עוגת קשת בענן טבעונית
אז נכון שיש לי רשימה מאוד ארוכה של טו-קוק-ליסט שאני כבר מתה לסיים, ומיליון תוכניות בראש, אבל העוגה הזאת, שלא הייתה שם, קפצה עליי פתאום, וזהו, הייתי חייבת להכין אותה, ככה, בשביל הכיף, כי נורא רציתי להבין איך לעזזל מכינים עוגה כזאת מהממת ונורא הסתקרנתי אם אצליח 🙂
העובדה היא שהיא הרבה יותר פשוטה להכנה, לא רק פשוטה, גם “רימיתי” ממש, קניתי 2 קופסאות של בסיס לעוגות וניל רגילות, כאלה שצריך להוסיף להן חמאה וחלב וביצים, ופשוט הוספתי תוספות טבעוניות.
אז במקום ביצים, הוספתי רסק תפוחים, יכולתי גם להוסיף מעדן אלפרו וניל אבל לא היה בנמצא.
במקום חלב הוספתי חלב סויה.
במקום חמאה הוספתי עוד 2 כפות מרסק התפוחים כי בתכלס זה גם די שומני, אבל אפשר שמן קוקוס ואפילו שמן בישול רגיל.
אז נו, מה יכול להיות מורכב?!.. והינה טבלת עזרה בהחלפות שתעזור לכם להבין איך לטבען מתכונים במידה ואתם הולכים על זה.
אני בטוחה שתמצאו משהו כזה בחנויות וחסכתם לכם חצי עבודה.
לגבי הקרם,
הקרם זאת בעצם תערובת של אבקת סוכר עם מים. כן, ככה פשוט 🙂
הרבה מאוד אבקת סוכר עם מעט מאוד מים, אפשר להוסיף גם תמצית וניל או קרם קוקוס או שמנת צמחית מוקצפת אם בא לכם, אני הלכתי על פשוט. אבקת סוכר ומים.
עירבבתי עד שנוצרה תערובת קלה למריחה אך סמיכה מאוד.
ומעל לכל רידדתי בצק סוכר טבעוני, וכנ”ל הקישוט קשת, זה פשוט בצק סוכר עם צבעי המאכל, אפשר לקנות צבעי מאכל טבעיים בחנות בשם “מותק” ויש גם משלוחים.
בצק סוכר טבעוני ניתן לקנות כאן- Satin Ice Israel-בצק סוכר
הערה קטנה לגבי צבע המאכל האדום, יש סוג ששמו קוצ’יניל והוא עשוי ממיצוי חיפושיות קטנות ואדומות. מי שזה מפתיע אותו, אני מתנצלת, אבל ראוי שיכתב כאן שרצוי לקנות את הסוג השני ששכחתי את שמו כרגע. או אפילו מלאכותי אם מפריע לכם עיניין החיפושיות.
אז תזכרו את השם-
Cochineal, את זה לא לקנות.
שנתחיל?!…
עוגת קשת בענן טבעונית
מרכיבים:
2 קופסאות של של בסיס עוגה ספוג רגילה בטעם וניל
4 צבעי מאכל (רצוי טבעיים) בצבעי אדום-צהוב-ירוק-כחול
את שאר הגוונים מקבלים מעירבוב צבעים.
בערך 1 קילו אבקת סוכר
עבור הקרם בין השכבות ועבור הבצק מעל והקישוטים, אלא אם כן אתם קונים בצק סוכר מוכן לרידוד.
מים
ושאר המרכיבים תלוי באופן הטבעון שהחלטתם ללכת עליו
אני השתמשתי ב-8 כפות רסק תפוחים
בתור החמאה והביצים בבלילה
ויצא מצויין.
במידה ואתם רוצים להכין את העוגה מההתחלה:
350 גרם קמח תופח
150 גרם שמן קוקוס
350 גרם סוכר
6 כפות רסק תפוחים או 2 מעדני סויה וניל אלפרו
1 כפית תמצית וניל
כ- 20 מ”ל חלב סויה
ההכנה:
לערבב היטב עד לאיחוד החומרים.
לקרם והציפוי:
הצעה 1 לקרם בין השכבות ולציפוי מעל:
3 פחיות של 400 גרם קרם קוקוס, לקרר למס’ שעות לפני השימוש, לסנן מהמים הנותרים בפחית אם יש,
להקציף לקרם יציב ולערבב עם 600 גרם אבקת סוכר לקרם יציב.
מדריך להקצפת קרם קוקוס
הצעה 2 לציפוי מעל:
בצק סוכר טבעוני מרודד קנוי או להכין אייסינג מאבקת סוכר ומים וללוש לבצק אחיד, למרוח מעל העוגה מעט ריבה ולכסות אותה בבצק הסוכר המרודד.
6 תבניות עגולות בינוניות, אפשר בגודל אחר, אפשר להוסיף עוד שכבות של צבע, אך שכולן תהיינה אחידות.
ההכנה:
מכינים את הבלילה על פי ההוראות על הקופסא, ועם הטבעון שהלכתם עליו.
מחלקים ל-6 (אני עשיתי לפי העין, לא יצא מדוייק אבל ממש לא נורא), ומערבבים מס’ טיפות של צבע המאכל לכל חלק מהבלילה עד שמתקבל הצבע הרצוי.
אם לא קניתם סגול, תזכרו שאפשר לערבב יחס של 3 טיפות אדום וטיפה אחת כחול לקבלת סגול יפייפה.
כנ”ל לגבי הכתום, שילוב של 3 טיפות צהוב עם 1 אדום יתנו אחלה כתום.
אופים למשך כ-10 דקות כל שכבה על 180 מעלות, אני הכנסתי בקבוצות של 3 בכל פעם, לבדוק עם קיסם או שיפוד (אפשר גם עם סכין) את פנים הבלילה בדקירה מעל ואם רטוב אז להשאיר לעוד מס’ דקות, עד שכל השכבות יבשות ואפויות. הן מעט השחימו באפיה אך מבפנים הצבע מצויין. חשוב מאוד להמתין שהשכבות יגיעו לפחות לטמפרטורת החדר לפני מריחת הציפוי, אחרת קרם הקוקוס (במידה והלכתם על האופציה הזאת, ממליצה), ינזל ויהיה מאוד לא נוח לעבודה.
הכנתי את קרם אבקת הסוכר עם המים (שוב ממליצה, אפשר גם עם קרם קוקוס או שמנת צמחית מוקצפת במקום המים לקרם “קרמי” יותר) והתחלתי להערים אותן אחת על השניה.
שכבה ראשונה סגולה, מעליה קרם, מעל שכבה שניה כחולה, מעליה קרם וכן הלאה, על פי סדר צבעי הקשת
בגלל שחלק מהשכבות יצאו לי עבות מידי, הן התנפחו בחלק העליון מהתפיחה, אז “קיצצתי” קצת, כדי שיעמדו טוב יותר אחת על השניה. חוץ מזה שתמיד נחמד לנשנש בהכנה מהשאריות 🙂
ואז החברה החליטו להתגלץ לי אחת מהשניה ולצדדים, כניראה הקרם החלקלק והחוסר איזון עשה את שלו. אז לא ויתרתי, תקעתי להם צ’ופסטיק באמצע ושישבו בשקט, אף אחד לא הולך לזוז לשום מקום מעכשיו! אם זה קורה לכם, השתמשו בשיפוד או משהו דומה…זה עבד!
עכשיו מישהי בבלוג באנגלית שנכנסתי אליו לקבל השראה וכיוון על אופן הכנת העוגה כתבה כך, העוגה מאוד יפה והכל, אבל הבלאגן שהיא משאירה מאחור הוא נורא. אז – לא!
אין שום בלאגן, אם משתמשים באותו הכלי למדידה והעירבוב, הכל נשאר נקי. אלו בדיוק הכלים שהשתמשתי בהם לאורך כל ההכנה כולל התבניות אפיה. ובזמן האפיה היה לי רגע או שניים וכבר חיסלתי את כולם. כך שעד שהגעתי לשלב הקישוטים, המטבח חזר לקדמותו.
כשסיימנו עם השכבות, הכנסתי את העוגה למקרר לשעתיים להתייצב מעט.
התחלתי להכין את בצק הסוכר (פשוט רידדתי) ואת הקישוטים, והם חיכו בצד עד שהעוגה תתקרר.
הוצאתי מהמקרר לאחר שעתיים, מרחתי מעט ריבה מעל העוגה ובצדדים כדי להדביק את בצק הסוכר, פרסתי את בצק הסוכר מעל (אין לי באמת מושג איך עושים שזה יצא יפה וחלק כמו שעושים המקצוענים בתחום), וקישטתי.
ועכשיו- קצת חפירה צבעונית…. מוכנים לתוצאה?…
קדימה 🙂 🙂 🙂
אז מה אתם אומרים? עשיתי לכם חשק?
רוצו לקנות צבעים, כי העוגה הזאת תרשים כל אורח במסיבת יום ההולדת שלכם, ולא תשכח בקלות.
וכך זה נראה כשחברתי ג’ני האופה המקצועית הכינה את אותה העוגה באותו יום כמוני ליום ההולדת של ג’יימס, בן ה-6, ילד לחברה משותפת, עם שכבות ממש ממש דקיקות, ועם קמח ללא גלוטן, בהיר יותר, שממש מקפיץ את הצבעים, היא הוסיפה גם ורוד, לבן ועוד שכבה של גוון התכלת בקרם מעל. פשוט מטריף!
היי
קודם כל זה נראה מטריף!!!
אבל… בצק סוכר זה בדר”כ עם ג’לטין? האם מצאת בצק אחר?
היי תודה רבה, בצק סוכר ניתן למצוא טבעוני, אני אישית גם מכינה אייסינג מאבקת סוכר ומים ולשה לבצק.
בבצק סוכר שקונים בחנויות, שנראה כמו גוש פלסטלינה ועושים ממנו דמויות, ציפויים לעוגות וכו… בהחלט יש ג’לטין.
צר לי, אבל שאלתי מישהי שעוסקת בעוגות מעוצבות והיא אמרה לי במפורש שבצק סוכר הוא לא טבעוני, היא לא ידעה האם יש מוצר ספציפי שהוא ללא ג’לטין
אז הינה, אני אעזור לך- זה בצק סוכר טבעוני-https://www.facebook.com/pages/Satin-Ice-Israel-%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8/101318879944892
חוץ מזה שימי לב להמלצות שכתבתי בין לבין, פשוט לערבב מע מים ואבקת סוכר ליצירת אייסינג, ללוש היטב לבצק, לרדד והינה לך בצק סוכר ללא תוספות ומצויין להניח על העוגה.
וואי טוב לדעת, תודה 🙂
הרעיון של להכין לבד מאבקת סוכר ומים נשמע נהדר ובהחלט אנסה זאת… זה ממש מגיע למרקם של בצק שנח לעבוד איתו? האם את השתמשת בבצק קנוי או שהכנת לבד לציפוי?
תודה מראש על התשובות וסליחה על החפירות זאת פשוט עוגה כזו מהממת שאהיה חייבת לנסות!
ענבל
את הבצק לציפוי קניתי מוכן ורק רידדתי, אבל כבר יצא לי להכין לבד, יש גם מתכונים (קצת יותר מורכבים) להכנת בצק סוכר כדי שיהיה יותר אלסטי ונוח לעבודה, אבל אפשרי להתאמץ קצת ולהכין לבד. מקסימום מכינים קרם עם אבקת סוכר במקום, היום הכנתי קרם מעולה מאבקת סוכר, קקאו, תמצית וניל ושמן קוקס, לעוגת שוקולד, יצא מצויין. זה יוצא סמיך מאוד ועומד יפה על העוגה, במיוחד לאחר קירור, אז זאת גם אופציה.
?הבת שלי ממש מתעבת בצק סוכר (הריח עושה לה בחילה) יש לך רעיון אחר לקישוט מלמעלה?
את יכולה להכין קצפת מקרם קוקוס, או משמנת צמחית מתוקה להקצפה. יש קישור להכנת קצפת הקוקוס למעלה בפוסט.
הי נטלי
העוגה הזאת פשוט מדהימה
לגבי הצבעי מאכל הטבעיים, השתמשת בסוג שבקישור שלך? כי אני ניסיתי גם ורוד וגם ירוק, ושניהם יצאו סגול בהיר..
תודה רבה מור, השתמשתי במה שרואים אצלי בצילומים, יצא בדיוק כמו שרואים, לא בטוחה איך יצא לך סגול בהיר וממה?!…
שאל נוספת
לגבי הבצק סוכר שאת מכינה, פשוט אבקת סוכר ומים? ואיך מכינים קישוט לעוגה? פשוו מניחים על ציפוי?
תודה!!!
היי מור, בצק סוכר טבעוני אפשר לקנות מוכן, אפשר גם להכין אבל זה קצת יותר מאבקת סוכר ומים, יש קישור בתגובות ונדמה לי שגם במתכון עצמו עידכנתי.
שלום
היכן ניתן לקנות את צבעי המאכל הטבעיים של qeen
תודה
ממליצה לבדוק בגוגל… בהצלחה.
היי 🙂 יש אפשרות לקבל את המתכון של החברה שלך- כיצד להמיר לעוגה נטולת גלוטן???
הבת שלי הקטנה רגישה… ואני ממש רוצה לשמח אותה ליום הולדת 5 שלה 🙂
תודה רבה רבה!!!!
היי אודליה, ללא גלוטן את יכולה להשתמש בקמח תמי. אותו מתכון ללא שינוי. מזל טוב לקטנה…
נראה מטריף (: לדעתך אפשר להכין יומיים מראש ויישמר במקרר עם הציפוי והכל? זכור לי משהו על זה שבצק סוכר לא מתמודד טוב עם קור…
היום הולכת להכין לכבוד יומולדת משותפת של כל האוצרות הקטנים במשפחתנו…
כמה שאלות- אני רוצה להכין עם ביצים, כמה ביצים צריך?
ובאמת נראה שקצת חסר חומרים “רטובים” בבלילה, שמן קוקוס ומעט חלב סויה מספיק?
זהו.. שתהיה לי בהצלחה
נראה מדהים – הבת שלי מפנטזת על העוגה הזו ליום ההולדת הקרב ובא…שאלה: העוגה בתמונה נראיתי קטנה. אם עליי להכין עוגה ל35 ילדים? איך זה הולך מבחינת הכמויות?
היי העוגה נראית מדהים ואני ממש רוצה להכין אותה לאחותי לשחרור שלה.
שאלה קטנה- אני טיבענת את העוגות וניל הפשוטות? מה שמים במקום ביצים? ניסיתי זרעי צ’יה ואפילו רסק תפוחים בעוגות שונות וזה לא ככ הצליח לי.
הי נטלי
המתכון לעוגות זה מתכון לעוגה אחת או ל 6 עוגות?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!