עוגת קרם גבינה טבעונית עם קיוי מעל

01 Oct
October 1, 2012

את העוגה הזאת הכנתי בהשראת האתר הנפלא של שירלי נמש,
היא מאוד שונה מהמקור שלה אבל נהדרת.
העוגה לא מסובכת להכנה ויוצאת נפלאה ממש…

השתמשתי בתבנית בקוטר 26 ס”מ אפשר גם ב-24 ס”מ
מרופדת בנייר אפיה שהודבק לתבנית עם מעט שמן.

לבסיס:


250 גר’ ביסקוויטים טחונים (פתי-בר) לפירורים

90 גר’ שמן קוקוס מומס

ההכנה:

טוחנים דק את הביסקוויטים וממסים את השמן קוקוס.
מערבבים יחד לתערובת לחה ופירורית.
אם התערובת לא לחה מספיק הוסיפו מעט מהקרם שמנת מתוקה עד שיסתדר.
מהדקים את התערובת בשכבה אחידה לתבנית המרופדת בנייר אפייה.
אפשר ורצוי להדק גם לדפנות התבנית.
מעבירים למקפיא למשך כ – 20 דקות.
בינתיים מחממים את התנור ל – 160 מעלות.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים ישירות לתנור, ואופים במשך כ – 10 דקות בלבד.
אל תתרגשו אם נוצרים סדקים קלים.
מצננים לחלוטין.

למילוי:

1 ק”ג גבינות- חצי מהכמות גבינת טופוטי קרם וחצי מהכמות גבינת טופוטי בסיגנון שמנת חמוצה.

ביצים 2 – no egg , אבל הייתי גם משתמשת בכף קורנפלור עם מעט מים אם אין את המוצר הזה בהישג…
1 כוס סוכר

3/4 כוס שמנת מתוקה אלפרו או ריץ’ צמחית

רבע כוס אייריש קופי

בקערת המיקסר מערבלים גבינה, מוסיפים את הסוכר, השמנת מתוקה ולבסוף את האייריש קופי, מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
(במידת הצורך מעבירים מרית בתחתית הקערה). יוצקים בעדינות על הבסיס.

מניחים בתחתית התנור תבנית פיירקס קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים (ליצירת אדים בחלל התנור).

אופים את העוגה כשעה ועשרים דקות. בטמפרטורת 160 מעלות.
העוגה מוכנה כשהיא מזהיבה מעט מלמעלה, אבל עדיין רוטטת במרכז.
מביאים לטמפ’ החדר, ומעבירים לצינון במקרר, רצוי למשך לילה שלם.

עכשיו נותר רק לעטר במה שאוהבים – אני הפעם השתמשתי בקיוי טרי טרי שהשתלב מעולה 🙂


Comments

comments

Tags: , , , , , , ,
10 replies
  1. רומנה says:

    נראה ממש מדהים, זה יעבוד גם אם שכבה של פודינג מעל? או ג’לי?

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, זה יהיה מעולה, ממש חשבתי על זה אבל לא יצא לי להכין, אהבתי אותה גם בלי, אבל את מוזמנת לנסות….

      Reply
  2. אילן says:

    היי נטלי, המתכון נראה מעולה אבל אייריש קופי זה לא לא-טבעוני?

    Reply
    • Natalie says:

      היי אילן, שאלה שאותה נשאלתי אין ספור פעמים. אייריש קופי זה טבעוני. אייריש קרים בטעם קופי- זה לא טבעוני. זה שני דברים דומים מאוד, אבל שונים, באחד יש שמנת והוא בצבע חלבי והשני פשוט נוזלי וכהה… 🙂

      Reply
  3. Anonymous says:

    איפה אפשר להשיג את ה-NO EGG?

    Reply
  4. ענת says:

    היי נטלי,

    האם תוכלי לומר באיזה בלנדר את משתמשת כדי לטחון שקדים / פירות / עשבי תיבול וכד’…

    תודה,
    ענת

    Reply
    • Natalie says:

      היי ענת, זה די משתנה, יש לי מס’ מכשירים ואני עובדת לפי מה שצריך, לטחינה חזקה אני משתמשת במכשיר שאין בארץ אז אני יכולה להמליץ רק על אולי בראון או מג’ימיקס ששמעתי עליהם דברים טובים.
      יש לי בלנדר פשוט יותר שאני מכינה בו דברים כמו ‘טחינה’ או טוחנת ל’קציצות’ ולא צריך יותר מידי לטחון ואני משאירה את הבלילות מעט עם חתיכות ולא ממש טחינה עד לממרח.
      למיצים קשים יש לי מסחטה, לשייקים אני משתמשת באותו מכשיר כמו המג’ימיקס,
      לעשבי תיבול ותבלינים אני משתמשת במכשיר קטן לטחינת תבלינים, אני מכינה בו גם פסטו כי הוא טוחן ממש עד לממרח.
      ושוב, הכל תלוי מה את צריכה…

      מקווה שעזרתי במעט.

      Reply
  5. דנה says:

    היי נטלי הבנתי שאת מוכרת את המוצר
    “no egg”
    תוכלי לחזור אליי למייל אני מעוניינת לרכוש אותו ממך…
    cruzdana7@gmail.com

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *