עוגת גבינה טבעונית ופירות יער
בן זוגי טרי, מאוהב בעוגות גבינה, והאמת, שכבר ים זמן לא הכנתי אחת,
הפעם התחשק לי ללכת על אחת קצת אחרת, חדשה, ישבתי וקראתי כל מיני מתכונים ומהם הרכבתי את העוגה שלטעמי פשוט מעולה.
העוגה היא חצי רואו, אך אפשר גם לוותר על שלב האפיה ולהפוך אותה, כך, כמות שהיא, לרואו שלמה.
טיפ נוסף ולהיט למי שממש ממש מוכן להשקיע, לאחר טחינת הבלילה הראשונה, (האגוזים בלבד!) להניח את הקערה למשך כ-12 שעות לנוח מחוץ למקרר ולהחמיץ מעט, הבלילה תתסוס מעט ותקבל טעם ממש של גבינה, מה שישפר את טעם העוגה עצמה.
תבנית משומנת בגודל 26 ס”מ, לחמם תנור מראש לחום של 180 מעלות ולעבוד עם משקל.
נתחיל בבסיס לעוגה-
200 גרם עוגיות פתי בר, לפורר בבלנדר/מעבד מזון, עד לפירורים דקים.
להוסיף 200 מ”ל קרם קוקוס, אין צורך לקרר או להפריד את החלק המוצק יותר, כך כמו שזה מגיע להשתמש.
יצא מעט פירורי אבל לרפד היטב את התבנית המשומנת ולא ללחוץ יותר מידי חזק פנימה.
לאפות 12 דקות על 180 מעלות.
בלילה לשכבה ראשונה-
700 גרם אגוזי קשיו ומקדמיה יחד, אפשר לערבב קצת יותר מזה או קצת פחות מזה, בעיקרון אם יש לכם אפשרות להשקיע במחיר של אגוזי מקדמיה עבור העוגה, תשקיעו. אם לא, גם רק קשיו זה מעולה.
600 מ”ל מים מעט חמימים,
לטחון היטב בבלנדר/מעבד מזון חזק. (אין צורך להשרות את האגוזים לפני).
את הבלילה העברתי לקערה והוספתי בה-
מיץ מלימון 1
גרידת לימון מאותו לימון
150 גרם סוכר
50 מ”ל שמן קוקוס
1 שקית של אינסטינג פודינג וניל
חצי כפית תמצית וניל
לערבב היטב ידנית ולהניח בצד.
בלילה לשכבה השניה הסגלגלה-
200 גרם מיקס פירות יער (השתמשתי במיקס קפוא שהפשרתי)
100 מ”ל שמן קוקוס
400 גרם מהבלילה הראשונה של האגוזים
קודם נטחן היטב את פירות היער יחד עם שמן הקוקוס (שימו לב שאם הפירות קרים זה יפגום בטחינה אז להפשיר/לחמם מעט את הפירות קודם הטחינה), ואז להוסיף את שאר בלילת האגוזים ולטחון היטב יחד עד לאיחוד החומרים. מתקבל צבע סגלגל מדהים.
נחזור למה שנותר מהבלילה הראשונה בקערה, נעביר לתבנית ונסדר את הבלילה מעל שכבת הבסיס האפויה, נחזיר לתנור לאפיה של 30 דקות עד שמעט משחים מעל.
לאחר קירור התבנית, למרוח את השכבה השניה הסגלגלה מעל ולמקרר למשך 4 שעות לפחות.
במשך הלילה הטעמים מתייצבים ומומלץ להגיש את העוגה לאחר מנוחה של לילה.
לקישוט ואקסטרה פינוק הכנתי גם סירופ פירות יער, לא מדדתי הפעם, עירבבתי פירות יער יחד עם סוכר ומיץ לימון ובישלתי על אש קטנה עד לסירופ בסמיכות בינונית, במשך הקירור הסירופ יסמיך ויתייצב כך שקשה לפשל בהכנה שלו.
מעט עלי נענע לרושם והופ, העוגה מוכנה, טעימה, מרשימה, ומפנקת…
*הכותבת מעדכנת את הפוסט בבוקר יום ראשון לאחר שארוחת הבוקר היחידה שלה הייתה העוגה הנ”ל כך שהיא/אני מרוצה 🙂
השלב השני בתנור… עשיתי רק קשיו, ולא היה לי קרם קוקוס אז השתמשתי בשמנת צמחית
איזה כיף שחזרת!!
היי, נטלי. האם אפשר לטחון את האגוזים לאבקה בחנות ואז לערבב עם המים החמימים? פשוט הציוד שלהם יותר מתאים לטחינת אגוזים.
איזה כיף שחזרת!
איך אפשר להחליף את האגוזים בטופו ?
יש מתכונים בדיוק בתיאור של מה שאתה מחפש, פשוט לא זה.
טעמתי את העוגה והיא מדהימה!! חברה הכינה…
אני רוצה להכין בעצמי, אבל אמא שלי לא אוהבת עוגות צבעוניות…מה אפשר לשים במקום השכבה של הפירות יער?
ממרחים כמו- לוטוס, שוקולד… מקווה שאת זה היא כן אוהבת 🙂
אפשר להוסיף אבקת קקאו במקום ממרח?
אפשר. אפשר לעשות גם שכבת שוקולד עם מריר מומס עם חלק מהגבינה.
היי, נטלי. שואלת שוב: האם אפשר פשוט לבקש מהמוכר בחנות לטחון את האגוזים ולערבב אותם עם מים בבית, או שזה יפגע בתהליך?
אפשר, גם אני עושה כך מידי פעם. אבל רצוי לטחון שוב בבית עם המים לאיחוד החומרים.
looks delicious! i haven’t tried baked vegan cheesecake yet. i’m going to try it soon. thanks.
it’s awesome, try it 🙂
במה אפשר להחליף את האינסטנט פודינג? אולי קורנפלור? אם כן מה הכמות?
לא ממליצה. גם מבחינת טעם, יהיה חסר הוניל
מתכון מאלף ומעלף
יש לי שאלה: אני רוצה להחליף את האגוזים בשקדים (אני פחות אוהבת את הטעם של קשיו במתכונים). וגם אין לי מעבד מזון מי יודע מה (המג’ימיקס שלי משאיר צ’אנקים גדולים והבלנדר גם לא מי יודע מה). האם אני יכולה להשתמש למחית בשקדים טחונים?
אם יש לך מספיק אז כן. במידה ואין בזה תוספת של חומרים אחרים.
הכנתי עם אפיה בכל השלביםץ יצא מעולהה
הכנתי רק את השכבה השניה בטעם שוקולד
נראה לי שזאת העוגה הכי יקרה שעשיתי.. עכשיו הכנתי, לכבוד שבועות, זה נראה מדהים ומקווה שגם טועם כך:-)
יצא מדהים!! באמת מזכיר עוגת גבינה.. עד כמה שאני זוכרת.. הרבה זמן לא טעמתי 🙂
הי נטלי,
גיליתי את הבלוג המקסים שלך רק לאחרונה והמתכון הזה הוא כבר הרביעי שאני מכינה 🙂
שאלה: האם העוגה צריכה להתייצב בתנור לגמרי או רק להשחים מעט? או אולי היא מתייצבת לחלוטין אחרי קירור?
כן, היא תתייצב בקירור 🙂 תודה רבה
נטלי, רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את העוגה לשבת האם היום בערב ניתן לבצע את השלב הראשון ולהמתין 12 שעות לתסיסה כפי שהמלצת ומחר (חמישי) בבוקר להכין את שאר העוגה ככה שתיהיה במקרר עד שבת (כי בשבת יש לי ארוע בבוקר אליו התנדבתי להביא עוגה טבעונית ומפתיעה..). את חושבת שהיא תיהעה טעימה גם בשבת?תודה רבה
נראה מדהים בטוח שגם טעים!!!
אגב יש חנות פירות וירקות ברמת השרון שנקראת זוארץ דליקטס
יש להם שם גם גלידה תאילנדים מפירות ממש טעים שווה ללכת לטעום תהנו:)
וואו! תודה רבה על המתכון המדהים.
הלכתי לפי כל השלבים כולל ההתססה של האגוזים והבית התמלא ריח מטריף של ״גבינה״, במקום פתי בר אפיתי עוגיות ללא גלוטן לתחתית שיצאה מצויינת 🙂
איזה עוגיות?
פתי בר
מה אפשר לשים במקום פתי בר שיהיה כשר לפסח?
אמנם לא יצא לי יפה כמו לך, אבל מאוד טעים (:
העוגה נראת מצויינת. שאלה האם טוחנים את פירות היער עם האגוזים בלבד או עם כל התערובת עם הפודינג וכל? לא מובן לי. תודה רוצה להכין אותה לשבועות. יש לי רק 500 אגוזים אתאים את שאר המצריכים בהתאם אפשר נכן?
רק לוודא – לגבי ההחמצה המומלצת בהתחלה – הכוונה שאחרי הטחינה של האגוזים עם הסוכר הלימון וכו’ – להשאיר את זה פשוט בחוץ ללילה? תודה
בדיוק
כבר מחכה כמה שעות להכין את העוגה…גיליתי בלילה שאין לי אינסטנט פודינג אז אני מחכה שהחנויות ייפתחו בבוקר.האם יש תחליף לחצי מכמות אגוזי הקשיו?המחירים שלהם מטורפים כאן אצלנו…יש לי בבית רק 350 גר
אפשר לערבב את הבלילה עם טופוטי ואז לא משתמשים בהרבה אגוזים.
חג שמח 🙂
היי
האם יש איפשהו במתכון אופציה לשלב שמנת צמחית ?
והאם סוכר פירות ייעשה את אותה העבודה כמו סוכר רגיל ?
היי, העוגה נראית נהדר 🙂
אשמח להבהרה – לבלילה הסגלגלה משתמשים רק באגוזים טבחים, נכון? בלי הפודינג וניל וכל זה.
והאם נראה לך שאפשר להכין עוגה שכולה השכבה הסגלגלה?
תודה
אני בעיצומה של הכנת העוגה כעת (אחרי התססת תערובת האגוזים בלילה ואחרי אפייתה – ולפני השלב של הקרם למעלה) ואני בהחלט מתרגשת ומחכה לטעום את התוצאה הסופית. הטעם של שכבת האגוזים היה מדהים לפני האפייה, אז יש לי הרגשה שזה עומד להיות להיט! 🙂
החלטתי לעשות את השכבה העליונה עם תותים טריים ולא עם פירות יער.
הכנתי את השכבה הורודה – והטעם של שמן הקוקוס מאד מורגש בעיניי ומפריע לי… רציתי לשאול מה תכליתו והאם ניתן להחליף אותו במשהו אחר או לחילופין לוותר עליו…
המון המון תודה!!
שלום
אני מחפשת מתכון לעוגת “גבינה” פירורים פשוט וקל (עם אינסטנט פודינג, שמנת צמחית וחלב צמחי), שאפשר לשמור במקרר – ולא במקפיא. האם תוכלי לעזור לי?
תודה מראש
לימור
התססתי את האגוזים עם המים בלבד. זה בסדר?
הכנתי אותה להיום ערב חג…עוגה נדירה!!!!
היי נטלי,
אתמול בצהריים קניתי בסיס להכנת קצפת צמחית (גלידן). האם יש אפשרות לדעתך להכין את השכבה השנייה של העוגה עם הגלידן?
חשבתי אולי לשים שמן קוקוס ומיץ לימון בגלידן ואז אלי זה יסמיך אותו למרקם הרצוי.. זה יעבוד לדעתך?
תודה, נואל
הי,רק עכשיו נחשפת לבלוג הזה והעוגה הזו נראית שיגעון. רק שאלה אחת מהקריאה של המתכון: לא הבנתי איזה כמות בלילה אני צריכה לעשות בהתחלה כי כתוב שלוקחים ממנה כל פעם. אז איזה כמות שמים בשכבה הראשונה?
אפשר לשלב שקדים במקום אגוזי מקדמיה
היי, זה אפשרי להחליף את השמן קוקוס באחד רגיל?
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!