סמבוסק טבעוני עם גבינת מקדמיה
הבצק:
בצק עדין ורך, מאוד מאוד טעים ומאוד קל לעבודה ופשוט להכנה,
מתאים לאפיה עם כל מילוי שעולה על רוחכם.
הבצק הכי טוב שאני מכירה.
מצרכים:
כוס וחצי קמח תופח
200 גרם טופו
כף מלח (אפשר מלח הודי שחור-קאלה נמק למי שיש)
100 גרם שמן קוקוס ללא ריח או שמן ענבים או מרגרינה (אותה כמות לכל סוגי השמנים)
כף תערובת תיבלון איטלקית (רוזמרין,טימין,אורגנו וכו…)
אופן ההכנה:
לשים היטב למשך כ-10 דקות את המצרכים עד שמתקבל מרקם אחיד ונעים ללא גושים,
(אני מכניסה את השמן קוקוס ל-20 שניות למיקרו והכל נמס ונעים לעבודה).
מניחים בצד ועוברים למילוי.
אפשרות שניה וקלה יותר היא לערבב הכל יחד במעבד מזון כדקה-שתיים עד שהתערובת אחידה והופכת לגוש אחד גדול שמסתובב לו בפנים.
להוציא החוצה וללוש למשך כ- 10 דקות עד לבצק גמיש ולא מתפרק.
למילוי:
זיתים מגולענים
גבינת פטה מקדמיה עם עשבי תיבול-
בדיוק כמו הגבינה במתכון של ה חביתה טבעונית
רק עם תוספת של אגר אגר.
הגבינה לא הפכה לצמיגית מידי אבל יציבה מספיק להראות כמו, ומאוד נוחה לעבודה. אם אין לכם אגר אגר אפשר להכין את הגבינה סמיכה מספיק ולעבוד איתה כך.
טעימה מאוווד!
המרכיבים:
80 גרם אגוזי מקדמיה
20 גרם קשיו
2 שיני שום
כמה עלי רוזמרין ואורגנו טריים
מיץ מחצי לימון
מים עד לסמיכות רצויה (סמיכות של גבינת שמנת למשל)
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה לגבינה:
הכל לבלנדר היטב עד לממרח משחתי.
מוסיפה הערה עבור כל מי ששאל- אין צורך להשרות את האגוזים ולכן לא רשמתי את זה כחלק מההוראות הכנה, אך אם הבלנדר שלכם לא חזק מספיק או שיש לכם ספק לגביו, אפשר להשרות ולהקל על התהליך. שעתיים-שלוש במים וזה מספיק.
לגבי האגר אגר-
להמיס 3 כפות פתיתי אגר אגר ב-3/4 כוס מים רותחים
לערבב את האגר אגר המומס לאורך כל הזמן ומיד לאחר כיבוי האש להעביר לבלינדור של 3-4 שניות ומיד לכלי, רצוי משומן מעט.
לסגור את הכלי ולמקרר לפחות לשעה.
ההרכבה הסופית:
לקרוץ עיגולים בבצק מרודד
ולמלא את הכיסונים להרטיב מעט את השוליים להדבקות טובה ולסגור היטב, אפשר להדק עם מזלג לזיגזגים בקצוות.
ומעל כל הכיסונים מורחים מעט מאחת האופציות הרשומות בצילום,
ומפזרים מעט מתערובת התיבלון האיטלקית או שומשום.
לאפות על חום בינוני כ-180 מעלות בתנור שחומם מראש עד להזהבת הבצק.
</font size=4>
הי שוב, נטלי 🙂
המתכון של מילוי גבינת המקדמיה – נפלא – התוספת של האגר אגר אדירה
נראה לי שהמתכון הזה הוא נוסחת בסיס גאונית לעוד כל מיני יאממייססס
תודה רבה, מסכימה לגמרי, תוספת של אגר משתלבת מעולה עם כל מיני סוגי גבינות אגוזים, עם גבינות סויה ויוצא מצויין.
היי, בלוג נהדר ותודה על השיתוף במתכונים מעולים ותמונות יפהפיות. אני בתחילת דרכי כטבעונית ורציתי לשאול האם בבצק הטופו הוא בקוביה או בקופסא כמו גבינה?
היי דנה ותודה רבה 🙂 הכוונה היא לקוביה ולא לממרח טופו 🙂 בהצלחה…
היי נטלי, נראה מעולה!! רציתי לשאול לגבי השמן קוקוס – מה זאת אומרת ללא ריח? לכל השמני קוקוס שאני מכירה יש ריח דיי חזק של קוקוס…. 🙂
ועוד שאלה – האם זה אותו סוג בצק כמו בצי’סרולס? כי שם זה עם טופותי ופה זה עם קוביית טופו אז מעניין אותי מה ההבדל…
תודה!
היי אורית, לא מדובר באותו בצק בדיוק. לדעתי אפשר להכין משני הבצקים את הסמבוסק, אולי הבצק הזה קצת יותר יציב. ושמן קוקוס ללא ריח צריך לחפש ולמצוא. אבל יש. בדר”כ כתוב עליו אורגני וללא ריח. שווה להחזיק.
תודה תודה תודה נטלי!
לא יכולה כבר לחכות להכין את זה!
בינתיים ממש ברגעים אלו יש שלושה דברים שלך על האש… ממרח קישואים (ניסיון ראשון), לחם פסטו (פעם שנייה, פעם ראשונה נטרף!) וגבינת פלפלים קלויים, פעם ראשונה, מעניין איך ייצא….
את חושבת שאם אשתמש בשמן קוקוס הרגיל (עם הריח) לסמבוסק זה יהיה משמעותי?
שבת שלום יקירה ותודה רבה!
מעולה, ממש אשת חיל 🙂
השמן קוקוס מאוד תלוי, אם את מרגישה שיש הרבה ריח אז לא ממליצה, אם זה ריח עדין אז לא נורא, יריח לך טוב הסמבוסק 🙂
בהצלחה ואם יש תמונות אשמח שתשתפי בעמוד שלי 🙂 שבת מבורכת!
תודה 🙂
בכיף, אצלם ואשתף!
היי נטלי!
ראשית, גם אני כמו כולם מתענגת על האיכות והאסטטיקה! סחטן!
שנית, רציתי לדעת כמה חתיכות יוצאות מהבצק הזה
תודה!
ניסיתי לספור כמה יצאו כי אני לא זוכרת שספרתי (גם ככה על הדרך חיסלתי כמה עוד לפני שצילמתי) אבל הייתה כמות די יפה, גם הגדלים שונים אז כך שתלוי בגודל. אם תכיני בגודל מסויים, אשמח לשמוע כמה יצאו לך ואיך 🙂
הי נטלי,
כמה זה 100 גר שמן קוקוס בכוסות?1/4?
דחוף! אני חייבת להכין למחר בבוקר….
היי שלומית, חצי כוס, בהצלחה 🙂
נטלי, תודה רבה על הבלוג המדהים הזה!
אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך וכל דבר שאני מכינה יוצא מעולה!
חשבתי שאחרי פטה שקדים שום “גבינה” לא תכבוש אותי, עד שהכנתי את זה…
כל כך טעים ועדין.
מומלץ בחום לכולם!=)
איזה כיף גלינה, תודה רבה 🙂
הי נטלי,
ניסיתי להכין את גבינת המקדמיה, היא עכשיו בקירור. השתמשתי באבקת אגר אגר ולא בפתיתים. 2 כפות אבקה על חצי כחוס מים (2/3 מהכמויות שרשומות בפתיתים). יצאה כמות ענקית של חומר סמיך, כמעט 3/4 מכמות הגבינה שיצאה בבלנדר. האם זה הגיוני? לא הוספתי הכל לגבינה כי זה היה נראה לי מטורף. וחוץ מזה – זה אמור להיות נוזלי כמו מים? או סמיך כמו ג’ל לשיער?
תודה רבה מראש,
דנה
הי נטלי,
אני רוצה להכין את המתכון הנ”ל לאורחת רגישה לגלוטן. האם ניתן במקום קמח תופח להשתמש בקמח חומוס/ עדשים/ תפו”א או קמח אחר ללא גלוטן?
תודה!
איפה אפשר להשיג אגר-אגר?
ומה זה בעצם?
אני טבעונית חדשה ולא מצליחה להתמצא עדיין בכל המרכיבים החדשים.
תודה!!!
הי נטלי,
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן? אם כן באיזו כמות.
מתי מוסיפים את האגר-אגר -לא ברור במתכון -אחרי הקירור…..
תודה, תמי
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!