פשטידת המעקוד של סבתא גבי שלי, ממממ….
אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לבשל את מה שסבתא לימדה אותי,
פשוט כי זה מחזיר אותי הביתה לרגע,
ואתם יודעים כמה רחוק אני גרה,
אז עבורי זה פשוט חלק מהמחוייבות שלי לנפש,
והדרך שבה אני רוצה לגדל את ילדיי…
אז איך מכינים…
5 תפו”א די גדולים מקולפים,
פלוס כוס של אפונה עם גזר, או כל תערובת ירקות אהובה כמו ברוקולי/כרובית/גזר… (אני בד”כ קונה קפואים מעורבב עם ברוקולי,אפונה,גזר,ותירס)
את הכל להרתיח וכשרך לרסק רק את התפו”א לפירה, לא חייב חלק לגמרי, אפשר להשאיר מעט גושי..
לא נורא עם מרסקים גם חלק משאר הירקות כמו שקרה לי היום עקב הבלאגן בהפרדה כי הרתחתי את הכל יחד….
השתמשתי ב-4 כפות קורנפלור מעורבב עם כמה כפות מים יחד עם כפית אבקת אפיה ליצירת בלילה בסמיכות כמו של ביצה, שתשמש במקום ביצים,
ואת הבלילה הוספתי לתערובת פירה,
להוסיף 3 בצל ירוק קצוץ ,
כ- רבע כוס שמן ותבלינים- כפית כורכום, כף עליי טימין קצוצים, מעט מלח ופלפל.
ברוב המתכונים גם שמים פטרוזיליה אבל לי לא היה היום במקרר והאמת- יצא יותר טוב בלי….מי שאוהב יכול להוסיף אבקת מרק.
מערבבים הכל יחד,
180 מעלות ולתבנית בגודל בינוני משומנת היטב,
לסדר שהבלילה תהיה מונחת יפה וחלקה על התבנית,
בתנור מחומם מראש לכ-35 דקות.
לבדוק עם קיסם כמו עוגה ועם יבש זה מוכן…
בתאבון ובהצלחה…
גם לי יצא מושי…
יצקתי לתבנית יותר נמוכה משלך והבלילה עצמה הייתה די סמיכה
אולי צריך חום נמוך יותר? יותר קורנפלור?
אני חוזרת בי!! הפשטידה יצאה מושלמת! כשהיא התקררה היא התקשתה
🙂 אני שמחה לשמוע שהיא הסתדרה, תמיד בהתחלה כשהיא חמה מאוד היא עדיין רכה, ורק אחר כך מתייצבת, תודה ששיתפת….
יצאה לי כל כך טעימה, אני מעולפת, אני אכין שוב מחר…
חג שמח ואיזה יופי של מתכון, אני אכין..
הכנתי עם קצת יותר אפונה אז יצאה עם חתיכות ירקות ומאוד טעימה, מומלץ
מעולה, חג שמח, שווה להכין גם ביום רגיל…
יצא נהדר, תודה!
שמתי אפונה מקופסת שימורים, וגזר גמדי.
יצא מעולה!
טוב שקראתי שזה יוצא רך וצריך להתייצב..
טעים מאוד, הוספתי גם שביבי בצל והכנתי בלי פטרוזיליה כי לא היה לי
תודה רבה!
יאמי… שנים לא אכלתי… אולי ננסה
תודה רבה על המתכון. כל המשפחה וגם החברים אהבו מאד (הכנתי כמה פעמים)!
היה ביקוש גם אחרי הפסח 🙂 שמתי עירית במקום בצל, והחלפתי תפו”א 1 בבטטה וזה מאד שדרג.
את כל הפשטידות אני עושה יחסית דקות (תבנית גדולה) כדי שיתייבשו/ייאפו כמו שצריך ושלא יהיו הפתעות בארוחה. מה שיפה בפשטידה הזאת הוא שגם אם זה לא 100% מוכן, אין כל סכנה באכילה, כי אין ביצים ותפו”א כבר מבושלים ממילא. תודה תודה תודה! את אלופה!
תודה רבה נדיה, כיף לקרוא שאתם נהנים כל כך, ואחלה שידרוגים 🙂 אני אנסה בהזדמנות…
נראה מעולה! קמח תירס או שיבולת שועל גרוסה תופס במקום קורנפלור?
מאמינה שכן 🙂
במה אפשר להחליף את הקורנפלור? קמחים למיניהם או כל התערובות שנועדו להחליף ביצה (זרעי צ’יה/ רסק תפוחים…וכו’?)
את יכולה עם קמח חומוס-זרעי פשתן או שיבולת שועל. הפירוט רשום בעמוד “איך לטבען מתכונים” באתר.
נראה ממש ממש טוב. אפשר לדעתך קמח תפוח אדמה במקום קורנפלור?
ואם כן – אותו יחס? (4 כפות? כי זה נראה לי קצת…)
תודה מראש!
היי פנינה, אם אין לך קורנפלור את יכולה גם קמח חומוס או קמח תופח במקום, אין צורך בקמח תפוחי אדמה מאחר והפשטידה מלאה כבר בתפוחי אדמה.
תודה רבה! פעם ראשונה שיוצאת לי פשידה מגובשת ושמנמנה כמו בימים של “לפני” הוספתי לתערובת תפו”א והעמילן תירס פרחי כרובית ותרד שאידיתי מראש וסחטתי היטב. ישב בתנור יותר משעה עד שהיה מוכן. חשוב להדגיש את חשיבות סחיטת הירקות וגם תפוא ממים.העמילן תירס עם אבקת האפייה הוא תחליף הביצה האפקטיבי ביותר מכל מה שניסיתי עד כה . השתמשתי בזה שוב אתמול בשניצל התירס שהכנתי-אליפות!
יאללה אני הולכת על זה לפסח 🙂
צרור שאלות קצר…
אפשר שהשמן יהיה שמן זית?
קמח חומוס ידביק אותו הדבר?
יתאים לתבנית מרובעת 22 על 27 ס”מ?
מעולה, אפשר שמן זית, וגם קמח חומוס, הטעם שלו קצת יותר דומיננטי אז פחות משתמשת אבל אפשרי.
אני מכינה בכל מיני גדלי תבניות וההבדל היחידי הוא זמן האפיה, אם שטוח אז פחות זמן, אם עמוק אז יותר, תבדקי עם קיסם ותדעי טוב יותר. 🙂 בהצלחה.
בסוף קניתי קורנפלור
יצא משובח!!!!
תודה, וחג שמח 🙂
תודה רבה נטלי על המתכון הטעים כל כך. בפעם הבאה אכין יותר דק, כך יצא יותר קריספי כמו שאנחנו אוהבים.
את הירקות הוספתי כמות שהם מההקפאה, זה יצא טעים רך.
טעים ורך 🙂
התערובת תהיה טעימה לדעתי, גם ללביבות או קציצות אפויות בתנור, כך מי שאוהב קריספי יקבל את הטעם המופא גם כן.
ושוב תודה רבה על השיתוף. 17.11.2014 מירה
הי נטלי,
אני רוצה להכין את הפשטידה, רק רוצה לוודא שהבנתי נכון…
מבשלים את תפו”א ולקט הירקות ביחד? כי תפו”א צריכים זמן בישול הרבה יותר ארוך, לא?
תודה !
בישלתי יחד, יצא מעולה. תחתכי את התפוחי אדמה לקטן.
יצא מדהים!! החזיר אותי לילדות לפשטידה של הדודה שלי! והמרקם מושלם! תודה תודה תודה!
בשמחה רבה, מרגש אותי ^_^
הי
זו הפשטידה שנקראת גם מחמר? שבמקור עם מלא ביצים?
כן, זאת בדיוק זאת…
שאלה קטנה- ניתן להמיר את א.האפייה בסודה לשתייה?
אפשר עם הורדת נוזלים בבלילה.
טיפ – אחרי שצד אחד כבר השחים לגמרי, הופכים את הפשטידה על צלחת, ומזירים לתבנית
כדי שגם הצד השני ישחים וכך הכל יתייצב
בתיאבון !
הי נטלי
תודה רבה לך
כבר חודשים שכיף לי להכין אוכל בזכות המתכונים המצויינים שלך
כיף לי לקרוא, תודה רבה 🙂
יש לי שאלה… איך אני מכינה את התערובת של הקורנפלור?… אף פעם בחיים לא התעסקתי עם זה…
אשמח אם תסבירי לי כמה מים וכמה קורנפלור…
תודה ☺
השתמשתי ב-4 כפות קורנפלור מעורבב עם כמה כפות מים…
כמה כפות מים?
אם אני רוצה להכים בתבנית אינגליש קייק, מה הכמויות לכל דבר?
תודה רבה מראש!!
נראה משהו-משהו. אם אני רוצה לעשות פשטידה קטנה בתבנית אינגליש, איך זה ישפיע על הכמויות?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!