עוגת טריקולד טבעונית
שלום לכולם, אז כן, אני יודעת שלאחרונה הגזמתי עם המתוקים, ובכלל הבטחתי לעצמי לעשות הפסקה אבל באמת שניסיתי.
העוגה של ניקי ב’ קפצה עליי וממש התחננה שאטבען אותה, גם הרגישה קצת בודדה בלי תוספת של עוד שכבה, אז פירגנתי לה בעוד אחת, כי אם כבר-אז כבר. אולי נשנה לה ת’שם לפורקולד?! 🙂
השתמשתי בקרם קוקוס וזה יצא מעולה, אבל לומר את האמת, שמנת צמחית יצא הרבה יותר מעולה. אז השיקול שלכם, הטעם והבריאות בידיים שלכם ואני רק נותנת דעה אובייקטיבית 🙂
מאוד שווה לחפש את המרכיבים המעניינים כמו חמאת הקקאו עם הריח כי זה מה שנותן טעם לשכבה הראשונה, אחרת זה פשוט קרם, לא שזה רע, אבל בשוקולד עסקיננו.
ואפילו “אגזים” ואומר שלא יקרה כלום אם תזמינו בדואר את החמאה או את השוקולד הלבן במידה ולא מצאתם את אחת מהאופציות באיזורכם, זה בדיוק מה שאני עושה כשיש לי חשק להרשים או להתפנק.
את שכבת העוגיות פתי בר החלפתי בשכבת לוטוס- לא ממליצה.
נשאר עם שכבת הפתי בר, הלוטוס עמוס בקרמל והעוגיות הופכות לדביקות מידי לטעמי.
שימו לב שהעוגה לא מפוצצת בסוכר, תטעמו כל שכבה ותתאימו אותה למידת המתיקות האהובה עליכם, בעיניי זה היה מספיק איך שזה.
בחלק מהצילומים לא רואים את שכבת העוגיות בתחתית כי קרם השכבה הראשונה פשוט נזל לי בדפנות. אבל השכבה שם 🙂 .
אין ספק שזו אחת העוגות הכי טובות שיצאו לי ואני מאוד מרוצה ממנה, במיוחד משכבת השוקולד העליונה בשילוב עם הגנאש…
אין מה לעשות, אני טיפוס של שוקולד כהה, למרות הכל!
תקראו את ההוראות, תופתעו לגלות שהיא מאוד קלה להכנה, וזה רק זמני ההמתנה בין לבין שכבה מה שגורם לזה להשמע כמו משהו ארוך, לכן קחו לכם יום לפני, תכינו אותה ברוגע, והיא יכולה להמתין ליום ההגשה במקפיא ללא בעיה.
פשוט להוציא אותה לכשעתיים החוצה ביום קריר או למקרר בימים חמים עד שתפשיר לצורת קרם ולא לעוגת גלידה …
כמה מילים על האגר-אגר:
אגר אגר – ג’לטין צמחי
אגר אגר
משיגים בחנויות טבע. יש להשיג כאבקה או פתיתים .
כפית אבקה = כף פתיתים
מאחר שג’לטין עשוי מרקמת חיות, הצמחונים שבינינו משתמשים באגר אגר כאצה ,אין לה טעם והיא משמשת כתחליף להקרשה ועיבוי.
האגר אגר כשר למהדרין וכשר לפסח.
אופן הכנה:
את אבקת האגר אגר משרים במים רגילים ומשאירים לנוח 15 דקות.
במשך ההשרייה ל א מ ע ר ב ב י ם.
אחרי ההשרייה, מבשלים על להבה הכי קטנה וכל הזמן בוחשים.
לאט לאט מעלים את החום ולא מפסיקים לערבב עד שהוא נמס לגמרי. אם הוא מתקשה,מוסיפים עוד קצת מים ושוב מערבבים .
בהצלחה וקדימה לעבודה.
תבנית 24-26, התבנית שלי כמו ה-26 ס”מ קוטר רק בצורת לב, ממליצה להשתמש בשקף לתבנית. (לי לא היה וזה יצא בסדר גמור גם בלי).
לשכבת הבסיס עוגיות-
150 גרם עוגיות פתי בר
60 גרם שמן קוקוס
2 כפות סוכר חום
4 כפות שמנת מתוקה צמחית
לשכבת הקרם הראשונה-
כפית וחצי אגר-אגר פתיתים
1/3 כוס מים
40 גרם חמאת קקאו בריח קקאו (אם לא מוצאים אז שווה מאוד לחפש ולקנות שוקולד לבן טבעוני ויש כאלה)
5 כפות אבקת סוכר
פחית של 400 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית
לשכבת הקרם השניה-
כפית וחצי אגר-אגר פתיתים
1/3 כוס מים
3 כפיות גדושות ממרח שוקולד פרווה
כף אבקת סוכר
פחית של400 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית
לשכבת הקרם השלישית-
כפית וחצי אגר-אגר פתיתים
1/3 כוס מים
שוקולד מריר 200 גרם
3 כפות קקאו
3 כפות אבקת סוכר
פחית של 400 גרם קרם קוקוס או שמנת צמחית
שכבת הגנאש/קרם שוקולד מעל-
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת צמחית
2 כפות ליקר לבחירה (אופציונלי)
הכנה-
את מרכיבי הבסיס לטחון יחד ולשטח בתבנית.
להכניס למקפיא. (אם התערובת פירורית ויבשה אז להוסיף מעט מהשמנת מתוקה צמחית עד שהיא פירורית אך בבדיקה עם היד היא בעלת יכולת חיבור ונדבקת לעצמה מעט).
את שלוש השכבות מכינים באותה צורה פחות או יותר.
קודם ממיסים את האגר-אגר עם שליש כוס מים לפי ההוראות הרשומות.
לאחר ההמסה לחמם ולהמיס חמאת הקקאו (בריח קקאו) והסוכר עד להמסה מלאה, להניח בצד.
להקציף את הקרם קוקוס/שמנת מתוקה לקרם יציב ולקפל יחד את האגר-אגר המוכן יחד עם הקרם קוקוס/שמנת מתוקה ולאחר מכן את החמאת קקאו עם הסוכר עד לאחידות.
לשטח על גביי שכבת הבסיס שהיתה במקפיא ולהחזיר למקפיא לשעה.
באותה צורה נכין את שאר השכבות.
תמיד נמתין לפחות שעה של הקפאה בין שכבה לשכבה על מנת שהשכבות לא יתערבבו יחד.
להכנת הגאנש/הרוטב שוקולד מעל-
לחמם את השמנת עד סף רתיחה, ליצוק על השוקולד והליקר, לערבב, ליצוק מעל לשכבה האחרונה.
להקפיא ללילה, להוציא למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה.
לקישוט אפשר לאלתר- אפשר להכין קצפת ולקשט מעל או לקשט עם אבקת קקאו כמוני, הוספתי גם עלי שוקולד מריר (מהארץ) וורדים מיובשים ללוק האלגנטי 🙂
תבנית הלב החדשה שלי עם שכבת העוגיות-
ונשטוף קצת ת’עיניים עם צילומי הדוגמנית התורנית שלי… היא באמת יפייפיה אמיתית-
נטלי היי, זה נראה מהמם ובודאי זה גם טעים, איפה אפשר לרכוש את פתיתי האגר אגר,?
ממליצה לבדוק בחנות טבע הקרובה למקום מגורך, זה בדר”כ שם.
איזו אלופה!!!
נראה מעלףףףףףףףף
תודה רבה אתי 🙂
לא יודעת איך הטעם אבל זה נראה פאקינג מדהים
תודה טושטוש…גם הטעם 🙂
זה לא אמיתי! יש לכם מזל שאתם רזים… מה זה? לא עושים ככה לאישה בהריון =\
עכשיו תשלחי פרוסה לארץ, מיד!
צודקת לימור…כבר מוציאה משלוחה… מואה
נראה מדהים!
אני מניחה שב-150 פתי בר את מתכוונת ל-150 גר’?
תוכלי לתת כמויות בכפות/כוסות לטובת מאותגרי המשקלים?
תודה 🙂
כן, כמובן גרם, אם לא כתוב שם אני מיד אוסיף, ותודה ששמת לב.
ובפעם הבאה שאקנה פתי בר, אנסה למדוד את זה אחרת. אבל מאוד ממליצה על לקנות משקל, תמיד טוב ותמיד יש צורך בזה בבישולים דרך מתכונים, אפשר להשיג ממש ממש בזול וכאלה פשוטים, ואז לא יהיו אתגרים יותר 🙂
היי נטלי,
העוגה נראית נפלא וממש – הגעת בזמן.
כבר ביקשו ממני שלא אעיז להכין עוגה טבעונית ליומולדת בשבת אבל אני חושבת שמי שיראה את העוגה הזו יישאר פעור פה.
איך את משתמשת בקרם קוקוס? את מערבבת את הנוזל ואת החלק המוצק שיש בפחית?
ו-האם אפשר להשתמש במי קוקוס בגנאש? ניסיתי פעם בצורה כזו לציפוי של עוגת שוקולד ויצא מאד טעים ומוצלח.
ניסית פעם להשתמש ב-קוזו כמו בסרטון הבא במקום אגר-אגר?
http://shirly-b.co.il/content.php?id=85
תודה מראש ו-תודה עבור המתכון. מקווה להצליח להשיג אגר אגר ולהכין את העוגה.
היי אלפי, תודה רבה, בקרם קוקוס אני משתמשת רק בקרם עצמו, לא במים שלו, את המים אני בדר”כ שופכת אבל בהחלט אפשר לערבב איתם את השוקולד לגנאש, אם אין שמנת מתוקה זה גם יעבוד, רק קח בחשבון שזאת תוספת של טעם קוקוס לעוגה ואני אישית ניסיתי להמנע מזה.
הקוזו לא עובד טוב בעיניי כמו האגר אגר ולכן אני לא משתמשת בו במקרים כאלו.
תודה עבור התשובה.
אפשר עוד שאלה? – האם בבסיס של הביסקוויטים אפשר גם להשתמש בקרם קוקוס?
פשוט מעולם לא השתמשתי בשמנת צמחית ואני יודעת שיש אנשים שלא אוהבים את הטעם שלה.
אני ממש מקווה להכין לסופ”ש. מחכה לאישורה של אחותי (קריצה) ומקווה שאמצא את המצרכים החסרים ביום ששי בבוקר. אגב, שוקולד לבן רגיל שהוא פרווה אבל לא טבעוני אי אפשר להשיג?
בשמחה, כמה שאלות שאת צריכה,
גם בבסיס אפשר להשתמש בקרם הקוקוס אם לא בא לך על השמנת צמחית, דווקא מבחינת טעם הייתי מעדיפה שמנת ולא קוקוס, אבל לבחירתך..
לא ממש הבנתי את השאלה עם השוקולד אבל אני מניחה שאת מנסה להבין לגביי השוקולד אם ניתן להשיג?!?.. אז בעיקרון כן, פשוט שאין לי המלצה למקום שמוכר אז צריך לחפש או אפילו לגגל את זה ולראות איזה חנויות מוכרות ולהזמין.
היי נטלי,
שוב תודה עבור התשובה.
לא תאמיני אבל יש לי עוד שאלה – את קרם הקוקוס את שוקלת אחרי ששפכת את הנוזל מהפחית?
בעצם, 400 גרם הם החלק ה-לא נוזלי מ-פחית וחצי בערך, נכון?
ממש תודה מראש ומתנצלת על כל השאלות.
אין לי שום בעיה עם השאלות, ההפך זה גם טוב לי לשפר את המתכונים וגם יבטיח יותר הצלחה אצלך.
אז ככה- ה400 גרם זה המשקל של הפחית עצמה עם הכל יחד.ואני אפרט במתכון שיהיה יותר ברור. אז מה שנשאר אחרי שפיכת המים יצא מעט פחות.
טוב, הערכתי לפי העין בהשוואה לחבילת מרגרינה…
שכבה ראשונה במקפיא, WISH ME LUCK!
במרגרינה אני בדר”כ לא משתמשת אבל אם כבר אז שמים קצת יותר מהקוקוס, למרות שבמקרה הזה גם אותה כמות זה בסדר, שמחה לראות שאת סומכת על העין, לרוב הבשלנים אין ביטחון וחשוב ללמוד לעשות גם עם העין, זה אכן שליש כוס מים אבל גם רבע זאת לא טעות במקרה הזה, ושימי לב שיש על החבילה של המרגרינה סרגל מדידה של גרמים בחלק הפנימי שלו, זה יכול לעזור בהערכת הכמויות.
בהצלחה 🙂
וואווווו מה זה הדבר היפה הזה… ?!?…
נראה מושלם 🙂 אלופת האלופים
היי נטלי,
פשוט אי אפשר יותר להגיב בשרשור “שלנו” אז רק רציתי להגיד לך תודה עבור ההבהרה בקשר למשקל של קרם הקוקוס.
מעניין איך יצאה העוגה לשירלי התגובה כאן למעלה…
בשמחה…
וואוו
סחטן עליך
איפה קונים חמאת קקאו עם ריח או שוקולד לבן? או מאיפה את מזמינה את אלו? י
אגב, האם את לא מהארץ?י
תודה רבה, אני אכן לא מהארץ (אנגליה) אבל משתמשת אך ורק במוצרים הניתנים להשגה בארץ, אלא אם כן צויין אחרת ונדיר.
בכל אופן, אני לא מכירה שמות של חנויות ספציפיות, אבל יודעת שיש את המוצרים, רק צריך לחפש. הכי הרבה, אם לא מוצאים קרוב לבית, מזמינים באינטרנט, תמיד יש מה לעשות עם המוצר בהמשך במידה ונשאר משהו….
מתכננת להכין אותה בסוף שבוע
Wish me luck
היי נטלי,
שמחתי להיתקל בבלוג שלך!
העוגה נראית נהדר ואני בטוח הולכת לנסות אותה.
אשמח לקבל ממך עצה לשימוש באגר אגר…..
הרבה זמן אני מתכננת “לטבען” עוגה שאני מאוד אוהבת ותמיד זוכה להצלחה…
זו עוגת גבינה קרה ובמתכון המקורי היא מיוצבת על ידי ג’לטין. אני כרגע לא זוכרת את הכמויות.
האם פשוט מחליפים את הכמות של אבקת הג’לטין באבקה של האגר אגר (יש לי אגר אגר באבקה ואין הוראות שימוש….)? מה היחס בין האבקה/פתיתים למים?
ממה כדאי להימנע כדי לא לפשל בשימוש באגר אגר (מה יכול “לדפוק” את החומר ולגרום לכך שהעוגה לא תיקרש)?
אני קצת חוששת להשתמש באגר אגר לא נכון ואז העוגה תתפקשש…
היי נוני 🙂
תודה תודה על כל המחמאות…
אני מצרפת לך לינק לקרוא עם כל מיני נקודות מעניינות על האגר אגר שגם אני לקחתי לתשומת ליבי כשהתחלתי להשתמש במוצר, מקווה שזה יעזור, במידה ולא, אני פה 🙂
http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-AgarAgar.htm
דבר ראשון- הבלוג שלך מהמם.
דבר שני- אני רוצה לנסות להכין את העוגה לפסח, (בחיים לא הייתה לי כל כך הרבה שמנת בבית…) ואז אשתמש בעוגיות פסח במקום פתיבר, מקווה שיצא תקין.
ולגבי האגר אגר- יש לי אבקה, איך ממירים כפית שבבים לכפית אבקה…?
תודה:)
היי ליאור ותודה רבה רבה, זה נשמע לי מעולה ואין סיבה שלא יעבור עם עוגיות פסח, האגר-אגר :
כפית אבקה = כף פתיתים
אז תחשב לפי ההשוואה הזאת.
בהצלחה וחג שמח
לתומי, חשבתי שאחרי ארוחת חג, אנשים לא יעוטו על עוגה כבדה כזו
אבל הכנתי. כי היא כל כך יפה!! (ובזמן ההכנה חשבתי שאני בכלל לא אוהבת עוגות מוס/שמנת…)
אז היא לא יצאה יפה ומדויקת כמו שלך, אבל גבוהה, מרשימה, כן
והיא כל כך נטרפה! 🙂
נשארה פחות מחצי עוגה שחולקה לאנשים חשובים במיוחד
נשמע כמו הצלחה מסחררת 🙂 , תודה רבה
כמה זמן העוגה יכולה להשאר במקפיא אחרי ההכנה ועד לאכילה?
אני חושב להכין אותה כמה ימים לפני המועד, ורוצה שתשאר טובה גם כמה ימים אחרי. נשמע סביר?
העוגה יכולה להשמר להמווון זמן כל עוד היא בהקפאה, לא יכולה להעריך במדוייק אבל הייתי שקטה עם זה.
נראה מדהים!
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את החמאת קקאו/ שוקולד לבן?
יקר לי מדי, מעדיפה למצוא משהו אחר
חמאת בוטנים יתאים? או שזה ממש ממש לא קשור?
תודה רבה (:
היי, חמאת הקקאו או השוקולד הלבן הם לא רק עבור הטעם אלא גם בעיקר עבור היצוב של השכבה, אחרת היא נוזלית מידי (קרם אבל קרם רך).
את יכולה להחליף בחמאת קוקוס, ולהוסיף איזה רעיון אחר עבור הטעם, או לוותר לגמרי על השכבה הלבנה, פשוט להכין רק את החומות, יוצא מעולה. מניסיון של גם ללא הלבנה…
ומקסימום אם ממש כן בא לך קרם לבן, אז את הלבנה להוסיף מעלה, בתור קצפת מעל השוקולד, 🙂 להשלמת הלוק…
תודה רבה! (:
חמאת קוקוס הכוונה לשמן קוקוס? או משהו אחר?
מה לדעתך יכול להתאים מבחינת הטעם להוסיף שם?
כן, זה שמן קוקוס.
לי הספיק מה שרשמתי שהשתמשתי בו, אבל אם בא לך משהו אחר, אז זה כבר שיקול של טעם, ממש לחשוב על איזה טעם שאת/ה אוהב ולזרום עם זה, כל עוד זה לא נוזלי מידי ולא מקלקל את המרקם.
hi ,beautiful cake !!! can we sub the agar agar into KUZO ??
Hi Ornit, sorry, no, not the same thing…
שלום נטלי
האתר מקסים והמתכונים שהכנתי ממנו (העוגיות השבורות והפאי שוקולד) יצאו מעולים וכולם היו בטוחים שהם חלביים.
העוגה הזו נראית מדהים, יש לי רק חשש אחד, גם אני וגם עוד כמה קרובי משפחה לא אוהבים את המרקם הרוטט של ג’לטין. ראיתי שיש בעוגה אגר אגר, האם אפשר בלעדיו או שהעוגה תקרוס? האם אפשר להחליף במשהו אחר שלא רוטט?
תודה!
היי יערה, ממש אל דאגה, לא יוצא בכלל בכלל רוטט, מילה שלי, זה ממש יוצא קרמי רק יותר יציב יחסית לקרם, מאוד לא ג’לטיני מאחר והכמות יחסית קטנה.
בקשר להחלפה, אין לי רעיון אחר שלא יקלקל את המרקם. אבל תסמכי עליי. זה לא יאכזב אותך 🙂
היי נטלי, תודה על התשובה
שכנעת אותי לקנות את האגר אגר בשביל העוגה, הבעיה שאני לא מצליחה להשיג את זה, מסתבר שזה אזל במלאי של כל חנויות הטבע.
ממש רציתי להכין את העוגה ליומולדת של אחותי, יש טעם לנסות בלי האגר אגר או שעדיף לוותר וללכת על עוגה אחרת?
אם אין, אז תנסי עוגה אחרת…ותנסי לחפש אונליין, יש חנויות שמוכרות, מקסימום, באירוע הבא 🙂
לייק מטורף! אני אוכל את המסך :$
יעלה לך פחות להכין אותה מלתקן את המסך 😉
היי,
העוגה נראית מדהימה.
האם כמות השמנת הצמחית בכל שכבה היא גם 400 גרם או שזה רק עבור קרם קוקוס? ולגבי השכבת השוקולד האמצעית, האם צריך לחמם את השוקולד למריחה כדי שיהיה נוזלי יותר ואז לערבבו עם השמנת?
תודה מראש
היי גיל
זה או-או, לא גם וגם. או קרם קוקוס או שמנת צמחית.
ולא צריך לחמם לפני העירבוב של השוקולד למריחה, זה יתערבב מספיק טוב.
בהצלחה 🙂
היי
קודם כל אני חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים!! כל הכבוד לך ותודהה על השיתןף 🙂
ממ אני בשלבי הכנת העגוה אבל עכשיו פאום אני קוראה את התגובות ושמתי לך שאת מסננת את המים של הקרם קוקוסס את האמת שכבר הכנתי את שתי השכבות הראשונות עם קרם קוקוס כולל את הנוזל שיש בפחית ..את חושבת שזה יהרוס לי את העוגה??
היי, כניראה שהתפספס לך שלב הלינק עם השימוש בקרם הקוקוס, כן, צריך לסנן אחרת זה נוזלי מידי, לא משץמשים במים בשום אופן בשימוש בקרם הקוקוס, הקרם זה פשוט החלק הקשה. אבל יתכן ויצא בסדר, קשה לי לדעת מבלי לראות עד כמה זה היה נוזלי, אני רק יכולה לקוות שיצא טוב!
העוגה נראית מצויין!
רציתי להגיד שלא מצאתי במתכון אזכור לגבי השימוש רק בנוזלים השומניים יותר של חלב הקוקוס, וחבל, כי זה ממש נראה כאילו אמורים להשתמש בכל הפחית, מה שכנראה יגרום לקרם נוזלי מדי בעוגה.
שאלה לגביי הכנת הקרם עם שוקולד לבן/מריר (פרווה, כמובן): כשאת כותבת להמיס את השוקולד להכנת הקרם, האם ממיסים אותו בתוך חלק מנוזל הקוקוס או ככה כמו שהוא, על באן-מרי?
תודה, וסחטיין על הבלוג, הוא מעולה!
היי טל, נכון, לא ציינתי באיזה חלק להשתמש, כניראה סמכתי שהקוראים שלי כבר למדו ממתכונים קודמים, מה גם שיש בדף הבית קישור לעמוד שלם עם הסבר על הכנת ושימוש בקרם קוקוס.
אני אוסיף אוטוטו שיהיה ברור לכולם, תודה.
לגבי השוקולד, להמיס אותו בבאן מרי או שמיקרו, מה שיותר נוח, העיקר שיהיה מומס ונוח לעירבוב עם שאר החומרים לאחר מכן.
בשמחה רבה ותודה!
היי
העוגה נראית מטורפת ואני מתכננת להכין אותה בקרוב ליומולדת של החבר (:
המכשול היחיד הוא שהבלנדר היחיד שמצוי בדירת סטודנטים שלי הוא בלנדר עמוד. נראה לך שהוא יתמודד עם הבסיס פתיבר?
תודה!
היי נטלי
הבלוג מקסים והעוגה נראית מטורפת
נראה לך שבלנדר עמוד יתמודד עם התחתית פתיבר?
וגם, עדיף חמאת קקאו נא או קלוי? (אין לי מושג מה ההבדל ביניהם..)
תודה!
היי, תודה רבה, בלנדר מוט (סטיק) לא יתמודד עם פתי בר, מה שכן, פשוט תעטפי את הפתי בר במגבת ותדפקי עליה, הפתי בר ישבר מצויין ויתפורר.
וחמאת קקאו נא.
חייב להחמיא על הרמה שיש כאן בפורום, וכן המתכון הנפלא.
נטלי את מרשימה אותי מאוד!
תודה לך:-)
שמחה לקרוא, תודה רבה…
יצא מדהים!בדיוק כמו כל שאר המתכונים שהכנתי מהאתר!המון תודה!:)
היי נטלי, נראה מהמם !!
סוף סוף רואים עוגה באמת איכותית במתכון טבעוני!
רק שאלה לי אלייך , אני רוצה להשתמש בשמנת הצמחית במקום הקרם קוקוס.. אז כמה שמנת צמחית אצטרך לשים בכל שכבה ??
תודה מראש !!
אותה כמות, תודה רבה רבה!
היי. רציתי לשאול איך אמור להיות מראה האגר אגר לאחר החימום? האם אני אמורה לראות רק שהפתיתים נמסים במים ?
כן. זה יהפוך לצמיגי.
האם אפשר להתשמש ב “סויה לבישול ואפיה” של אלפרו בתור שמנת צמחית ?
אם אני לא טועה זה קצת יותר דליל מהשמנת המתוקה הצמחית. קצת דליל מידי לדעתי.
לכל מי שחיפש הסבר לגבי הקצפת קרם הקוקוס, הכנתי פוסט במיוחד-
http://thevlog.co.il/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%94%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%A3-%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%AA-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9E%D7%A7%D7%A8%D7%9D-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1/
כל הכבוד על הרעיונות וסחתיין על הביצוע
יכול להיות שהתכוונת ל400 מ״ל קצפת לכל שכבה??
אין מצב נכון?
קצפת אחת =250 מ״ל
מנסה להכין עכשיו והכל מאוד מסורבל…השכבה הראשונה יצאה נוזלית לגמרי עם גושי אגר אגר מוכנים מכייון שהתקשה עד שעירבבתי, שכבה שניה מאוד מוצקה כזאת.. עכשיו מחכה שתיקפא….
חייב לחכות את השעה הזאת במקפיא משום שאם לא, השכבה השניה המוצקה מאוד פשוט נמעכת לתוך השיכבה הנוזלית והורסת אותה
נראה משוגע וגם הטעם כנראה יהיה פגז (המשפחה לא יודעת שטבעוני )אבל מאוד מאוד מסורבל
הכנתי. יצא מושלם
הי נטלי!
מה הכמות של כפית אגר פתיתים באבקה???
יש לי רק אבקה…
היי נטלי,
אם משתמשים בפתיתי אגר אגר, גם אותך צריך להשרות?
לגבי ה חמאת קקאו בריח קקאו- באיזה את משתמשת? יש לי את זה אבל לא נראה לי שלזה התכוונת.
https://www.sunfood.com/cacao-butter-1-pound-sunfood-organic-raw.html
תודה
איזה סוכר חום להשתמש דמררה או סוכר חום דחוס?
היי
אז הכנתי את העוגה. היא נראית מדהים רציתי להודות לך על המתכון קודם כל!
הערב נטעם אותה
אעדכן
הכנתי אותה במיוחד לבקשת אחותי הלא טבעונית שסיימה טירונות וכל הטירונות חלמה על עוגת טריקולד.
הטבעון של העוגה זו המתנה האמיתית שלך אלינו.
תודה על העבודה הקשה וההשקעה.
תודה ❤️
מהממת!!
אני מנסה כבר הרבה זמן שימוש באגר אגר אבקה, ובכל פעם לא הולך-
כשאני מנסה להמיס את האגר זה כחלו כל הנוזלים מתאדים והוא נשאר יבש, יש לך רעיון למה? ולאחר ההשריה האגר צריך ליהיות נוזל או לספוח את כל הנוזלים אליו?
אף פעם לא מצליח לי אגר אגר, אני משתמשת באבקה, וזה לא מצליח להינמס.
אני גם לא מבינה איך האגר צריך להיראות בסוף ההשרייה, נוזלי או שכל הנוזלים נספחים אליו?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!