את השוקולד.

NAT_0208 copy

פזרו חלבה, הרבה או מעט לפי הטעם.

NAT_0209 copy

NAT_0212 copy

חתכו את הבצק ל-6 חתיכות שוות, אפשר להשתמש בסכין או בחותכן לפיצה.

הערימו את החתיכות אחת מעל לשניה בערימה, וחתכו ל-6 חתיכות שוות. (תקבלו צורה דומה למרובע).

NAT_0214 copy

שמנו תבנית באורך 23 ס”מ על 13 ס”מ רוחב והעבירו את חתיכות המרובעי בצק לתוכה.
הדרך הנוחה ביותר היא בהחזקת התבנית בצורת עמידה והערמת החתיכות בצק אחת על השניה כך שיוצא שהן עומדות יפה אחת אחרי השניה במצב שכיבה.

אפשר לפזר מעל הכל עוד מעט חלבה.

כשהחתיכות מונחות כבר בתוך התבנית המשומנת,
כסו אותה במגבת מטבח נקיה והשאירו לתפוח למשך 40 דקות נוספות.

חממו את התנור ל-180 מעלות ואפו למשך 35-45 דקות או עד שהבצק נראה זהוב ואפוי ונאפה היטב גם באמצע.

אם החלק העליון נאפה מהר מידי, כסו אותו בעדינות עם נייר כסף בחלק הסופי של האפיה.

הוציאו מהתנור וקררו למשך 30 דקות.

יאמייי….

NAT_0247 copy

NAT_0286 copy

NAT_0280 copy

NAT_0277 copy

NAT_0294 copy


Comments

comments

Tags: , ,
14 replies
  1. נטע says:

    הצילו! סליחה, לא ממש הבנתי איך זה נעשה… בצילום ראיתי שחתכת לרצועות אבל רשמת לחתוך ל-6 חלקים שווים ואז להערים אותם האחד על השני? משום מה הצילום הבא לא ממחיש את מה שחשבתי שאראה וממש לא הבנתי איך הגעת לתוצאה שבצילום… זה לא נראה כערימות אלא כמעין גלילות… בקיצור – יש אפשרות להסביר לאהבלים כמוני, מילה במילה, איך זה נעשה? רב תודות!

    Reply
  2. יפעת says:

    היי נטלי, האם מדובר בשמרים יבשים או טריים? יש לי רק יבשים ואני מתה להכין…

    Reply
  3. יפעת says:

    הידד! תודה – הולכת להכין עכשיו עם… ממרח הנוטלה הטבעוני המהמם שלך! שקשה לי מאד שלא לטרוף את כולו בכפית אך אתאפק
    😉

    Reply
  4. יפעת says:

    הצילו! הבצק לא תפח לי 🙁 וכבר הכנתי בעבר המון בצקי שמרים בהצלחה (אם כי יש מצב שזהו הטבעוני הראשון…). מה עשיתי לא בסדר? הייתה לי רק כוס אחת של קמח רגיל אז נאלצתי להשתמש בקמח מלא ללחם – היתכן שזו הסיבה? אבל למה שלא יתפח? את השמרים עירבבתי בהתחלה עם המים החמימים והסוכר ואז הוספתי את המלח ולבסוף את הקמח – האם משהו בסדר ההכנסה לא נכון? אני הולכת להכין שוב – קניתי שמרים חדשים וקמח לבן, מקווה שיילך הפעם כי זה נראה כל כך טעים…

    Reply
    • Natalie says:

      ללא ספק יש הבדל בין הקמחים, הוא כן אמור לתפוח אבל הרבה פחות יחסית לקמח רגיל, מה גם שאולי את המלח תוסיפי בסוף או אפילו בלישה השניה. יתכן ולדעתי זו הסיבה העיקרית, השמרים לא היו טריים. קורה לי גם פעם שכלום לא תפח ואז גיליתי שפשוט השמרים כבר לא היו פעילים… קורה 🙂 בהצלחה בניסיון השני.

      Reply
  5. Viviana says:

    Thanks! This must be one of the best cakes I’ve ever made, simply delicious. I love your website and the recipes all come out perfect.

    Reply
  6. נועה says:

    היי נטלי,
    מאחר ואני ממש אבל ממש גרועה באפייה, אני רק רוצה לוודא:
    לפי מה שכתוב כאן, אני שמה בקערה קודם את המים, השמרים והמלח ורק אז את הקמח?
    לא יהיו לי גושים?
    תודה!

    Reply
  7. סמדר says:

    היי נטלי,
    הכנתי כמות כפולה מהבצק למרטת לחם שכבות עם פסטו אבל כיוון שהוא עם שמן זית אני תוהה אם בכל זאת יהיה אפשר להשתמש בחלקו לעוגה זו עם השוקולד והחלווה? האם הטעם של שמן הזית מאוד מודגש בבצק עצמו וזה יהרוס את ה”עוגה”?
    אם רוצים, האם אפשר להכין מחלק מהבצק סוג של פוקאצ’ה דקה? הבצק מתאים לזה?

    תודה וחג שמח!
    סמדר

    Reply
    • Natalie says:

      שמן זית לא יתאים למתוק, אפשר להחליף לשמן ניטרלי יותר. בתור פוקאצ’ה זה יצא מצויין 🙂 חג שמח

      Reply
  8. Romi says:

    יצא מושלם כל המתכונים שלך יוצאים מעולים??

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *