שניצלוני אבוקדו מטוגן טבעוני
קריספי מבחוץ, רך כמו קרם מבפנים, איך לא חשבתי על זה קודם…
שמעתי על זה פה ושם, אבל שמעתי טיגון אז לא היה לי חשק לטגן, עד שהגעתי למסקנה, אוהבת אבוקדו בטירוף אנוכי, אז חייבת לנסות.
הקטע הוא שאין לזה ממש טעם של אבוקדו לאחר הטיגון, זה פשוט טעים.
אז נכון שזה עולה כמו זהב, כן, גם פה, 3$ לאבוקדו בודד, פה קונים בבודדים, איפה הימים שקנינו במשקל?!…
אבל זה שווה כל דולר, או שקל. 🙂
ושימו לב שהציפוי ממש ממש דק, הוא אומנם קריספי אבל לא ספג שמן וממש לא נורא כמו שחשבתי. טרפתי…
שניצלוני אבוקדו מטוגן טבעוני
מרכיבים:
1/4 כוס קמח רגיל
2 כפות קורנפלור
1 כוס מים
1.5 כוסות פירורי לחם או פנקו
2 אבוקדו בינוני (לא יותר מידי רך)
מלח
כף אבקת שום
שמן לבישול לטיגון עמוק (אני השתמשתי בקנולה)
ההכנה:
לחצות את האבוקדו ולהסיר את פנים הפרי מהקליפה והגרעין.
לחתוך כל חצי אבוקדו לרבעיות, כך שנקבל שמונה חלקי אבוקדו מכל אבוקדו.
לסדר על משטח העבודה כך:
1. קערה עם מים.
2. צלחת שטוחה עם קמח וקורנפלור מעורבבים יחד.
3. צלחת שטוחה עם פירורי הלחם או הפנקו ועירבבתי מעט מלח ואת האבקת שום בצלחת הזאת יחד עם פירורי הלחם אבל אפשר להמליח גם לאחר הטיגון.
4. צלחת נקיה ריקה להניח את האבוקדו לאחר הטבילות.
5. צלחת עם נייר סופג לקבלת השניצלוני אבוקדו לאחר הטיגון.
ונתחיל.
נטבול כל חלק מהאבוקדו בנפרד עד לשלב הטיגון.
בשלב הראשון,
נטבול במים, נעביר לקמח עם הקורנפלור, נגלגל מעט לכיסוי האבוקדו בקמח וננער מעט להורדת שאריות הקמח, נניח בצלחת הנקיה.
נמשיך כך עד שסיימנו את כל חלקי האבוקדו ונמתין כ-10 דקות לפני השלב הבא.
בשלב הבא נטבול שוב כל חלק מהאבוקדו במים ונגלגל בצלחת עם פירורי הלחם או הפנקו עד לכיסוי מלא.
נניח שוב בצלחת הנקיה עד שנסיים לכסות את כל חלקי האבוקדו.
נחמם את השמן לטמפרטורה גבוהה, לוקח בערך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהשמן חם, או שנטבול חתיכת אבוקדו לבדוק אם כבר מבעבע, כשהשמן חם נעביר בזהירות את חלקי האבוקדו לתוך השמן ונניח לאבוקדו להזהיב כולו, זה לוקח בערך דקה-שתיים, אפשר לראות אם זה זהוב מספיק בהרמת האבוקדו מעל השמן, וכשזהוב ויפה, בזהירות להניח בצלחת עם הנייר הסופג.
תשמעו…. זה ממכר!
את השניצלונים הנחתי מעל צלחת מרוחה בטחינה ועלעלים טעימים מסביב, מעט פפריקה חריפה ואבקת תיבלון איטלקי יבשה מעל ו… להתעלף!
המלצה שלי- תוסיפו גם מעט פפריקה חריפה או אבקת תיבלון איטלקי לצלחת הפירורי לחם לפני הטיגון וזה ישדרג….וואי וואי וואי!
וואו איזה מעדן!
יצא מצויין והמון תודות יקירה
במקרה היה לי פנקו בבית, הכנתי וממש ממש לא יאומן איזה מוזר זה כי זה ממש טעים ובחיים לא הייתי חושב לעשות כזה דבר, אני פוחד שאני מתמכר עכשיו, זה נראה לי משמין 🙂
שטויות, צא להליכה, הכל יורד 🙂
מה זה פנקו? חייב אותו?
פנקו אלו פירורי לחם יפנים, אפשר גם עם רגילים
מושלםםםםםם…… תודה נטלי, אני מאוהבת בבלוג שלך, הוא הכי טוב ברשת, ואין שני לו, בוודאות!
תודה רבה רבה 🙂
צריך לעורר אותי כי אני מעולף 😉
ממש טוב, תודה, אני עף על הבלוג שלך כבר הרבה זמן ואף פעם לא יצא לי לכתוב תודה או משהו אז שתדעי שאוהבים אותך פה…
תענוג, אהבה בחזרה
הי ,נראה מעולה ,איך ניתן להכין ללא גלוטן?
האבוקדו נראה מעולה, אבל משום מה הוא יוצא לי מר…מה אני מפספסת?
טריות האבוקדו אולי?
תודה על המתכון. ניסיתי ויצא לי קריספי מושלם.
רק שלצערי גם לי האבוקדו יצא מר…
אולי זה הסוג של האבוקדו כי טעמתי חלק ממנו לפני הטיגון והוא היה מעולה.
בכל מקרה הרווחתי ציפוי פצצה 😉
אפשר לדעתך נטלי לעשות את זה עם עיגולי בצל במקום האבוקדו?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!