מרק שעועית שחורה ועגבניות מיובשות
מרק עם אופי ויופי
תהנו כל כך…
2 כוסות שעועית שהושרתה במים למשך לפחות שעתיים (מקצר את זמן הבישול)
לסנן את המים ולשים בצד.
בסיר גדול ורחב לטגן בשמן זית (כ- 3-4- כפות שמן) בצל גדול אחד קצוץ,
4 שיני שום קצוצים,
2 גיבעולי סלרי (עם העלים) עדיפות לעלים הרכים
הפנימיים, חתוכים.
צ’ילי אדום חריף אחד קטן חתוך,
ולהוסיף את התבלינים לטיגון.
כף קארי,
חצי כפית אבקת ג’ינג’ר,
כף אבקת פפריקה אדומה,
כפית כורכום,
(הייתה לי גם תערובת לבישול עוף שהוספתי, אבל לא חייב),
כפית שטוחה אבקת כוסברה,
ולערבב הכל טוב טוב.
אחרי 2 דקות עירבוב בטיגון להוסיף מים רתוחים. בערך ליטר ולהוסיף את השעועית, יחד עם חופן קטן של כוסברה ופטרוזליה קצוצים גס או קרועים ביד,
עלה אחד של כפיר ליים שנתן ניחוח לימוני מדהים (לא לוותר על זה),
מיץ מחצי לימון,
חופן של עגבניות מיובשות חתוכות (בערך 8 חתיכות),
וכמובן מלח לפי הטעם. פה אני לא נותנת המלצות כי כל אחד אוהב את האוכל שלו מלוח באופן שונה.
בכל אופן הכל על האש עד שרותח טוב טוב ולהנמיך את האש להכי קטנה ולתת לזה להתבשל עד לריכוך של השעועית, בערך שעה, תלוי כמה זמן השרתם, ואם לא השרתם קודם אז יקח קצת יותר זמן. לא נורא. בסוף הכל מתבשל…
מקווה שלא שכחתי כלום ומקסימום אני יעדכן אם יש לי מה להוסיף 🙂
טרי באקסטזה- יצא…. חלום!
You have mentioned very interesting points! ps nice internet site.
טוב אני פשוט רוצה להודות וזה באמת מרק משגע, כל כך נהננו ממנו, זה שילוב של טעמים פשוט מדהימים ולא חשבתי שאפשר ככה להנות ממרק שכל כך היה לי קל להכין. יש לי רק שאלה אחת, קצת טיפשית אבל אני לא בטוחה, לדעתך אפשר להכין את המרק גם עם שעועית אחרת או קיטניות אחרות? תודה מראש…
היי רננה,
תודה רבה על הפירגון, אני מאוד שמחה לשמוע שאהבת, גם פה השתגענו על זה, אני מניחה שאפשר לבחור את השעועית או הקטניה שאת אוהבת ולהחליף בה, אך קחי בחשבון שזה לא יצא בדיוק אותו הטעם, הייתי ממליצה על שעועית מנומרת או לבנה, הסוג הלבן הגדול השטוח קצת פחות ואישית לא הייתי מנסה עם חומוס או עדשים ואפונה, הייתי משתדלת להשאיר את זה בשעועית. 🙂 שיהיה בהצלחה…
נטלי, נשמע מעולה,
מתכננת להכין מחר שלי, בארה”ב,
מה את אומרת על להוסיף למרק עוד ירוקים כמו קייל או תרד?
אחלה, מרק ממש טוב, אפשר קצת ירוקים אבל הטעם שלהם מאוד משתלט אז אולי ממש מעט 🙂
נשמע משגע ואני בדרכי לסופר להשלמת המצרכים למרק.. שתי שאלות:
האם ניתן להחליף את אבקת הג’ינג’ בג’ינג’ טרי?
במה ניתן להחליף את עלה הכפיר ליים? מאוד קשה להשיג בארץ
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!