פורים- מתכון לאוזני המן טבעוניים
אוזני המן שוקולדיים במיוחד, טבעוניים ומרשימים….
חברה יקרה בשם גבי שיר הפנתה את תשומת ליבי לצורת הגשה של אוזני המן שמיד תפסו את עיני.
שמתי בצד ותהיתי אם יצא לי להכין. ואכן הלכתי על זה.
אז נכון שלא המצאתי את הגלגל, ובכלל במקור הבצק עצמו הוא של קרין גורן, אבל היי, לפחות טיבענתי אותו, אז אני מבסוטית מהתוצאות.
ללא ספק אוזני ההמן הכי טובים שאי פעם טעמתי, אולי זה נשמע שאני עפה על עצמי, אבל אני לא יכולה לבטא את זה אחרת, 🙂 זה פשוט מדהים!
אוזני המן טבעוניים
מרכיבים-
150 גרם שמן קוקוס
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
300 גרם קמח רגיל
למי שיש את הנו-אגג אז כמות שוות ערך ל- 1 ביצה.
למי שאין את הנו-אגג שיערבב כף קורנפלור עם 2 כפות מים
תוספת לבצק הכהה-
רבע כוס קקאו
רבע כוס חלב סויה או מים
למילוי-
שוקולד פרווה, או מילוי לבחירתכם, לא מילוי דליל מידי ורצוי שוקולדי, זה די המטרה הפעם.
אפשר להכין ממרח שוקולד נוטלה טבעוני, עם קקאו ואגוזי לוז טחונים למשקיענים 🙂
מתכון בלינק
ההכנה-
נערבב יחד את השמן הקוקוס (אפשר טיפונת לחמם שיתרכך מעט ויקל על העבודה איתו), יחד עם האבקת סוכר.
אני עירבבתי בצורת לישה עם היד (מונע התפזרות של אבקת סוכר בכל המטבח וגם בסלון), ורק אחר כך השתמשתי במערבל יד שפירק את הגושים הקטנים של שמן הקוקוס.
הוספתי את הכפית תמצית וניל עירבבתי שוב, ואת הנו-אגג/קורנפלור מעורבב עם המים, ולשתי הכל יחד.
בהדרגה הוספתי קמח והמשכתי ללוש עד שהתקבל בצק אחיד, אפשר להשתמש במערבל עם וו לישה עבור הלישה האחרונה, על מהירות נמוכה ולערבב רק עד לאיחוד המרכיבים.
לחתוך את הבצק לחצי ובחצי מהכמות לערבב את הרבע כוס קקאו, זה מעט מייבש את הבצק אז בהדרגה ועם תחושה של לפי הצורך, להוסיף את הרבע כוס מים עד שמרגיש נעים למגע, לא דביק אך לא יבשושי וקשה מידי.
לשטח על ניילון נצמד (זה יעזור למנוע הדבקות למשטח ), ולשטח את שני חלקי הבצק, הכהה והבהיר לשני מלבנים בגודל A4,
את החלק הכהה להניח על החלק הבהיר ולגלגל לרוחב לגליל ספירלה מוארך שהחלק החיצוני שלו כהה, לשים לב בתחילת הגילגול להכניס את הקצה ממש פנימה שלא יווצר חור מרווח באמצע בגליל.
המלצה- אם במקרה הבצק מרגיש רכרוכי מידי בשלב הזה ולא נחתך כראוי, ניתן להכניס אותו ממש רק לכמה דקות למקרר, רק מעט כדי ליצב אותו, אבל לא יותר מידי, עדיף קצת רך וצמיגי מאשר קשה או יבשושי או נשבר…
לחתוך את הגליל לפרוסות עיגולים ברוחב של כחצי ס”מ כל אחד ולרדד לעובי דק יותר,
מניחים באמצע בערך כמות של כפית שוקולד לבחירתכם,
צובטים את הקצוות לצורת אוזן, כך ממשיכים פרוסה אחר פרוסה.
נכניס למקרר לכחצי שעה-שעה,
ומכניסים לתנור ל 15 דקות על חום של 180 מעלות.
מוציאים, ממתינים בסבלנות לקירור, וטורפים…
חג שמח חברים 🙂
חג שמח! נראה מעולה ועושה חשק להכין..
שאלונת – אפשרי להחליף את שמן הקוקוס בשמן צמחי? ואם כן כמה?
תודה 🙂
היי הדר, השמן קוקוס מחליף מרגרינה וחמאה, המרקם עם שמן רגיל הוא קצת שונה ויצא רך יותר, לא הייתי ממליצה אבל אם ניסית והצליח לך, אשמח לשמוע איך יצא בכל אופן.
שמן קוקוס הוא גם יותר מומלץ מבחינה בריאותית ואני תמיד מחזיקה כמה צנצנות בבית, אחד עם ריח קוקוס והשני נייטרלי. ממליצה לקנות. שיהיה. חג שמח …
איזה שמן קוקוס הוא ניטרלי, כלומר בלי ריח קוקוס?
אויש איזה רעיון חמוד!!
אימצתי לחלוטין את עניין הרולדה..
תודה!
מעולה, רוצה לראות תוצאות 🙂 נשיקות
הכנתי! דבר ראשון הבצק נורא טעים
הכנתי בלי החלק של הקקאו ועם מילוי פרג שאני אוהבת. היה לי קצת קשה עם הבצק בהתחלה, השמן קוקוס הוא התחליף הכי טוב כרגע למרגרינה אבל עדיין הכי נוח לעבוד עם הפלסטיק המומס והחוסם עורקים ההוא, אבל אני אתרגל
באמת בצק טעים מאוד
ממליצה
תודה.
אני מסכימה איתך… אבל אנחנו עושים את ההכי טוב עם מה שיש לנו 🙂
בטוחה שיצא מעולה, אבל איך, איך בלי שוקולד??? 🙂
את האמת, יצא יותר ממעולה! זכה לביקורות מעולות מכל מי שטעם. השוואתי לאוזני המן שעשיתי עם מרגרינה והמתכון הזה שם אותן בכיס הקטן, המתכון שלך הרבה יותר פריך, הרבה הרבה יותר טעים.
אצלי אוכלים (הבעל, יותר נכון) רק פרג, ואם אני אשים שוקולד יש מצב שנגיע לרבנות.
חחח 🙂 אז כמובן שהפרג מבורך
תודה רבה שמחתי לקרוא…
כתבתי תגובה והיא נעלמה לי.
המתכון מעולה! השוואתי בינו לבין אוזני המן שעשיתי עם מרגרינה והמתכון שלך שם אותם בכיס הקטן, הרבה יותר טעימות והרבה יותר פריכות.
זכה להמון ביקורות טובות ממי שטעם!
אם אני אשים לבעלי שוקולד באוזני המן יש סיכוי שנגיע לרבנות
טוב יצאתי אהבלה… התגובה מעל.
שונאת מחשבים
🙂 אני לוקחת את זה כמחמאה אם השקעתי בי פעמיים…
חג שמח!
יש אפשרות להשתמש בסוכר רגיל ולא באבקה?
אפשר, אני פשוט מעדיפה את המרקם חלק והולכת על בטוח… 🙂
נראה מעולה! שאלה לגבי הקמח- ,אפשרי להשתמש לדעתך בקמח תופח או לחילופין בקמח כוסמין מלא?…
תודה רבה, לא ממליצה עם קמח תופח, הבצק לא צריך לתפוח בכלל, אבל קמח כוסמין אומנם לא ניסיתי אבל שמעתי על תוצאות טובות, אם את מנסה, אשמח לשמוע איך יצא לך עם הקמח כוסמין. בהצלחה
Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I am impressed by the details that you have on this site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply could not come across. What a great site.
הי שוב (: אני בעיצומה של ההכנה בשלב של הרולדה אבל הבצק יצא מאוד מתפורר.. דביק אך מתפורר בכל פעם שאני מנסה להרכיב את האוזניים. האם קירור בשלב הזה יכול לעזור לדעתך? תודה מראש!
לא הייתי מקררת עכשיו כי הקירור יהפוך את הבצק ליותר מוצק מה שאומר – יותר מתפורר. אני מנסה לחשוב מה לא נכון בעשייה, הלכת לפי כל השלבים במדוייק? כי זה אומנם לא הכי צמיגי אבל לא צריך לצאת מתפורר.
זו טליה עם הקמח כוסמין? יתכן והקמח לא מחזיק אם כך.
I simply want to tell you that I am just new to weblog and certainly enjoyed your web page. Very likely I’m likely to bookmark your blog . You definitely come with really good posts. Regards for revealing your website page.
!!!היי נטלי האתר שלך פשוט מדהים
שמתי לב שאת משתמשת הרבה בקרם/ שמן קוקוס וקורנפלור
לטובת אלו שמרכיבים אלו מאוד לא בריאים להם ואינם יכולים להשתמש בהם
את יודעת אולי על תחליפים והבדלי כמויות, המון תודה
נורית 🙂
היי נורית, שמן קוקוס אפשר להחליף בשמן קנולה או שילוב של קנולה וחמאת קקאו למשל (במתכון הזה), קרם קוקוס אפשר להחליף בשמנת מתוקה צמחית (סויה), וקורנפלור, מאוד תלוי במתכון ובשימוש שלו.
הבדלי הכמויות של השמן הם לא גדולים, רק אולי מעט יותר מהשמנים המחליפים את שמן הקוקוס שבדר”כ משתמשים בו בקצת פחות.
הי נטלי
איך אני מחליפה את שמן הקוקוס בחמאת קקאו מבחינת כמויות?
תודה
פחות ממליצה על חמאת קקאו, היא קשה ומתפוררת יותר. כבר עדיף קנולה מבחינת הצלחת המתכון.
יצא טעים מאוד. אבל…בתהליך ההכנה הבצק לא הצליח. הוא התפורר והיה מאוד לא אחיד. בקושי הצלחתי לעבוד איתו ולייצר את החתיכות. אני לא בטוחה איפה הבעיה כי עבדתי בדיוק לפי המתכון. אולי הלישה לא מספיקה? לא עבדתי עם מערבל, אלא ערבבתי את החומרים ולשתי ביד…
היה שלב מסוים שהרגשתי שהבצק כן אחיד וטוב, לפי שסיימתי להוסיף את כל הקמח, ואז ממש לקראת סוף הקמח הוא התחיל להיות מפורר.
חוץ מזה עוד שאלה – האם התוספת של החלב לבצק הכהה חייבת להיות רבע כוס או שאפשר רק חלק אם מרגישים שזה מספיק (לא הוספתי הכל)
תודה!
תודה על הדיווח, בעיקרון הכי טוב ללכת לפי הרגש, מניסיון שלי, אנשים משתמשים בכלי מדידות שונים ולרוב לא יוצא מדוייק, אם את רואה שזה נכון לך, אז כמובן שזה טוב לעצור ולא להוסיף עוד, חשוב ללכת לפי הרגש ולא רק לפי מתכון, כך גם אני עובדת, כמובן שאם יוצא יבשושי אז להוסיף נוזל, והפוך, אם מרגישים שיש מספיק נוזל אז לעצור. מקווה שהאוזניים יצאו טובים למרות הקשיים, חג שמח 🙂
היי נטלי,
אני מתכוונת להכין זאת כבר עכשיו, אשמח אם תבהירי כמה דברים:
1. כמה כוסות קמח שוות ערך ל 300 גרם?
2. האם לדעתך אפשר בקמח כוסמין?
3. כמה אוזני המן יוצאים מכמות זו?
4. ממרח לוטוס יהיה טוב כמילוי אולי ממרח תמרים?
תודה,
רינת
שלום רינת,
2 כוסות פלוס 2 כפות שווים ל-300 גרם קמח, ממליצה לבדוק בטבלאות מידות אם אין לך משקל בבית.
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=85&ArticleID=8740
לא ניסיתי, יתכן ויצא קצת יבש ועל כן לנסות עם יותר נוזלים.
יצאה כמות יפה מינוס-פלוס 20 יחידות אך תלוי בגודל העיגולים שתחתכי.
ממרח לוטוס יהיה להיט, גם תמרים, אני אפילו שמתי פרוסת בננה ולאחר האפיה מזגתי מעט רוטב מייפל מעל 🙂
,לגבי תחליף הביצה- יעבוד עם מעדן אלפרו וניל? אם כן, שלם?
הייתי הולכת על שלם, מאחר וזה גם מוסיף רטיבות.
הכנתי ויצא אש! נתקלתי בבעיה שתיארו פה שהבצק הלבן מתפורר אז הוספתי לו קצת חלב סויה והוא נדבק כמו גדול. שלל תודות נטלי!
מצויין, זה מעניין, כי ניסיתי פעמיים להכין, בפעם השניה אולי פחות דייקתי כי גם לי היה מעט יבש, לפעמים זה ממש עינייני דיוקים קטנים כניראה. גם אני הוספתי מעט נוזל והסתדר! חג שמח!
בוקר טוב (או ערב (לא יודעת מה השעה אצלך :D) האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח טפיוקה? חבל לי לקנות חבילה רק בשביל הכמות הקטנה הזו… תודה!
אנחנו אכן הפוכים לגמרי מבחינת שעות,
בעיקרון קמח טפיוקה זה לא ממש דומה לקמח קורנפלור, אולי תנסה עם מעט טופו משי במקום, הייתי הולכת על האופציה הזאת בשמחה.
מה אם אשים רסק תפוחים, או מעדן אלפרו וניל במקום הנו-אגג?
מניסיון באפיה שונה, אני יודעת שעבד לי, אבל לא ניסיתי במתכון הזה לכן לא אתחייב על כך. אשמח לשמוע איך יצא ולדווח לאחרים ששועלים אותו דבר. לפחות אם לא להשנה, אז לשנה הבאה! תודה רבה, חג שמח… ^_^
היי! האם אפשר להחליף את השמן קוקוס בחמאת קקאו? ובאיזו כמות אם כן?
לא ניסיתי, היא מוצקה יותר, לא הייתי ממליצה.
שאלה – למה בעצם להניח את הבצק הכהה על הבהיר אם בגלגול הבצק, הכהה אמור להיות חיצוני?
בשלב הבא תוכל לשים לב שאין בעצם משמעות לאיזה בצק הוא פנימי או חיצוני. כניראה שפשוט הפכתי אותו. בכל מקרה זה יצא זהה.
יצא מעולה! ממש מאפה פורים משובח!! גם לא טבעוניים עפו עליו. קצת הסתבכנו בגלגול הרולדה, אבל עדיין… יצא מצוין ולשמחתנו אין טעם של קוקוס למרות שמן הקוקוס. לא יכולנו להוסיף סויה על נגזרותיה (טופו, חלב סויה) כי הבת שלי נמנעת מסויה בשלב זה אז הלכנו על מים.
תודה רבה, כיף לקבל פידבק חיובי, לי זה היה פשוט ממכר!
שאלה חשובה: האם ניתן להחליף קורנפלור בקמח טפיוקה?
כרגע רואה שנתקעתי בלי קורנפלור…
Trackbacks & Pingbacks
[…] שהיינו אחרי יום ארוך, העכברושית עוד הספיקה להכין בערב אוזני המן טבעונייים, לפני שהתחפשנו לזוג צעיר כמו שהיינו לפני 8 שנים, […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!