ריבת תפוז סיני
ריבת תפוז סיני יאמי במיוחד….
הכי קל שבעולם –
שוטפים את התפוזונים, חורצים באמצע, בלי לחתוך לגמרי
מכניסים לסיר גדול, מכסים במים, ומניחים כלי מעל התפוזונים, כך שלא יצופו מדי במים
מביאים לרתיחה – מבשלים 5 דקות ולא יותר, מסננים.
חוזרים על הפעולה פעם שניה – אבל התהליך מסלק את המרירות. אישית אני אוהבת את המרירות ומרתיחה פעם אחת בלבד (יש כאלה שגם מוציאים את החרצנים, אני לא טורחת)
מעבירים את התפוזונים המבושלים חלקית לסיר, מפזרים מעל סוכר – 700-800 גרם סוכר, לכל 1 קילוגרם של פרי.
מוסיפים חצי כוס מים ותבלין – סטאר אניס, או מקל וניל או משהו דומה, אני הוספתי, אניס, זירעי הל, אוכמניות מיובשות, חתיכת ג’ינגר קטנה מיובשת ומקל קינמון רק לחצי בישול.
מביאים לרתיחה – מבשלים עד להתגבשות – כשעה עד שעה וחצי. מערבבים כל הזמן, למניעת חריכה.
לקראת סוף הבישול – מעקרים צנצנות, ממלאים, הופכים הצנצנות על המכסה – עד לצינון
מחזיק מעמד שנתיים ללא קירור.
אצלי אחרי שבוע כבר אין.
קריאה כיפי, אני בהחלט מעביר את המתכון לאמא, לדודה ולסבתא- שימישהו אחר יכין לי :))))
חחח… בשמחה.
זה כל כך קל. ממליצה לנסות.
כמה שאלות..
1. אפשר להשתמש בסוכר חום?
2. כמה מים בערך שמים?
תודה =)
היי בלה, אפשר להשתמש בסוכר חום, זה יצא מעט שונה בטעם, אם את אוהבת, אז בכיף.
מים שמים מעט מעל לכמות גובה הפירות בסיר.לשים לב שלא יתייבש מהר מידי.
🙂
Fell out of bed feeling down. This has birhgtened my day!
🙂 Thanks
זה מתייבש לי למה?????
החום כניראה גבוה מידי, אפשר להשגיח ולהוסיף עוד מעט מים כשצריך…
מה דעתכם להוסיף מעט לימון? לדעתי זו חובה
זה כבר רק לטעם. כי פקטין כבר יש בשפע…
פעם חרצתי את התפוזים והרתחתי, והם התרוקנו אחכ בבישול עם הסוכר. מקווה שהפעם הם לא יתרוקנו. תודה
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!