זוקיני/קישוא ממולא טבעוני

30 Sep
September 30, 2012

יצאתי לחבק ולנשק את אושן לשלום כשיצאה עם אבא לגן…
בדרך חזרה עף עליי גל של ריח מדהים,
הסתכלתי סביב, ונזכרתי שיש לי אורגנו שישן כל החורף באדנית…
כבר שבוע של שמש והאורגנו גדל לו בשקט.
הגיע הזמן להוסיף אותו לתבשיל הקישואים ממולאים שלי,
גזרתי רק מהקצוות והסנפתי כל הדרך למטבח 🙂 …

קישואים וזוקינים ממולאים בקינואה ואורז ברוטב עגבניות מעלף

מצרכים למתכון:

שמן זית כתית מעולה קלאסי מעודן – 35 מ”ל, 3 כפות + כפית אחת.
בצל – 1.5 X יחידה גדולה – סה”כ (483 גרם), בצל גדול + חצי בצל מגורר.
שום – 6 X שן – סה”כ (42 גרם)
עגבניה – 2 X יחידה בינונית – סה”כ (344 גרם)
פפריקה – כף שטוחה (6 גרם)
רסק עגבניות – 3 X כף – סה”כ (51 גרם)
מלח – 6.5 גרם, קורט + חצי כפית.
פלפל שחור – 1.5 גרם, קורט + חצי כפית.
קינמון טחון – כפית שטוחה (3 גרם)
קינואה – 5 X כף שטוחה – סה”כ (55 גרם)
אורז בסמטי מובחר – מנה בינונית (98 גרם)
כורכום טחון – חצי כפית שטוחה – סה”כ (3 גרם)
טרגון מיובש – כפית (2 גרם)
צ`ילי גרוס – גרם, חצי כפית פתיתי צ`ילי יבשים.
מים – 4 X כף – סה”כ (40 מ”ל)
כוסברה – צרור (92 גרם), אופציונלי.
קישוא (חורף) – 4 X יחידה בינונית – סה”כ (872 גרם), השתמשתי בזוקיני.
עלי דפנה יבשים או טריים – 5 יחידות (פרווה, כשר)
אורגנו טרי – צרור קטן (פרווה, כשר)
אבקת מרק ירקות – חצי כפית (פרווה, כשר) (לא חובה)

אופן הכנת המתכון:

1. לטגן בצל אחד קצוץ ו- 5 שיני שום קצוצים עם 3 כפות שמן זית ובזמן הזה לקלף ולרוקן את תכולת הקישואים ולשים בצד.
2. להוסיף מעט מים רתוחים לטיגון בכדי שלא ישרף וימשיך להתבשל ובינתיים לערבב את כל חומרי המילוי יחד (קינואה, אורז, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור (אפשר להשתמש בפלפל אנגלי), כורכום, טרגון, כפית שמן זית, חצי בצל מגורר, שן שום אחת כתושה, פתיתי צ`ילי יבשים, אבקת מרק, אורגנו, 40 מ”ל מים, חצי כפית קינמון וכוסברה (אופציונלי)).
3. להמשיך עם הרוטב ולהוסיף אליו את העגבניות חתוכות לקטן או מגורדות ואת כל השאר (פפריקה, רסק עגבניות, קורט מלח, קורט פלפל שחור, חצי כפית קינמון ועלי דפנה).
4. כשהרוטב רותח להכניס את הקישואים הממולאים במילוי פנימה ולשפוך כמות של מים שכמעט מכסה עד סוף גובה הקישוא.
5. לתת לזה לרתוח ולסגור את המכסה ועל אש קטנה לתת לסיר להתבשל למשך שעה וחצי עד שעתיים.
6. בתיאבון.

טיפ קטן- ניתן להשתמש בכל סוגי הקישואים, אני השתמשתי בזוקיני.

לערכים תזונתיים עבור מתכון זה- בלינק

Comments

comments

Tags: , , , , , ,
7 replies
  1. סיגל says:

    נטליייייי….. איזה תותחית את, הכל אצלך כל כך מוצלח! נהננו מאוד בחג האחרון מהמטעמים שלך, כל השולחן היה מהאתר, פשוט לא יאומן, אפילו אוכלי בשר התלהבו מהאוכל הטבעוני, בכלל אי אפשר לתת לזה הגדרה של טבעוני כי זה פשוט נראה רגיל וטעים וזה הכל
    אז ישר כוח והיית איתנו ברוחך…

    Reply
  2. Anonymous says:

    היי
    במתכון של הקישואים הממולאים בקינואה ובאורז – האם מדובר על קינואה ואורז המבושלים כבר, או יבשים לפני בישול? אשמח למענה, תודה

    Reply
    • Natalie says:

      היי, האורז והקינואה לא צריכים להיות מבושלים קודם ההכנה, אפשר להכין עם אורז וקינואה מבושלים אם בא לך אבל לא חייב, הם יתרככו בבישול עצמו עם הנוזלים של הרוטב.
      בהצלחה…

      Reply
  3. אורית says:

    היי, אפשר לוותר על האורז ולמלא רק בקינואה? איך מרוקנים את תכולת הקישואים? האם צריך סכין מיוחדת?
    האם משאירים את עלי הדפנה או בסוף הבישול מוציאים? אם אני קונה אבקת עלי דפנה אז כמה יש לשים?

    תודה(:

    Reply
    • Natalie says:

      אפשר לרוקן את הקישוא עם כל סכין. פשוט לסובב אותה בזהירות.
      את עלי הדפנה אני משאירה, לא אוכלים בסוף.
      לא בטוחה כמה זה באבקה, מניחה שמעט

      Reply
  4. שלומית says:

    היי נטלי, תודה על המתכון. מה עם התוכן של הקישוא שרוקנתי? האם אפשר להוסיף אותו לרוטב?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *