פשטידת אטריות-צימוקים-קינמון טבעונית, קוגל
שניה לפני ט”ו בשבט, אבל שניה זה כל מה שצריך כדי להתאהב בפשטידת אטריות-צימוקים-פירות יבשים-קינמון של סבתא עדינה שלי…
אומנם צריך יותר משניה לסיים אותה, אבל היא תגמר עד מחר בערב על בטוח 🙂
המתכון:
פסטה/אטריות מהדקים דקים ,חבילה אחת,
אפשר גם פסטת אורז אם מכינים לחג פסח,
לבשל עם כף מלח וכף קינמון במים עד שמתרככת,
לסנן מהמים ולערבב בקערה גדולה- כף קינמון (אני השתמשתי ב-3) , כוס סוכר, חצי כוס צימוקים, אפשר לקצוץ כל פרי יבש שאוהבים (תאנה/תמר מגולען/שזיף/אוכמניות וכו… ) ואפילו אגוזים, 4 כפות קורנפלור לערבב עם מעט מים ליצירת חומר דביקי,
ולערבב טוב טוב יחד עם האטריות,
ממש לדחוף בכוח את הצימוקים לתוך בלאגן ולשפוך למחבת חמה עם מעט שמן צמחי וטיגון,
בהתחלה זה נראה כאילו שכלום לא יצא מזה,
אני ממש דאגתי מזה,
אבל אחרי כמה דקות זה באמת מתייצב ומתבשל לו,
ועם מכסה גדול גם הצלחתי להפוך אותה לכיוון השני להמשך הבישול…
יצא מעולה…
יואווו מטורף, אני אקנה מצרכים ואכין…
מגניב… בהצלחה.
נראה טוב!
הי!
לגבי הטיגון יש לי כמה שאלות:
כמה זמן לטגן כל צד? אש קטנה? לערבב? לכסות?
תודה!!
טיגון עד שמתקבל הצבע הזהוב/מוכן, אש בינונית, לא לערבב ולא לכסות. לעבוד ברגש, שלא ישרף אבל שיתבשל טוב 🙂 בהצלחה!
אפשרי לאפות בתנור כך נחסך הבלאגן של הטיגון
אפשרי, התוצאה קצת פחות מוצלחת לטעמי, מאבד מהקריספיות וקצת מתייבש.
ניתן להשתמש בכל סוג הפסטות או רק בפסטה הדקה? תודה
ההכנה האורגינלית היא עם הפסטה הדקיקה, פסטה אחרת זה יצא שונה, ממליצה להשתמש בדקיקה כי זה יתפוס מבחינת צורה יותר טוב.
שלום, אני מבקשת לדעת כמה פסטה צריך – למשל – 500 גרם או פחות. מה גודל המחבת לטיגון? תודה, אורנה
מה זה חבילה אחת? 400 גרם?
תודה!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!