עוגת אנג’לה פירות קיצית וטבעונית
מוקדש למיס אנג’לה אלכס הפיצ’ית המהממת 🙂
את העוגה המקסימה הזו הכנתי וטיבענתי בהשראת המתכון הזה
כנסו לראות, אתר מצויין, לא טבעוני אך ממלא השראה והצילומים מקסימים…
עוגת פירות קיצית
מרכיבים:
4 נקטרינות טריות אך לא מידי רכות
כף חומץ תפוחים
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1/2 כוס חלב סויה וניל או רגיל עם תוספת כפית תמצית וניל
כוס שמן צמחי (ממליצה על שמן זרעי ענבים בכבישה קרה) 1/4
1 כפית גרידת תפוז
1 כפית תמצית רום
1 כוס קמח תופח מנופה
2 קיווי
חופן פירות יער (אפשר מקפואים)
2 כפות סוכר חום אחת לפיזור על התחתית ואחת מעל הבלילה
ההכנה:
נחמם מראש את התנור ל-180 מעלות,
נשמן היטב תבנית בקוטר 22 ס”מ ונצפה בסוכר חום,
נשתמש במיקסר יד ונערבב את מרכיבי הבלילה מלבד החומץ, (וללא הפירות).
נשפוך את החומץ פנימה ונערבב מיד. נעביר לתוך התבנית וניישר לגובה שווה.
נחתוך את הפירות לצורה הרצויה, ונפזר בצורת לחיצה אל תוך בלילת העוגה.
כן, אפשר לאלתר סוגי פירות שונים ואהובים, רצוי כאלה שבעונה. ואם לא, גם קפואים הולך מעולה…
פיזרתי מעל גם עוד מעט מהסוכר החום, נתן מעט טעם דבשי לחלק העליון של העוגה.
אופים כ- 40-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
רצוי להשתמש בתבנית קפיצית להקלת ההוצאה, ואצלי זה בכלל אילתור מכלים שהיו לי בבית כי עד היום לא קניתי לעצמי תבנית פאי כמו שצריך :), לא נורא, בהזדמנות אחרת אקנה לי אחת…
העוגה משגעת, פירותית, לא גדולה, די שטוחה, נגמרה עוד באותו הערב… תענוג.
איזה מתכון משמח! אפשר גם עם תפוחים או שצריך פרי רך יותר?
אפשר גם עם תפוחים, אגסים, אפרסקים, תותים, פירות יער, כיד הדימיון…
היי נטלי, אתר משגע!
כמה שאלות:
אפשר להחליף את חלב הסויה בחלב שקדים?
ניתן להשתמש בשמן קוקוס?
במקום קמח תופח, קמח כוסמין עם אבקת אפייה?
תודה!
במקרה הזה, באמת אפשר, הכוסמין אני מנחשת שיתן מרקם קצת יותר קשה ופחות אוורירי לעוגה מהניסיון שלי עם הקמח, אבל אשמח לשמוע איך יצא לך 🙂
ואת יכולה להשתמש בקצת פחות שמן קוקוס ממה שרשום בכמות של השמן הרגיל.
תודה.
בדקתי והנה הקמחים שיש לי בבית:
אורז מלא
שיפון
שקדים
חומוס
טפיוקה
כוסמין מלא
אני יכולה לערבב בין כמה?
הוו אה, קמחים קצת כבדים,שקדים לא יתפח, חומוס יתן טעם קצת לא משהו, טפיוקה יהפוך לצמיגי מידי, בקיצור, תתמקדי בכוסמין המלא, אגב יש גם כוסמין לא מלא, אני אישית קונה אותו, יותר מתאים למאפים מהמלא…
היי נטלי, אני חדשה בתחום הטבעונות.. ולפני כמה ימים גיליתי את הבלוג שלך וכל פעם מנסה את המתכונים שלך! התמכרתי 😉
שאלתי אלייך האם ניתן להחליף את החומץ תפוחים בסודה לשתייה?
בעיקרון החומץ מתסיס את האבקת אפיה (בקמח) וגורם לתפיחה טובה יותר. אם אין לך, אז אל תעשי החלפה, פשוט תשתמשי בלי. קצת פחות יתפח, אבל אני בטוחה שיצא טוב בכל מקרה כי הקמח עצמו הוא קמח תופח. בהצלחה ותודה רבה על הפירגון 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!