רק תפוחי האדמה הטובים ביקום
לא הספקתי אפילו לצלם כמו שצריך וכבר תפוחי האדמה נחטפו… לא מגזימה, אלו הכי טובים שיש בעולם.
למדתי להכין אותם מדודה של טרי האנגליה, זה נורא נורא פשוט אבל כל כך גאוני,
מקלפים תפוחי אדמה, חותכים לרבעים או פשוט חתיכות בינוניות, מרתיחים עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא ממש מתפרקים. אז ככה בינוני עד רך.
עכשיו
פה מגיע הקונץ’
מעבירים לתבנית האפיה/פיירקס
ומנערים את התבנית עד שכל הקצוות של התפוחים מתקווצצים להם ונהיה קצת פירה כזה.
זה מה שיתן להם את הקראנצ’יות מבחוץ.
עירבבתי תיבלון לפי העין-
מלח
חוואיג למרק די הרבה
תערובת תיבלון איטלקית( אורגנו ושבבי צ’ילי וכאלה)
רוזמרין טרי
זירעי כמון
קצח
ופלפל שחור
מעל הכל להזליף שמן זית כדי שכלום לא יתייבש ולדאוג שיש מספיק ונוגע בהכל.
להכניס לתנור (בלי כיסוי) על חום גבוה עד שרואים את הקצוות נחרכים. אז זה יהיה קרנצ’י מבחוץ אבל רך ונימוח מבפנים. שלמות שלמות שלמות…
באמת…
רציני…
תנסו!!!
יש לך מלא מתכונים פה של תפוחי אדמה, אבל אם אומרת שאלו הכי טובים, אני סומך עליך, רק חבל שזה כל כך משמין… :/
תודה רבה, זאת מנה מעולה, אין לי עצה לגביי ההשמנה מלבד לאכול בכמויות קטנות יותר, למרות שהתפוחי אדמה האלו לא ממש נשארים כמנת צד מרוב שהם טובים (לא ממש עוזרת אהה…)… 🙂
תבורכי!
האתר שלך פשוט מושלם והרוח שלך מביאה ים של קסם ואהבה
תענוג צרוף!
מקסימה, תודה רבה לך 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!