פאי תפוחים ואגסים מתוק וקינמוני :)

31 Aug
August 31, 2012

על הפאי המתוק הזה קיבלתי רק תישבוחות,
כמעט,
חוץ מהערה אחת של בחור שלא זרם עם המלית ויצא לו נוזלי,
אז אני אוסיף הערה אישית,
הפאי יוצא במרקם דליל מהתנור,
המלית מתייצבת בקירור בלבד,
אז תנו לזה קצת זמן להתקרר,
להתייצב ואז תתפנקו עליו.

לבצק-
2 כוסות קמח
4 כפות שמן קוקוס
קורט מלח
2 כפות סוכר חום בהיר
בערך רבע כוס מים

ללוש את הבצק טוב טוב לפחות 5 דקות עד שהכל מעורבב ורך אך לא דביק…
לרדד בעזרת מערוך ולרפד את התבנית סביב.
לחורר בעזרת מזלג את תחתית הבצק.
להכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהבצק מתחיל להשחים מעט.

למלית-
3 תפוחים ירוקים חמוצים
2 אגסים מתוקים
כף שמן קוקוס
חצי כוס סוכר דמררה חום
חצי כוס יין אדום מתוק
2 כפיות קינמון
כף סילאן
חצי מיכל שמנת מתוקה אלפרו סויה
כף קורנפלור
מיץ מחצי לימון קטן

לערבב את הכל בסיר על אש נמוכה עד שהכל מצתמק ומתגבש לרוטב אחיד וסמיך והפירות מתרככים מעט.

לסדר את האגסים והתפוחים יפה על הבצק שיצא מהתנור, ומעל לשפוך את שאר הרוטב.

להכניס לתנור לעוד חצי שעה על 180 מעלות ובסיום להוציא ולהמתין עוד לפחות 15 דקות כדי שהרוטב יתקרר ויתקשה ואז לפזר מעל את אבקת הסוכר לקישוט.

למי שאוהב אפשר להוסיף לפאי גם פקאן או צימוקים .
הכי טעים עם גלידת קוקוס פרווה 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
23 replies
  1. דנית וולדה says:

    היי נטלי, מאוד התרשמתי מהאתר, העיצוב מהמם ונוח, וכמעט שהשתכנעתי לפתוח בלוג משלי, אני מאוד אוהבת לבשל ונהנת מהמתכונים שלך בכל שבוע…
    הפאי… יצא חלום.

    Reply
    • Natalie says:

      מקסים, תודה רבה רבה, ולמה שלא תפתחי לך? אם באמת יש לך מה להציע, כמה שיותר אתרים – יותר טוב. אני בעד, ואם את צריכה עצות, אני במייל הפרטי, נוכל לדבר שם ולהמשיך… תודה רבה

      Reply
  2. מיכל says:

    היי נטלי,
    המתכונים שלך נראים מדהים! כייף למצוא בלוג כזה מושקע שמראה שאפשר להשיג קינוחים טבעוניים מרשימים וטעימים.
    אני רוצה להכין את העוגה אבל לא מוצאת שמנת מתוקה של אלפרו בארץ (יש רק לבישול).
    האם אפשר להחליף אותה? ואם כן, במה את ממליצה?

    תודה מראש

    Reply
    • Natalie says:

      שלום לך מיכל והמון תודה רבה,
      אם מסיבה כלשהי את לא מוצאת את השמנת הצמחית של אלפרו, את יכולה להשתמש בזו של חברת ריץ’….
      בהצלחה.

      Reply
  3. יסמין says:

    היי נטלי,
    האם השמנת של אלפרו לבישול תהיה טובה? אני לא מכירה סוג אחר פשוט…
    חלב סויה לא יעבוד?
    המתכון נראה מדהים ואני מתה כבר להכין אותו!

    Reply
    • Natalie says:

      היי יסמין, השמנת המתוקה היא קצת יותר סמיכה, אז אולי תשתמשי במעט פחות מהכמות הרשומה.לא חלב סויה. בהצלחה 🙂

      Reply
  4. yael says:

    מה יכול להחליף את היין האדום? לא מצויין להוסיף קינמון, האם בטעות?

    Reply
    • Natalie says:

      היי יעל, בחלק שכתוב לערבב את הכל יחד, נכנס גם הקינמון.
      לגבי היין, את יכולה להשתמש בתירוש במקום או בחלב סויה. אותה כמות.

      Reply
  5. תמר says:

    נטלי, אני מניחה שהקמח אמור להיות קמח תופח?… או קמח רגיל / מלא בתוספת אבקת אפייה? זה לא מובן מאליו למי שרק מתחיל ללמוד את רזי האפייה, מציעה לציין במפורש את סוג הקמח הנדרש כי עלולים לטעות פה בגדול – ולצערי אני מדברת מניסיון אישי 🙁

    Reply
    • Natalie says:

      היי תמר, קמח שלא מצויין לו אחרת, זה קמח רגיל.
      לקמח מלא קוראים קמח מלא, לקמח תופח קוראים קמח תופח וכל הלאה. אם לא צויין אחרת, זה תמיד קמח רגיל 🙂
      מקווה שזה עזר לך, בהצלחה באפיה.

      Reply
  6. תמר says:

    העניין הוא שהכנתי את הפאי – עם קמח מלא + קמח כוסמין (לא משתמשת בקמח לבן) וללא אבקת אפייה – והבצק יצא קשה מדי. המלית טעימה מאוד, אף שגם אצלי היא יצאה קצת נוזלית (גם אחרי קירור מלא של העוגה). ייתכן שבגלל השימוש בקמח מלא, שהוא כבד יותר, כן צריך להוסיף קצת אבקת אפייה.

    Reply
    • Natalie says:

      יתכן, הקמח המלא תמיד כבד יותר, תמיד מצריך יותר נוזל וכניראה גם יותר איוורור, כשעושים שינוי במרכיב בסיס תמיד יש לקחת בחשבון שינויים נוספים להתאמה, אני אישית לא משתגעת על קמח מלא, פשוט לא מאוד טעים לי, ואם כבר מתפנקת אז עד הסוף 🙂

      Reply
      • תמר says:

        תודה, אנסה בפעם הבאה עם חצי מלא וחצי לבן פלוס קצת אבקת אפייה, ויותר שמן קוקוס. בכל מקרה בטוחה שאכין שוב, כי אהבנו את המלית, ואני בטוחה שאפשר לפתור את עניין הבצק גם אם משתמשים חלקית בקמח מלא.

        Reply
        • Natalie says:

          בדיוק זה! הכי טוב לעשות שילוב, כך יש פחות סטיות במתכון 🙂 הפאי ללא ספק מוצלח וטעים, ואני אשמח לשמוע איך יצא לך בפעם הבאה 🙂

          Reply
  7. עינת says:

    נטלי, נראה מעולה.
    איזה גודל של תבנית מתאימה לפאי?
    והאם לדעתך ניתן להחליף את הקמח בקמח מצה מיוחד לעוגות, שיהיה כשל”פ?

    Reply
    • Natalie says:

      היי עינת, לא ניסיתי עם קמח אחר אז אני קצת בספק, אבל התבנית היא תבנית גדולה של תנור.

      Reply
  8. סיון says:

    נטלי יקרה, האם אפשר להחליף את היין בחלב אורז שקדים או במיץ תפוחים טבעי?

    Reply
  9. שרון says:

    שלום נטלי,
    האם ניתן להקפיא ואז לחמם כשרוצים לאכול?
    ומה קוטר התבנית?

    תודה ושנה טובה!

    Reply
  10. טניה says:

    הי נטלי! יותר מידי זמן לא הכנתי משהו משלך 🙂
    האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בטופו משי רך (טחון)?

    Reply
  11. מעין says:

    הבצק יצא יבש נורא. כמו פיתה יבשה. אי אפשר היה לחתוך בכלל

    Reply
  12. נויה says:

    היי
    האם ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח חומוס/עדשים/קמח תירס?

    Reply
  13. אופיר says:

    היי נטלי,
    הכנתי היום את הפאי והבצק יצא מאוד יבש. היחס של רבע כוס מים שמן הקוקוס על הקמח הביאו לגושים בתוך ים של קמח… הוספתי עוד ועוד שמן ועוד מים עד שיצאה תערובת שמזכירה בצק, שהייתה דחוסה מאוד וקשה מאוד לרידוד…. ייתכן וצריך להוסיף נוזלים?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *