רביולי כוסברה במילוי גזר, שום וגבינה טבעונית

09 Oct
October 9, 2012

אז איך מכינים רביולי ביתי.

מאז ומתמיד הקסימו אותי ה”אריזות” הממולאות הקטנות האלו, הצורה כל כך יפה ובינינו, מי לא אוהב פסטה…?!…
אז קמתי עם מצב רוח כתום והחלטתי למצוא את המילוי המושלם.
התארגנתי ויצאתי לקניות.
טרי עדיין באימונים מהעבודה אז אין אוטו ועושים הכל ברגל.
הגעתי לחנות הראשונה- ואין בטטה או דלעת.
חזרתי הביתה מבואסת.
ואז נזכרתי שיש עוד חנות, בכיוון השני של הרחוב, אז נעלתי שוב נעליים, שוב מעיל (קר נורא בסתיו הבריטי), ויצאתי שוב לדרך… אומנם מאוד קר, אבל מוכרחה לציין אין יפה מזה…עלים בצבעים שונים בכל דרך, חבל שלא צילמתי לכם :).
הגעתי לחנות, ואין דלעת ואין בטטה.
אוף….
הגעתי הביתה ועצרתי לחשוב במטבח, נשענת על השיש ומהרהרת.
רגע…
גזר!!!
טוב, אם אין שום דבר אחר כתום, למה לא גזר בעצם???
אז הלכנו על זה, וגזר יש מלא בבית,
ובכלל, בשילוב עם הכוסברה הירוקה… שיגעון של טעם ויופי.
עכשיו אפשר להתחיל….

נתחיל ברכיבים לפסטה:

200 גרם (כוס) קמח לפסטה או קמח רגיל
120 גרם טופו משי אבל ניסיתי גם עם רגיל ויצא מצויין
קורט מלח
5 כפות כוסברה קצוצות
ומעט כוסברה לגרניש בהגשה

את כל המרכיבים נכניס יחד לבלנדר, אין יותר פשוט.
כמה רגעים של טחינה ולהוציא לשיש מקומח קלות.

נלוש את הבצק למשך כמה דקות עד הוא מרגיש חלק, אחיד וגמיש, נעטוף בניילון נצמד,
ונכניס למקרר “לנוח” לכ-20-30 דקות.

עכשיו,
נעבור להכנת המילוי.
המצרכים:

4 שיני שום חתוכים
300 גרם גזר חתוך לעיגולים
100 גרם גבינת טופוטי /או גבינה אחרת לבחירתכם
כף תערובת תיבלון איטלקית יבשה
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
מעט שמן זית לטיגון השום


ההכנה:
את השום קוצצים ומטגנים במחבת עם ממש מעט שמן זית, לא יותר מידי טיגון, רק עד שהשום ממש מתחיל להזהיב מעט והבית נמלא ריחות טובים…
את הגזר לאדות או לבשל במים רותחים עד לריכוך מלא.
את כל התערובת להעביר לקערית קטנה ולרסק עם מזלג למחית, את השום אפשר אפילו לרסק עם כותש שום על מנת שלא ישארו גושי שום למי שלא אוהב…


נניח בצד ונחזור חזרה לבצק במקרר.
נוציא ונתחיל לרדד על משטח מעט מקומח, בין היתר להמשיך לקמח כדי שלא ידבק למערוך, כמובן שעדיף ומאוד מקל להשתמש במכונת פסטה אוטומטית, אבל אין.
אז משתמשים במה שיש.

נורא קשה לרדד אני מודה, הבצק נורא גמיש ומאוד לא סלחני, הוא רוצה לחזור לצורה שהיה לו נוח בה, אבל אנחנו נתעקש ונתעקש ואני מבטיחה לכם שזה בסוף – קורה!
היה לי קצת צפוץ אז חתכתי את הבצק לשניים והמשכתי לרדד בשני חלקים.
כשהגענו לעובי הרצוי, זה צריך להיות ממש ממש דק, אבל לא נורא אם זה מעט עבה,
הנחתי את שני החלקים על מגבת למשך כשעה, להתייבש מעט.

לאחר כ-שעה נתחיל ביצירת העיגולים הפירחוניים עם חותכן העוגיות שלנו.
השתמשתי באחד בקוטר של 7.5 ס”מ. אפשר גם בגדלים שונים, רק לוודא שיש מספיק מקום למילוי.

ונתחיל למלא.

ניקח כל פרח ביד, נמלא בעזרת כפית קטנה, משהו כמו חצי כפית עד כפית באמצע כל פרח, את הקצוות בחלק הפנימי מסביב למילוי נרטיב מעט בעזרת האצבע (אני שמתי כוס עם מים לידי לטבילה זריזה), ונכסה בפרח מעט, רצוי ללכת לפי צורת העלעלים הקטנים למראה יותר אסתטי ומדוייק.



וזהו, לא נשאר עוד הרבה, נעבור לשלב האחרון והזריז ואנחנו כבר בשולחן…
נחמם סיר מלא במים ונביא לרתיחה,
לאחר שהמים רתחו, נכניס את הרביולי המוכנים לבישול למשך כ-3-4 דקות בלבד, נסנן מהמים, ונגיש על מצע של רוטב עגבניות לטעמכם.

אני הכנתי רוטב עגבניות בסיסי של עגבניות, רסק, בצל, שום ותבלינים…
בין היתר גם
הברשתי מעל עם מעט שמן זית ופיזרתי פלפל שחור עבור הצילום אבל זה לא הכרחי עבור הארוחה עצמה.
הכמות מספיקה ל-2 מנות יפות.

טיפ אחרון- אפשר לשנות את הגזר לרעיון המקורי שהיה דלעת או בטטה.
אני בטוח אנסה גם את זה בהמשך…

בתיאבון

לפני הביס-

אחרי הביס-

Comments

comments

Tags: , , , , , , , ,
9 replies
  1. זיו says:

    “מספיק לשתי מנות יפות”
    “טרי עדיין באימונים מהעבודה”
    ואני שואל איך הבחורה הזו יושבת לה לבד עם שתי המנות היפות האלה בלי אף אחד שיעזור לה???
    אם היית מודיעה עם מספיק זמן מראש אולי הייתי מתארגן להגיע…

    Reply
    • Natalie says:

      חחח, אני אומנם קטנטנה, אבל 2 מנות זה קטן עליי…
      ואם טרי היה בבית, זה היה צריך להיות 4 מנות כדי להספיק לשנינו (ברצינות ככה אני מחשבת מנות בבית)…
      בביקור בארץ אתה מוזמן 🙂

      Reply
  2. הילה דנגור says:

    מהמם

    Reply
  3. eden says:

    מה אפשר לשים במקום התיבלון האיטלקי ( שאגב אין לי מושג מה זה 😛 )
    תודה, עדן.

    Reply
  4. הודיה says:

    הכנתי ונשארה לי מנה מכובדת של מילוי… יש לך רעיונון?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to Natalie Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *