פאי שוקולד שרי
אוי הפאי הזה
אחד הדברים היותר טעימים שטעמתי, ולא כי אני הכנתי, לדיוק, טרי (בן זוגי) הכין, אני רק עזרתי הפעם,
אם זה לא היה משמין, הייתי מכתירה את זה כהקינוח המושלם!
אבל זה משמין, סורי, רק פרוסה אחת, זה כל מה שאני מרשה לעצמי. ביום.
אז מה צריך-
תבנית 25 ס”מ עבור פאי (נמוכה משל עוגה)
ועכשיו למתכון-לבסיס.
רבע כוס שמן
30 מ”ל מיץ תפוזים
רבע כוס סוכר חום
כוס וחצי קמח חיטה מלאה
חצי כפית אבקת סודה
חצי מיכל שמנת אלפרו סויה
ההכנה של הבסיס-
לערבב את החומרים הנוזליים בקערה באמצעות מיקסר ידני,
בקערה נפרדת לנפות את הקמח ולערבב יחד עם שאר החומרים היבשים,
לערבב את כל החומרים יחד לבצק אחיד,
אם חסר מעט נוזלים, להוסיף עוד קצת מהשמנת עד שמגיעים לבצק נוח לרידוד.
ליצור כדור ולקרר למשך מספר דקות על מנת להקל על תהליך הרידוד.
אחרי הקירור לרדד את הבצק לקוטר גדול מתבנית הפאי.
לרפד את התבנית פאי ולהעביר לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 5-8 דקות.
להוציא מהתנור ולהמתין שיתקרר.
למילוי-
כוס שוקולד מריר מומס
חבילת טופו משי
שליש כוס שמן
חצי כוס אגבה/מייפל (מה שבא לכם)
3/4 כוס אבקת קקאו
חצי כוס סוכר חום
חצי כפית תמצית וניל
כף קורנפלור
רבע כוס ליקר שרי
הכנת המילוי-
להמיס את השוקולד בכלי חסין חום מעל סיר קטן עם מים רותחים, (אפשר גם להמיס את השוקולד עם השמן יחד במיקרו ולערבב עד שנמס).
להוציא את הטופו מהכלי ולסנן מהמים ולערבב את כל המרכיבים יחד.
לשפוך את המילוי לתוך הפאי, ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-30 דקות, ולקרר בחוץ עד לטמפרטורת החדר לפני הכניסה למקרר להמשך קירור של 3-4 שעות לפחות.
לפני הכניסה למקרר הפאי יראה מעט רך ונוזלי אך אל דאגה והרבה סבלנות וזה יתייצב באופן מושלם במשך הקירור ושווה המתנה.
לקישוט-
כל מה שבא לכם,
אני הלכתי על קצפת רגילה (שמנת סויה עם אינסטינט פודינג)
ומה שנשאר לי מהמילוי (שמתי בצד לפני הכניסה לתנור) והפך למוס מדהים שנראה מעולה גם מעל לפאי.
תוסיפו תותים-פירות יער-כל פרי אחר ותחגגו… 🙂
אפילו רק אבקת סוכר תראה חגיגית מאוד 🙂
מאוד מעניין, כיף לטייל פה…
תודה רבה מישהי, ממש עשית לי נעימימים עכשיו 🙂 🙂 🙂
🙂 🙂 🙂
וואו זהו הרגת אותי סופיתתת… מהמם!
🙂
זה נראה מושלם, אני כל כך הולכת להכין את זה לשבת, רק שאלה קטנה, חייב לשים טופו? לא מתה על הטעם שלו, הוא יהיה מורגש לדעתך? תודה מראש
היי נופר, באמת שאין לך ממה לחשוש, לא תרגישי טעם של טופו, זה רק עבור המרקם ותורם ליציבות, שתהיה שבת שלום…
שמחה לראות שאין פה שימוש בבצק קנוי מלא במרגרינה, והוא הפתיע אותי ויצא נהדר, רק קפצתי לומר תודה רבה, וקצת להציץ במה עוד חדש…
בשמחה, ותודה גם לך, וכן, כשנאי לא מתעצלת אני מכינה בעצמי, כבר המוווון זמן שלא יצא לי לקנות בצק מוכן, אני מאוד משתדלת שגם לא יצא.
איזה מהמם יצא, רק שתדעי שכל החברים הקרניבורים שלי טרפוווו, אני כל כך הולכת לטבען אותם בקרוב, פרוייקט לשנה החדשה 🙂
אמן, שיהיה בהצלחה, זה שווה את כל העבודה, שמחה שנהנתם
מעניין אותי הבסיס, כמובן שהעוגה מדהימהה, אבל אני מתה להכין משהו לא שוקולדי וזוממת להכין את הבסיס עם מילוי אחר, זה יתאים למילוי עוגה על בסיס וניל? יש לך המלצה או משהו???
את בהחלט יכולה להתפרע איתו עם כל מיני מילויים שונים, תנסי וניל ואוכמניות או משהו בסיגנון הזה, נשמע מעולה…
היי נטלי, שמחה להכין את המתכונים הכי שווים ברשת, האם הבסיס יתאים למאפוני פאי קטנים או שעדיף לא להסתכן? תודה רבה, את מלכה אמיתית…
תודה, לדעתי, לא כדאי, הוא אומנם יציב אבל לא צמיגי מספיק להחזיק את עצמו עם מאפוני פאי קטנים, אני אישית לא הייתי מכינה ובכלל הפאי כעוגה חתוכה מהמם בעיניי ויותר מרשים, במיוחד אם יש אורחים…
שלום רב ואשמח לקבל תשובה לשאלתי, אם אין ברשותי ליקר שרי, האם אוכל להחליף בליקר אחר או בכלל לא להשתמש בליקר? אני פשוט תוהה…..
בנוסף הבלוג מרשים ומעניין, אני מוצא את עצמי משוטט ומיירר, סליחה על התיאור, לכן אחזור לפה בהמשך עם הרבה תושיה להכנת רבים ממתכונייך, שמחה לטבעונים.
היי מומי, הליקר הוא רק לטעם כמובן, אתה בהחלט יכול להשמיט או להשתמש בכל ליקר עם טעם שאתה אוהב, תודה רבה 🙂
אמאלההה….. זהו. אין לי מילים…
תודה אוסנת
מספר אחד, אין על הקינוחים שלך, אני אכין ואכתוב לך לפייסבוק…
בשמחה, אני אצפה לזה
חזרתי גם לפה, אנחנו מתמוגגים על הפאי והמון תודות לך …
אז ככה זה אהה, מעולה לנו פאי שוקולדי מטורף וחוזרת לאנגליה… אין בעיה 🙂
בסוף אני עוד אכין את זה, יאללה לרשימת הטו דו ליסט.
קדימה, אני אשמח לדיווח
לא יודע איך, זוגתי החליטה להפתיע אותי עם הפאי שלך, ואנחנו עפים עליו….
אין עליך, תודה רבה
אז איך היא נתפסת ללא ביצים בעצם?
היי מירב, הטופו מייצב את כל הבלילה ואין צורך בביצים.
הבנתי, תודה רבה
הי נטלי,
הבלוג שלך מהמם! והצילומים שווים ועושים חשק להכין.
שאלה לגבי בסיס הפאי: באיזה שמן השתמשת לבסיס הפאי?
אני הבנתי שהשמן היחידי שמחקה חמאה הוא שמן קוקוס. אז הלכתי וקניתי : )
השאלה היא האם כל שמן צמחי מספיק ליצור בצק שלא מתפורר?
תודה יקירתי
רחל
היי רחלה 🙂
תודה רבה על המחמאות…
אני במתכון הזה השתמשתי בשמן רגיל, בדר”כ תמיד ממליצה ומחליפה כל שמן בשמן קוקוס לכן את יכולה להחליף או להשתמש במה שיותר זמין לך.
בדר”כ לא הייתי משתמשת בכל שמן אבל הפעם השמן עשה עבודה טובה, ולכן לא “לחצתי” על שמן קוקוס. מבחינה בריאותית כמובן שאין השוואה לכן בכל מקרה טוב עשית שקנית את השמן קוקוס.
לגביי הטופו, הטופו הרגיל קצת יותר קשה ופחות נוזלי אני לא חושבת שישנה את הטעם אבל כן את המרקם. אם את לא משיגה טופו משי/רך בשום מקום, השתמשי ברגיל, ומקסימום הוסיפי לבלילה 2 כפות חלב צמחי להוספת נוזלים (או לפי העין במידה ואת יכולה “להרגיש” את הבלילה).
בהצלחה ואשמח לשמוע איך יצא…
ועוד שאלה- האם ניתן להמיר ולהשתמש בטופו רגיל ולא רך? זה ישנה את הטעם?מרקם?
הי נטלי,
אז הכנתי עם הטופו הרגיל והמלצה שלי-עדיף להתאמץ ולמצוא את הטופו משי הזה…
יכול להיות שזו גם פשלה שלי ללא קשר לסוג הטופו, אני לא יודעת..
הטופו מורגש מאוד בבלילה, חשבתי שהוא יימס באפיה או לפני כן בערבוב עם השוקולד החם אבל זה לא קרה וכעת ממש מרגישים גרגירם קטנים של טופו בעוגה.
יכול להיות להיות שהייתי צריכה לטחון עוד?..
דבר נוסף-בסיס הפאי יצא עיסתי אז הוספתי קמח עד שנהיה ממש נוח לעבוד ולרדד, העניין הוא
שלאחר האפייה הוא יצא קשה כמו אבן.. מעניין איפה טעיתי?
שיהיה ברור:
אני מאשימה רק את עצמי-
אני חדשה בכל הקטע הזה של הטבעונות ואני לא מכירה חומרי הגלם באפיה ובבישול עדיין, מניחה שעם הזמן אהיה יותר טובה, אולי כמוך!
רחל
הי נטלי,
הייתי חייבת לחזור לפה ולדווח לך על הפאי שוקלד שאפיתי, יצא אדיר!!
לקחתי את המתכון של הבסיס מהטארט תותים שלך מפרוייקט שותפות למטבח (מתכון שינוסה בהקדם) והכנתי גנאש משוקולד מריר (פרווה כמובן) ושמנת לבישול של אלפרו (5% שומן, להיט) והוספתי חופן אגוזים ומעט צ’וקלד צ’יפס לבן- יצא יאם יאמי!!
ממליצה לנסות-יוצא סוף הדרך!!
מעולה, תודה על הדיווח 🙂 שמחתי לקרוא
שאלה,
איך הוצאת את הפאי מהתבנית?
אני משתמשת בתנית קפיצית או עם תחתית נשלפת..
הי נטלי
נראה ממש מעולה!
רק כדי לוודא חבילת טופו משי – זו החבילה של ה 400 גרם?
תודה
נכון מאוד 🙂
היי נטלי :))
היכן ניתן למצוא טופו משי? חיפשתי במספר מקומות ולא מצאתי. האם ניתן להחליף אותו בגבינת טופוטי ? אם כן, מהי הכמות המתאימה ?
תודה!
היי, כן, את יכולה להחליף ובאותה כמות 🙂
טוב זה נראה מטריף! רק לא לגמרי הבנתי מהי כמות השוקולד- הכוונה היא לכוס שוקולד לפני המסה? יודעת אולי להגיד בערך כמה זה בגרמים?
תודה רבה!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!