צ’יזרול טבעוני עם גבינת פטה שקדים, זעתר וזיתים
מתכון לחג השבועות על טהרת הזיתים, הגבינה והחיטה…
הימים שטופי השמש המשמחים שבאו עלינו לטובה לאחרונה מוציאים ממני הרבה יצירתיות במטבח, על אף הצורך העז לצאת ולהתחרדן בשמש אני מפנה זמן להוציא את האנרגיה החיובית הזאת במטבח, ואחר כך יוצאת לספוג עוד קצת מהחום שכל כך היה חסר לנו בתקופה האחרונה,
הפעם הכנתי לנו לצהריים
מתכון זריז וקליל להכנה ממש ספונטנית ומיידית,
צ’יזרול טעימים במיוחד עם גבינת הפטה שקדים שכולם כבר מכירים, כמובן שאפשר לקרוא לזה גם בורקס גביניות, ואם יצא לכם להכין אותה קודם אז אתם כבר מקצוענים לגמרי והפעם זאת רק חצי מהעבודה אפילו, הפעם נכין את הגבינה רק עד לשלב שלאחר הטחינה במעבד מזון וזהו, היא כבר מוכנה לשימוש, מאחר ונשתמש בקצת פחות מהמים הפעם אז היא תצא סמיכה ומושלמת לשימוש כמעט מיידי.
והחלק הכי משמח בסיפור הוא שנשארו עוד כמה חתיכות למחר בבוקר… יאייי…
מרכיבים-
לגבינת הפטה שקדים-
145 גרם שקדים מקולפים טחונים. (בערך כוס וחצי) או 100 גרם שקדים מקולפים ו-45 גרם קשיו מושרים בערך 5 שעות
60 גרם מיץ לימון (רבע כוס)
רבע-חצי כוס מים
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
כפית ורבע מלח
ההכנה:
את כל המרכיבים נכניס למעבד מזון/בלנדר, ונטחן עד למרקם קרמי.
להוסיף את המים בהדרגה עד שמתקבלת סמיכות יציבה ולא נוזלית מידי.
להכניס למקרר עד לסיום הכנת הבצק.
לבצק-
1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם)
1 חבילה של גבינת טופוטי שמנת (340 גרם) – את הגבינה הזו אפשר למצוא כמעט בכל סופר רגיל, במדפי הגבינות, בדר”כ למעלה.
רבע כוס שמן
1 כפית מלח
כף זעתר
רק אם מרגיש קצת יבש להוסיף מים בזהירות לאחר הלישה
למילוי-
גבינת פטה (בשלב של אחרי הטחינה בלבד)
חופן גדול של זיתים מגולענים וקצוצים
3-4 כפות זעתר
את חומרי הבצק נלוש היטב במשך 10 דקות, רק אם מרגיש טיפה יבש אז להוסיף ממש מעט מים וללוש עד שהבצק אחיד ולא דביק, רך ונעים למגע.
לאחר הלישה נרדד את הבצק על משטח מקומח ונמרח את הגבינת פטה שקדים מעל באופן אחיד,
מעל לגבינה נפזר זיתים קצוצים וזעתר, אפשר לחלק את הכמות לחצי וחצי כמו שעשיתי ונראה בצילום או לפזר את הזיתים והזעתר יחד על כל שטח הבצק.
נגלגל את הבצק לצורת גליל מוארך ונחתוך ל-20 חתיכות בינוניות.
נסדר יפה בשורות עם מרווחים על נייר אפיה בתבנית גדולה,
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30 דקות.
נתענג ונחזור לספר לי איך היה… מגיע לי לשמוע 🙂 נשיקות…
מממ… מצליחים להריח כמה שזה טוב?!….
מדהיםםםםם, הכנתי וממש עפו על זה, לא נשאר פירור, לא יאומן.
מדהים איך יש לך הברקות כל כך טובות ותמיד מחדשת, תודה רבה בשמי ואני בטוחה שבשם כולם. יש לי איש מאוד מבסוט בזכותך 😉
אני כבר מדמיינת כמה עוד אפשר לשלב בזה, מה דעתך על טעם פיצה בנוסף?
מושלם לחג!
לגמרי הולך לככב בחג בעוד שבוע… תודה
can you make it without the cashio (too expensive…)?
Yes, the cashew it’s only in the second option. you can use just almonds.
וואוווו!!!! מה זה הדבר הזה??? הכנתי את זה היום לארוחת ערב וכולם פה מסביב פשוט לא יכולים להפסיק לאכול אותם!
תודה!
שאלה קטנה – את יכולה לדמיין איזשהו רכיב אחר במקום הטופוטי בבצק?
שוב תודה, את מדהימה!
(…..גם הגבינת פטה שקדים והציזיקי קצרו הצלחה בשבועות)
מעולה תודה רבה, זה באמת ממכר…
ואת יכולה להכין גבינת סויה עם המתכון של גבינת הסויה הביתית והיא מאוד מוצלחת, ויותר טעימה מהטופוטי… גם פשוטה להכנה, ברגע שנסגרים על ההכנה זה הופך להיות משחק ילדים ממש. ממליצה…
מעולה, תודה! הגבינה באמת נראית קלה להכנה…
שאלתי את השאלה מכמה סיבות, בהתחלה בגלל שאני לא אוהבת את הטעם של חלב סויה או ממרחי סויה ובגלל זה חששתי לפני שהכנתי את הצ’יס רולס אבל אחרי שהכנתי (עם הטופוטי) ראיתי, יותר נכון טעמתי…, שלא מרגישים את הטעם או שזה פשוט הופך לטעים עם הכל ביחד…
עוד משהו שהפריע לי בטופוטי זה כל החומרים המשמרים שם בצורת
E
עם שלוש ספרות… 🙂
וגם…. אחוזי השומן הגבוהים (לא שקשיו ושקדים נטולי שומן (….
בקיצור (אחרי כל הנאום הזה…) פתרת לי את הבעיה!
תודה 🙂
מעולה 🙂 בתאבון…
תודה נטלי, אילתרתי קצת ויצא טעים מאוד! הכנתי את הבצק לפי המתכון השני שלך (עם הטופו), חצי מהקמח החלפתי במלא, זיתים היו לי רק שחורים, ולא היה לי זעתר אז תיבלתי את הבצק בטימין יבש… היה כיף להכין והתוצאה מצוינת, הבנזוג הלא-טבעוני שאוהב גבינות התלהב והתרשם.
מעולה, שיחקת אותה! 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!