מרק תפוחי אדמה מקסיקני
ולי הכנתי מרק תפוחי אדמה עם בצל, צ’ילי ורוקט. ככה אני אוהבת… מתקפצץ בפה לגמרי…
רכיבים:
ליטר מים
2 בצלים
2 כפות שמן לטיגון/שמן זית
4 שיני שום
שמנת סויה אלפרו להזלפה וקישוט סופי
5 תפוחי אדמה בגודל ביינוני
שבבי צ’ילי
תבלית אבקת מרק ירקות פרווה
חצי כפית פלפל שחור
חופן עליי רוקט
מלח לפי הטעם
טבסקו להוספה מעל בזמן הארוחה
הכנה:
לקצוץ את הבצלים והשום ולטגן בשמן חם עד להזהבה,
להוסיף את המים לסיר,
לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות ולהוסיף למים,
יחד עם אבקת המרק והפלפל שחור,
לבשל למשך כ-20 עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה,
להמתין שיתקרר מעט ולהעביר לבלנד או להשתמש בבלנדר מוט כדי לרסק את המרק עד לרמת הסמיכות הרצויה,
להגיש עם הזלפת שמנת סויה מעל ,
לפזר מעט משבבי הצ’ילי,
את הרוקט הטרי והשטוף מעל,
והטבסקו…
את זה שכל אחד יחליט לעצמו כמה שהוא אוהב 🙂
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!