תערובת קיטניות וירקות עם מצע תפוחי אדמה בקדירה – טבעוני

22 Aug
August 22, 2012

המתכון שזכה בתחרות במקום ראשון
בגירסא לחג הפסח וגם ליומיום 🙂

מרכיבים-


כוס תערובת של ירקות קטנים (שעועית ירוקה, ברוקולי, גזר, תירס… איזה שאתם אוהבים או מוצאים יעבוד מצויין)
ניתן להשתמש בתערובת ירקות קפואים.

כוס שעועית שחורה (אחרי בישול)
כוס שעועית אדומה (אחרי בישול)
כל סוגי הקיטניות יתאימו אז לזרום אם מה שבא לכם.
חצי כוס חומוס מבושל.
2 תפוחי אדמה גדולים או 4 בינוניים מקולפים.
3 כפות שמן זית לטיגון
רבע כוס-עד חצי כוס קמח חומוס, או קמח רגיל ביום רגיל.
300 גרם רסק עגבניות מעורבב עם רבע כוס מים.
2 כפות חומץ תפוחים.
אפשרות לחצי כוס מיץ תפוחים.
2 כפיות סוכר חום
4 כפות קטשופ
2 כפות ליקר שרי
4 כפות רוטב סויה (רק ביום רגיל ולא בפסח, זה לא כשר לפסח)
2 כפות אורגנו יבש
2 כפות רוזמרין או רוזמרין טרי קצוץ (אני משתמשת בטרי)
בערך 10 בצלצלים קטנטנים של שרלוט או בצל סגול אחד קצוץ
3 שיני שום גדולות
למי שאוהב פטריות להוסיף כוס פטריות (אנחנו הורדנו את הפטריות כי טרי לא אוהב)
כף טימין קצוץ
גיבעול שלם של למון גראס קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם.

ומעט עשבי תיבול לקישוט.


אופן ההכנה-
נתחיל במה קורה עם הקטניות.
אז או שתשרו קטניות ביום לפני ותבשלו מספיק זמן עד לריכוך, או שתפתחו קופסת שימורים מה שאני פחות ממליצה אבל לא מתווכחת 🙂 , אני מקפיאה בשקיות אוכל מנות של כוס של כל מיני קיטניות שכבר בושלו מראש וככה מאוד קל לי לשלוף מה שצריך ולהתחיל לעבוד. קצת מים מהברז והקטניות מופשרות מיד.

אז ככה- שמים שמן זית בסיר רחב וכותשים פנימה את השום, מוסיפים את הבצל החתוך ואחרי דקת עירבוב מוסיפים את שאר התבלינים ועישבי התיבול, לטגן למשך כ 5 דקות, זהירות שלא לשרוף שום דבר, ולהוסיף את רסק העגבניות ואת שאר המרכיבים הנוזלים, לערבב
ולבשל על אש קטנה למשך 10 דקות, ולהוסיף את הקמח, יווצרו לכם גושונים קטנים ומרגיזים לא משנה כמה תערבבו. אז הוצאתי את הרוטב ועירבבתי דקה בבלנדר עד שהכל הפך שוב לרוטב סמיך וחזרה לסיר.
להוסיף את הירקות הקטנים ואת הקיטניות ולבשל למשך עוד 10 דקות.
בנתיים לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.
להעביר את הרוטב עם הקטניות לכלי חסין אש, ומעל לפזר את תפוחי האדמה, הברשתי אותם עם מעט שמן זית ופיזרתי מעט מתערובת אורגנו ותיבלון איטלקי שהייתה לי. אפשר לפזר כל עישבי תיבלון שטעים לכם.
להכניס לתנור על 200 מעלות עם מכסה סגור או נייר אלומיניום כשהחלק המבריק כלפי מטה, למשך כשעה או עד שתפוחי האדמה נראים מתרככים, ואז להסיר את המכסה/האלומיניום למשך כ20 דקות נוספות להשחמת התבשיל.
טיפ קטן-
על מנת לזרז את תהליך הבישול ניתן להרתיח את תפוחי האדמה החתוכים למשך 5 דקות במים רותחים וזה יקצר את הבישול שלהם המון.
אני לא עשיתי ככה ובדיעבד יכולתי. להבא אני אזכור 🙂
טיפ שני-
את המלח להוסיף לרוטב רק בסוף. לטעום ואז להחליט כמה.


Screen Shot 2012-09-09 at 12.16.34


202581_10151047646411166_1227238441_o


תבשיל קטניות ותפוחי אדמה טבעוני


תבשיל קטניות ותפוחי אדמה טבעוני

Comments

comments

Tags: , , , , ,
9 replies
  1. עדן says:

    וואי וואי וואי זה יצא אש!!!!!
    אני מעריצה מושבעת שלך רק שתדעי לך, ככה בשקט בשקט אבל אני עוקבת אחריך כבר מלא זמן 🙂

    Reply
  2. Michael says:

    Kudos to you! I hadn’t tohguht of that!

    Reply
  3. מיכל says:

    יצא נהדר!!!! נראה לי שתערובת הקטניות שלי יצאה יותר יבשה משלך (נראה כך מהתמונה) אבל יצא כל כך טעים שזה לא משנה!!! לירקות השתמשתי בברוקולי, דלעת וקולורבי. אני כבר מחכה לפעם הבאה שאני אכין את המנה הזו!

    Reply
  4. דנה says:

    היי, מה אפשר לשים במקום ליקר שרי? יין אדום הולך?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *