עוגת קרם פירות יער קרה עם קרם שוקולד…
יואו איזה טירוף יצא לי פה… לא שאני רוצה להתלהב או משהו אבל פשש……
הפעם, אני ממש גאה בעצמי, אבל ממש.
ולא בגלל שיצאה לי תמונה שאני אוהבת, דווקא קצת פחות מלהיב אותי,
העוגה …פשוט… טעימההה…..
טוב די, אני יכולה להלל אותה שעות ואתם רק מחכים למתכון, אז אני אתחיל.
זה כל כך קל שזה מעצבן! אבל בקטע טוב 🙂
התבנית- 20 ס”מ רוחב, על 10 ס”מ גובה.
זאת תבנית די גבוהה ולא מאוד רחבה.
אפשר בתבניות שונות באופן יחסי למי שאין בדיוק כזאת.
הקרם:
800 גרם קרם קוקוס קר מהמקרר
כף אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
-225 גרם קופסת גבינת טופוטי
כוס ורבע אבקת סוכר
2 כוסות פירות חתוכים- השתמשתי בפירות קפואים, (זה טוב כי זה שומר על הקרם קר ויציב), תותים, פירות יער, מנגו, אננס, ענבים וכו… בעיקרון כל פרי שאתם אוהבים יכול לשמש כתחליף מעולה להצעות שלי.
נתחיל בקרם הקוקוס קודם, את הקרם הקר נפתח מהצד האחורי שלו, זאת אומרת כמו בתמונה, נהפוך ונפתח מהתחתית.
ולמה? כי אנחנו רוצים את החלק הקשה שלו ולא צריכים את הנוזלים שיושבים בתחתית, אז נשפוך אותם ונרוקן את הקופסאות לקערה גדולה.
ככול שהקרם יותר קשה (שומני), העוגה תצא יותר יציבה וטובה, נשתמש במקצפת יד/מיקסר/מערבל חשמלי ונקציף למשך מספר דקות.
נוסיף את הסוכר והאינסטנט פודינג קודם,
אנחנו רוצים לקבל קצף כל כך יציב שגם אם נהפוך את הקערה הוא ישאר דבוק אליה ולא ינזל…
לאחר כ-2 דקות נוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהפירות אבל לערבב ממש רק עד שכל המרכיבים יוצרים תערובת אחידה, ואחרון נוסיף את הפירות ונערבב ידנית בזריזות ונעביר את התערובת לתוך התבנית הגבוהה שלנו.
נקח מספר תותים (או כל פרי אחר שמתחשק) ונחצה אותם באמצע.
אני הלכתי בשיטה קצת שונה ממה שהכרתי כי היה לי יותר נוח, אז אחרי ששפכתי את התערובת קרם לתוך התבנית, פשוט לחצתי כל חצי תות לדפנות התבנית והחלקתי פנימה באופן שצמוד לדפנה,
דרך אחרת היא למרוח מעט שמן קוקוס על הדפנות להדביק את התותים בצורה מסודרת ורק אז לשפוך מעל את הקרם.
לשיקולכם…
נכסה את התבנית בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך כשעה.
בנתיים נכין את הקרם שוקולד מעל.
מרכיבים:
50 גרם “בשר” קוקוס
200 גרם שוקולד מריר
45 גרם שמן קוקוס
כף קקאו
כף אבקת סוכר
ונתחיל-
אני בשוקולד תמיד קצת מתפנקת, אין לי סבלנות לעמוד ולערבב בקערה מעל מים חמים על הגז, אז שמה את השמן קוקוס בצלוחית, שוברת לתוכה את השוקולד, מערבבת מעט ומכניסה למיקרו לכדקה,
מה שנשאר זה להוציא ולערבב לדקה שתיים והשוקולד נמס כולו בשמן החם.
נערבב בו גם את שאר המרכיבים מלבד הקוקוס שאותו נטחן היטב במטחנת תבלינים למחית חלקה לגמרי.
במקרה שלי קניתי קוקוס שמושרה בסירופ מתוק וזה יצא מאוד מאוד מיוחד,
אם תמצאו משהו כזה, הרי זה משובח, אם לא ,לא נורא, אפשר גם לגמרי בלי.
אחרי שהפכנו את הקוקוס למחית והקרם שוקולד שלנו התקרר מעט, נערבב אותם יחד.
את התבנית נוציא מהמקפיא לאחר השעה, ונשפוך מעל הכל את הרוטב שוקולד שלנו.
נסדר אותו יפה וחלק מעל, נכסה שוב בניילון הנצמד ונעביר למקרר לשעה לפחות של קירור וייצוב השוקולד.
אנחנו לא רוצים לקרר יותר מידי אחרת נקבל עוגה שהשוקולד שלה מאוד קשה ולא נוח לפריסה והקרם שלה רך,
מה שיקשה על החתיכה שלה, כפי שניתן לראות בצילום, הפרוסה, פשוט ניסרתי את השוקולד, זה קצת פחות פוטוגני ונאה,
בדיעבד הייתי צריכה לחמם את הסכין חיתוך בכוס מים רותחים ומהחום השוקולד היה נמס הרבה יותר בקלות,
אבל עם כל ההתעסקות של הצילום כל מה שחשבתי עליו זה “נו מתי אני כבר אוכלת את זה” אז מתנצלת מראש 🙂 .
עוד רעיון הוא להכין חצי מהכמות של הקרם שוקולד ואז השכבה תהיה יותר קדה וקלה לפריסה. כל ההצעות כאן וזה לשיקולכם.
הטעם.. עדיין משובח.
לאחר כשעה, נוציא ונתפרע בקישוטים…
אני השארתי 2 כפות מהקרם של העוגה בצד ואיתו השתמשתי בכדי “להדביק” את התותים ופירות היער מעל,
פשוט מרחתי מעל כמות יפה ולחצתי פנימה את הפירות, גם את הקרם הזה שמרתי בקירור עד לשימוש.
למי שתוהה מהו ה”פרח” הצהוב בצד,
זהו קישוט אננס שאפיתי בתנור, טיפ שמצאתי ברשת,
להלן התרשים-
פשוט קילפתי את האננס, פרסתי ממש ממש אבל ממש דק, ואפיתי על חום גבוה למשך מספר דקות עד ש”הפרחים” מעט התייבשו השחימו.
מעולה לאכול אותם גם ככה עם כף קרם מעל 🙂
וזהו… נראה לי שסיימנו.
לכו להכין כי זה הדבר הכי מושלם שיש ואם לא- אתם לא חברים שלי…
יאמייייי!!!!!!
נטלי היקרה,
ברגעים אלו ממש השלב הראשון נמצא במקפיא.
אני שוברת את הראש על כמה זה 45 גרם שמן קוקוס? כף, שתיים?
ומה זה בדיוק הבשר של הקוקוס? קניתי קוקוס, לפתוח אותו ולהוציא לו את החלק הקשה?
בנוסף, בשלב הראשון קניתי שתי פחיות של קרם קוקוס אבל כשפתחתי אותן הרוב היה מים ונשאר אולי שליש מוצק ולכן גם לא ממש הגעתי לרמת המוצקות שאת מתארת. יש לך טיפ לתת למצב כזה להבא?
הכל נראה טעים ממש, מצולם מדהים ואת כותבת כל כך נעים..
תודה רבה!
היי ערבה, תודה רבה רבה 🙂 , זה יוצא בערך…3 כפות גדושות כזה.
וכן, וואו כל הכבוד על ההשקעה, הבשר של הקוקוס זה בדיוק החלק הלבנבן הרך, שממש אפשר לגרד החוצה עם הכף, שבתוך הקוקוס.
רק לזכור לטחון אותו טוב טוב עד למחית רכה.
את המים את לא מכניסה לקצפת, רק את החלק המוצק של הקרם קוקוס את מקציפה, וחשוב לזכור לקרר הכל לפני השימוש.
עוד נקודה היא לבחור בקרם קוקוס הכי שמן שאת מוצאת בחנות, כמה שיותר שמן זה יצא יותר מוצק.
שוב תודה רבה על המילים ובהצלחה… 🙂
טוב תשמעי זה נראה מדהים.. ואני רוצה את זה כאן ועכשיו !
אבל שאלה קטנה.. באיזה תבנית השתמשת? ובאיזה גודל?
אוי לי זה נראה מושלם מדי בשביל להיות אמיתי..
🙂 מקסימה, תודה רבה, זה באמת יצא מדהים…
התבנית היא 22 ס”מ קוטר על 10 ס”מ גובה.
ממש נראה כמו קסם.
האם לדעתך אפשר להחליף את גבינת טופוטי במשהו אחר לטובת הנמנעים מסויה?
היי נטע, תודה רבה, אפשר להתמקד רק בקרם קוקוס במקום, ואפשר גם להכין שילוב של גבינת קשיו עם הקוקוס, אני אוהבת את השילוב בגלל המרקם המוצק, לבחירתך 🙂
היי נטלי,אני רוצה להכין את העוגה ליום ההולדת של בן זוגי השבוע ולא בטוח שבאזור שלנו אמצא בשר קוקוס אמיתי.
האם לדעתך קוקוס רגיל או קוקוס רגיל בערבוב עם שמן קוקוס יכולים לעשות את העבודה?
או חלופה אחרת לדעתך?
תודה מראש 🙂
היי נטלי, נראה מהמם!!!
ואני רוצה להכין את זה לעצמי, כאן ועכשיו!!!
יש תחליפים לגבינת טופו ולבשר הקוקוס?
תודה מראש
בקרם ציפוי שוקולד אפשר להשתמש במקום בבשר קוקוס, בקרם קוקוס, רק לשים לב למרקם שלא יצא נוזלי מידי.
בעיקרון אפשר להכין את כל העוגה מקרם קוקוס וללא שילוב של גבינת טופו אבל היא תצא קצת מידי קוקוסית לטעמי, גם יתכן ולא יציבה מספיק, ויהיה צורך בשילוב של מרכיב נוסף כמו קורנפלור, לא ממליצה לשנות הפעם.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!