פשטידת פסטה עם קישואים וצנוברים טבעונית
ולטרי הכנתי פשטידת קישואים וטופו עם בצל, צנוברים ושום
במקור זה אמור לבוא עם פסטה קטנטנה אבל הוא לא הבין את התיאור שלי וקנה את הגדולה במקום.
לא נורא, גם זה נתפס 🙂
מצרכים למתכון:
פנה ריגטה – חצי שקית – סה”כ (250 גרם), עדיף פסטה קטנטנים.
קישוא (חורף) – 4 X יחידה בינונית – סה”כ (872 גרם), קישואים מגורדים וסחוטים.
בצל – יחידה גדולה (322 גרם)
שום – 4 X שן – סה”כ (28 גרם), שיני שום כתושות.
צנוברים קלופים – 4.5 X כף – סה”כ (63 גרם)
טופו אורגני – 200 גרם
טחינה גולמית – 3 X כף – סה”כ (45 גרם)
פירורי לחם – 4 X כף – סה”כ (44 גרם)
מלח – קורט (2 גרם)
פלפל שחור – קורט (0.5 גרם)
שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה – 2 X כף – סה”כ (20 מ”ל)
שמנת סויה – 250 גרם (פרווה, כשר)
אופן הכנת המתכון
1. לבשל את הפסטה עם מעט מלח עד שהפסטה רכה.
2. לטגן את הבצל הקצוץ וכשמשחים מעט להוסיף את הצנוברים לעוד כ- 2 דקות טיגון עד שגם הם משחימים קלות.
3. לערבב יחד עם כל המצרכים, את הטופו לפורר עם הידיים ולערבב יחד.
4. להכניס לתבנית עוגה 26 ס”מ או תבנית פיירקס ולאפות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות למשך 40 דקות.
5. בתיאבון (:
טיפ טיפון- מומלץ להשתמש בפסטה חלולה קטנטנה.
לערכים תזונתיים- בלינק
אני מאוד רוצה לנסות את המתכון הזה אבל בעלי לא אוהב קישואים, אפשר בלי הקישואים? או משהו להחלפה?
היי
אפשר גם להשמיט וגם להחליף בירק אחר שהוא רך מעט אבל אפשר לגרד
אותו בפומפיה, או להחליף בפטריות…
נקודות מעניינות, לא חשבתי על הטיפים האלה, תודה רבה
ממש תודה רבה, אני רוצה להמליץ על המתכון הספציפי הזה שניסיתי ומאוד אהבו… כל הכבוד נטלי
תודה רבה , כל הכבוד על ההצלחה…
אמרתי לילדים שאני אצא לשחק איתם אחרי שאמצא מה שאני מחפשת… מצאתי!
.תודה רבה עת המתכון המנצח פשטידה מהממת טעימה וקלה מאוד להכנה
בשמחה 🙂
אני הולכת לנסות את זה היום בערב- זה נראה מאלף! אעדכן אותך איך יצא 🙂
היי!
אפשר להחליף את הצנוברים באגוז אחר?? יש לי בבית שקדים אגוזי מלך ואגוזי ברזיל..
!!ובהזדמנות זו גם רציתי להודות לך שאת תמיד נותנת כמויות גם בכפות\כוסות וגם במשקל
היי ענבל, אפשר עם אגוזי מלך רצוי אחרי השריה שיתרככו אבל אפשר גם לא להשתמש באגוזים בכלל אם אין.
ובשמחה, אם יוצא לי אני משתדלת לתת גם וגם 🙂
היי נטלי,
רציתי לדעת, אפשר במקום שמנת הסויה להשתמש מבקרם קוקוס (21%)?
בעיקרון זה לא עושה את אותה העבודה, וגם יש לזה טעם עדין של קוקוס שלא ממש מתאים. תנסי טופו משי במקום, או טופוטי.
איזה חברה הפסטה שאת משתמשת בה?
לא שם מוכר בארץ מאחר ואני קונה בחו”ל.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!