סלט קייל ברוטב קשיו פיקנטי טבעוני
היי כולם,
את המתכון המצויין הזה גיליתי לראשונה בדצמבר בביקורי האחרון בארץ על שולחן חברתי סיון,
הוזמנתי למפגש עם צוות Vegan Woman שהיה מצויין ומלא באוכל טוב, מה שלגמרי תפס את לשוני היה סלט הקייל,
עכשיו אני, לא הכי מתה על קייל.
או אולי יותר נכון לומר את זה בלשון עבר, כי היום ממש שיניתי את דעתי לגביו.
כניראה זו הדרך שבה טועמים ומכינים את המרכיב והיא פגעה בול.
המתכון עצמו מתורגם מהאתר המעולה- Healthy.Happy.Life
ומעבר לשינויים ממש קלים בכמויות ומעט בחומרים, ההבדל העיקרי הוא שבמתכון שלה היא מכינה מהם צ’יפסים ואני התאהבתי בהם ככה, כמו שהם, טריים, קריספיים, יאמיים…
יוצאת כמות ממש גדולה של רוטב, בערך 2 כוסות, לי נשאר עודף מהסלט וכניראה ימצא את דרכו לאיזה פסטה מחר או עוד נגלה של סלט, אם תרצו כמות קטנה יותר, אז כמובן להפחית מהכמויות באופן שווה.
מרכיבים:
חבילת קייל (אני ניסיתי מיקס של סוגים שונים)
1 גמבה אדומה/כתומה
1/2 כוס מיץ לימון
1/4 כוס חומץ תפוחים
1-2 פלפל צ’ילי ירוק חריף
3/4 כוס שמרי בירה
1/2 כפית אבקת שום
1 כף אגבה
2 כפות סילאן
1 כוס קשיו מושרה ומסונן מהמים
2 כפות זרעי חמניות (שנטחן עם הכל אבל אפשר גם עוד כף לפיזור מעל)
חצי כפית מלח (או לפי הטעם)
אופציונלי- רבע כוס שמן לבחירה (שמן ענבים, שמן זית עדין, שמן מקדמיה)
ההכנה:
את כל החומרים (חוץ מהקייל) להכניס יחד למעבד מזון/בלנדר ולטחון היטב לרוטב סמיך. אם סמיך מידי לטעמכם אפשר להוסיף מעט מים עד למידת הסמיכות הרצויה. לטעום ולתקן מידת מליחות לפי הטעם.
הי נטלי,
יש אפשרות להוריד את הצ’ילי? ואם לא, אפשר להחליף באדום?
תודה,
ליאת
כמובן, אפילו לא חייב להחליף במקרה הזה, אבל לטעמך.
לא היה לי צ’ילי, ובדיוק נגמרו שמרי הבירה. אוה, ושכחתי לשים מלח. יצא ממש טעים! רק פעם הבאה אוותר על החומץ או אשים ממש טיפה…..
תודה 🙂
העיקר שיצא לך טעים 🙂
אוה ובמקום זרעי חמניה השתמשתי בזרעי דלעת גם ברוטב וגם מעל 🙂
מצויין !
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!