שניצל סויה טבעוני
אז למי שעוד לא עודכן, בארץ נמכרים “סוליות” של סויה כמו בצילום,
רק חפשו באיזור מגוריכם או באינטרנט…
בעדן מרקט במרכז יש לקנות במשקל.
אז מה יש לנו כאן?!?.
שניצל סויה מטוגן עם חוואיג’ ושום עם פירה עם בצל ושום מטוגן וטימין וסלט ירקות מקסים.
ממממ…. יאמ.
להכנת 8 שניצלים,
נכין מראש 2 בלילות לטבילה, אחת רטובה ואחת יבשה.
לבלילה הרטובה נערבב יחד ליצירת עיסה רכה אך לא נוזלית מידי:
חצי כוס קמח חומוס עם רבע-חצי כוס מים ושום כתוש אחד.
לבלילה היבשה נערבב יחד:
3/4 כוס פירורי לחם (אפשר להוסיף עוד אם במקרה לא הספיק), 4 כפות שומשום, כף חוואיג’, מלח לפי הטעם.
את סולית שניצל הסויה, (יבשה, או מופשרת, או אפילו ישירות מההקפאה, תלוי איך אתם שומרים עליהן), משרים במים חמים שהרתחנו בקומקום למשך כ-20 דקות, סוחטים מעט ובזהירות את עודפי המים, מעבר חד לבלילת קמח החומוס שהכנו מראש,
משם מעבר זהיר לתערובת של פירורי לחם עם שומשום, מלח, וחוואיג’ למרק, ולמחבת גדולה מסוג טפלון עם מעט שמן חם.
לקראת סוף הטיגון הוספתי עוד 2 שיני שום לשמן שיתערבב עוד טעם לשניצלים.
יצא קריספי ומדהים…
אם אתם נמנעים מטיגון ומעדיפים את האפיה, גם זה אפשרי, 200 מעלות עד שמעט מזהיב מלמעלה ולהפוך לצד השני.
אני כבר פעם שלישית נכנסת לבלוג רק בגלל זה, אני מתה על המתכון הזה…
מעולה… אולי תגלי עוד דברים 🙂
אני ממש אשמח לדעת איפה ניתן לקנות סוליות סויה כאלה (אני גר במרכז)? והאם זה השם שלהם?
תודה רבה 🙂
חברי התל אביבים אישרו שיש לקנות ב- עדן טבע מרקט במשקל, וגם בטבע קסטל. ועד כמה שאני יודעת זה שם די מוכר.
היי תוכלי לפרט יותר איך הולך תהליך ההפשרה וההשרייה? אף פעם לא עשיתי את זה אז איך זה עובד וכמה זמן זה לוקח?
תודה 🙂
דרך אגב בלוג מצוין
היי אולגה, האמת זה ממש ממש פשוט,
אפשר גם ללא הפשרה בכלל, להוציא מהמקפיא, ולשפוך מים רותחים (מהקומקום) ישירות על ה”סוליות” בתוך קערה ולתת לזה להתרכך למשך 10 דקות מקסימום, לא צריך יותר זמן מזה,
בקערה זה כבר מפשיר וגם סופג מהמים, אז סוחטים את המים מעט ובזהירות (שלא יתפרק), וזה מוכן לעבודה…
🙂
רעיון יפה לבלוג.
אבל לדעתי נחמד יהיה אם תעשי עמוד אינדקס, שיש בו רשימה של כל המתכונים (בלי דפדוף) כולל תמונות – כמו כאן למשל: http://www.bazekalim.com/archive/
רעיון גדול,אולי אפשר עם פתיתי סויה?אצלנו לא ניתן למצוא משהו אחר.
אפשר בהחלט 🙂
הי! אפשר להכין עם “גושי סויה”(אם את מכירה)? תודה 🙂
האמת שאני לא מכירה, אם זה דומה מבחינת צורה, אז אולי אפשר 🙂
מתכון מעולה.
אבל, יש לי שאלה
אחרי שהשניצלים התקררו, הם נהיו קשים\קשים לחיתוך או נגיסה. (גם אחרי חימום במיקרו או בטוסטר אובן). כאילו שהם נהיו “לא טריים”.
מה גורם לזה, ואיך ניתן למנוע את זה?
כניראה הבישול יצא לך קצת אובר. אולי בפעם הבאה לטגן קצת פחות.
אני חייבת לספר שהכנתי את זה אתמול בפעם המי-יודע-כמה, ולא היה לי קמח חומוס. אז החלטתי לנסות להשתמש בתערובת של קורנפלור ועמילן תפוחי אדמה (לא ערבבתי מאיזו סיבה מיוחדת, פשוט היה לי מעט מכל דבר) וזה יצא ממש טוב! השניצלים יצאו דקים וקריספיים, כמו שאני אוהבת. אני אוהבת את יכולת ההדבקה של העמילן, ובניגוד לקמח החומוס, הוא ממש לא מורגש. אז מי שאוהב דק וקריספי – אני ממש ממליצה לנסות!
היי
נראה מעולה!! איך קוראים לסוליות סויה באנגלית?
אני לא גרה בארץ וממש בא לי לנסות….
השריתי את הסוליות במים רותחים ושכחתי אותם יום שלם בסיר. אחר כך שטפתי במי ברז וסחטתי אותם. המרקם שלהם נראה מושלם, אין ריח רע, אני רק תוהה אם יש סיכוי שזה התקלקל? נראה לך?
הכנתי ויצא טעים!!! 🙂
אכלתי עם צ’יפס וקטשופ, כמו ארוחת ילדים.
פעם ראשונה שאכלתי שניצל מאז הצמחונות וזה יצא ממש דומה למקור! האמת היא שבמרקם זה יצא יותר דומה לשניצלונים כי הסוג של הסויה שקניתי היה קצת עבה.
אגב, גם יום אחרי חיממתי במיקרו ועדיין היה טעים.
חסרון אחד – הנתחים עצמם קצת חסרי טעם, אולי תוספת של אבקת מרק בבישול של הסויה תשפר את זה.
ערע
Trackbacks & Pingbacks
[…] מוצלח, עד כדי כך שאני חוששת שהבריאות שלי תתחיל להתרופף (שניצלוני סויה- היר איי […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!