עוגת שוקולד טבעונית עם בירה ויין, מושלמת קלה להכנה ויפייפיה

20 Mar
March 20, 2013

 

הו-לה-לה, הינה העוגה הספונטנית שלי מהערב…
עוגה מושלמת, שוקולדית, מפנקת, יציבה, אוורירית, טעימה, במיוחד לילדים גדולים 🙂
הייתה מלחמה קשה בבית עם הכפיות והצלחתי (פחות או יותר) להציל 4 פרוסות אחרונות לצילום ביום למחרת, הסוכריות קצת שקעו בקרם אבל הכל קיבל צבע יותר עמוק והטעם התחזק והפך מושלם.
אין על עוגה ביום למחרת.

 

NAT_5758

 

מרכיבים-


2 כוסות קמח תופח (כוס בגודל של 320 גרם)
1 1/2 – 2 כוסות סוכר
חצי כוס שמן
6 כפות קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כוס יין אדום מתוק
4 כפות רסק תפוחים
רבע כוס שוקולד צ’יפס (מריר וטבעוני)
440 מ”ל בירה שחורה או לבנה (טבעונית) למשל- מכבי-גולדסטאר-הייניקן-טובורג-קרלסברג הן טבעוניות

לנפות את הקמח, לערבב את החומרים היבשים, לערבב פנימה את כל שאר החומרים הרטובים, לשמן תבנית (26 ס”מ קוטר-קפיצית) ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ-30-40 דקות, תבדקו עם קיסם אם יבש באמצע העוגה.
לציפוי- מיכל שמנת אלפרו צמחית (250 מ”ל) מחוממת (לא להרתיח), ועירבבתי פנימה 200 גרם שוקולד מריר עד שנמס ואפילו הוספתי הזלפה קטנה של תמצית טעם רום.
יצא מלא קרם, אפשר גם חצי מהכמות למי שמעדיף פחות.
לא לפתוח את הקפיץ של התבנית עד שהעוגה תתקרר ותתייצב.
קשה, כן, אני יודעת, אבל שווה להתאפק קצת 🙂

NAT_5734

NAT_5733

NAT_5754

 

NAT_5727

 

Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
24 replies
  1. קארין says:

    הי נטלי

    הבלוג שלך מדהים. התמונות., המתכונים, הסיפורים, הרובריקות … הכל כייפי, מעניין, מקסים !
    אפיתי 2 עוגות למסיבות פרידה מבית הספר של התאומים שלי (לקחו לכיתה אז אפילו לא טעמתי) ולאחר שאמרו לי כולם נלחמו על הפירורים של העוגות ושהיא אחת הטעימות שאכלו, לא נשאר לי ברירה אלא לרוץ למטבח ולהכין אחת נוספת שהפעם אוכל לטעום ! תודה על המתכון הנפלא

    קארין

    Reply
  2. יארה says:

    איך יצאה לך המדרגה הזו בעוגה מלמעלה? ובאופן כללי מאיפה את מביאה את הרעיונות איך לקשט גם אני רוצה לעשות שיראה כל כך מיוחד!

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, המדרגה יצאה באופן ספונטני, פשוט מהחום והמרכיבים, חברה ניסתה את העוגה וסיפרה שגם לה יצאה אותה המדרגה אז כניראה שפשוט ככה זה 🙂
      ואני בדר”כ מאלתרת עם הקישוטים, לפעמים מסתכלת על תמונות בגוגל ולוקחת השראה נוספת…

      Reply
  3. דפנה says:

    הכנתי את העוגה בדיוק על פי המתכון. העוגה יצאה לא אכילה ונזרקה לפח אחרי שני ביסים-אחד שלי ואחד של בן זוגי.
    האם המתכון לא מדויק?
    בזמן ההכנה הבלילה נראתה לי דלילה מדי, ובזמן האפיה התפשט בבית ריח חריף של בירה במקום ריח נעים של עוגה בתנור. לאחר כשעתיים של אפיה העוגה היתה עדיין רטובה מבפנים.

    Reply
    • Natalie says:

      היי דפנה, צר לי לשמוע שלא יצא. כוסות המדידה שלך מדוייקות? זה לגמרי נשמע שאת מבינה לבד שהבלילה הייתה רטובה מידי מה שאומר יותר מידי נוזלים. הניחוש שלי הוא שלא מדדת נכון כי היא לא צריכה לצאת דלילה/לא אכילה/מלאה בבירה ורטובה מבפנים אחרי *שעתיים* (!), קורה. ממליצה להשתמש באותה כוס לאורך כל האפיה לשמור על מדדים נכונים של כל החומרים ביחס של הרטובים ליבשים. בכל מקרה אני אבדוק את זה ואם יש שם טעות אתקן. תודה רבה.

      Reply
  4. שיר says:

    הי!
    האם יש לעוגה טעם של בירה?
    כי זה מה שאני מחפשת…
    אגב- מוזמנת לעיין בבלוג שלי (טבעוני גם כן)
    tastymode.blogspot.co.il

    במקרה לגמרי מצאתי עוגת בירה טבעונית, בכלל חיפשתי סתם עוגת בירה.
    זה לאבא של חבר שלי, וחשבתי שאם העוגה תהיה לא טבעונית פשוט אקח ביצים מהתרנגולות של השכנים (שחיות לנו בחצר…. למרות שאני כמובן אישית לא אוכלת גם ביצים כאלה…פשוט אין לי בעיה עקרונית עם ביצים כאלה…)

    Reply
    • Natalie says:

      לעוגה יש טעם מאוד עדין וטעים, לא משהו שבבירור היית מזהה שהוא בירה, אבל ללא ספק הבירה מוסיפה. תודה רבה אני אסתכל בהמשך 🙂

      Reply
      • שיר says:

        חייבת להגיב!!!
        הכנתי אותה שלשום, ציפיתי אותה אתמול בבוקר והגשתי אותה אתמול בצהריים.
        הצלחה מ ס ח ר ר ת!!!
        נפלנו מהכיסא!
        ויש גוון “בירתי” לא רע בכלל..לא מוגזם אבל מורגש…

        אבא שלי אלרגי לבירה- איזה תחליף לבירה אפשר לשים כי שהוא יוכל להנות מהעוגה כמונו?

        ו..תודה!
        את מלכה!

        עברתי על כ-ל הבלוג ואספתי מתכונים מעניינים…עכשיו מנסה את הפשטידת פסטה…
        שבת שלום!

        Reply
        • Natalie says:

          מעולה, תודה רבה רבה, שמחתי לשמוע, את הבירה אפשר להחליף בקולה 🙂 ואם לא רוצים קולה, שימי משקה סודה במקום (רק אולי להוסיף קצת סוכר להמתיק)

          Reply
  5. Anonymous says:

    היי
    אם אין לי יין אדום, אפשר להשתמש בלמברוסקו או יין לבן?

    תודה (:

    Reply
    • Natalie says:

      ממליצה להשתמש ביין אדום, רצוי מתוק, או תירוש. אם אין, אז אפשר לוותר ולהחליף את היין בחלב סויה.

      Reply
  6. הלה says:

    שאלה לי….
    האם אפשר לחצות את העוגה הזאת באמצע כדי למרוח קרם ולסגור? או שהיא רכה ונימוחה מדי?
    אני פשוט מנסה להגשים משאלות יומולדת וליצור עוגת שכבות עם קצפת כמו של עוגות “רגילות” בקונדיטוריה
    תודה מראש….ועל הבלוג המפנק בכלל
    הלה

    Reply
    • Natalie says:

      למיטב זיכרוני היא די רכה,אני לא אומרת שאי אפשר, אבל אולי עדיף אחרת כדי להיות יותר בטוחים, בעבודה עדינה אפשר לחצות כל עוגה. יש פה בבלוג עוד כמה עוגות שוקולד, חלקן גם חצויות עם קרם באמצע, תעשי סיבוב תראי מה נתפס לך 🙂

      Reply
  7. karina says:

    הי נטלי,
    לא הבנתי לגבי כוסות מדידה. כוס אחת צריכה להיות 320 גר? ואת כל שאר המרכיבים לעשות לפי המדידה הזו? כגון סוכר, שמן וכו?

    Reply
  8. שיר says:

    וואו! יצא מצוין טעים נימוח, עם טוויסט ממזרי של טעם בירה מרומז.
    אהבתי וכך גם כל הטועמים שלא מאמינים לעוגה בלי ביצים חמאה שמנת…
    תבורכי!

    Reply
  9. שחף says:

    שלום נטלי
    תהיתי אם ניתן להמיר את היין האדום בכמות זהה של עוד בירה\
    תודה רבה

    Reply
  10. ליאור says:

    העוגה נראית מהממת ואני קצת חוששת מהבירה. מעולם לא הכנסתי בירה לעוגה.. מה עדיף? שחורה או לבנה?
    תודה רבה 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      לי לא הייתה שחורה אז השתמשתי בלבנה. אבל גם וגם, רק קחי בחשבון ששחורה ממש מוסיפה סוכר.

      Reply
  11. אני says:

    שכחתי לקנות שמנת אלפרו, אפשר להחליף בחלב סויה?

    Reply
  12. נגה says:

    הכנתי אותה המון פעמים, כל פעם יוצאת מושלמת. תודה!

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *