מרק פפאיה טבעוני
מרק פפאיה. נו, מי שמע על כזה דבר… האמת שלפני כשנה נתקלתי ברעיון וללא מתכון. אז החלטתי שאם אפשר להכין מרק מפפאיה. אני אכין 🙂
יצא לי מרק טעים מאוד בניחוח הודי, תחושה אקזוטית, בריא וממלא, שווה להכיר!
מה גם שליחששו לי בפייסבוק שאם נשמור את הקליפות ונעשה איתן פילינג (החלק הפנימי) לפנים, זה מעולה. כבר הולכת לנסות…
מרק פפאיה טבעוני
מרכיבים:
הזלפה נדיבה של שמן זית
חצי פפאיה גדולה או אחת בינונית/קטנה
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 כפית גארם מסאלה (כפית גדושה או כפית מדידה)
1/2 כפית כמון
1/4 כפית זעפרן באבקה (אופציונלי, אם אין לא נורא)
1 כפית אבקת כוסברה
1 כף רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
כ-3 כוסות מים
מלח לפי הטעם
לאוהבי הפיקנטי (כמוני), הוסיפו חצי צ’ילי קצוץ לבישול
חצי לימון להזלפה ישירות לצלחת בזמן האכילה
ההכנה:
לטגן מעט את הבצל, להוסיף את השום הקצוץ, לאחר כ-2 דקות עירבוב, להוסיף את התבלינים הרשומים ולערבב היטב למשך כדקה.
לחתוך את הפפאיה, לרוקן את הגרעינים, אם יש מעט לבן בחלק המחבר את הגרעינים לפרי, אפשר להוריד את החלק הזה גם כן, נקלף את הקליפה החיצונית
ונוסיף את הפפאיה לסיר, נוסיף גם את העגבניות והרסק ונערבב היטב, להשאיר עם מכסה סגור על אש בינונית לכ-10 דקות להגיר נוזלים ולהתרכך.
לאחר 10 הדקות להוסיף את המים ואפשר להוסיף מעט מלח ולתקן תיבול בהמשך.
לבשל הכל עם מכסה סגור למשך כ-15 דקות או עד לריכוך מלא של הפפאיה.
להשתמש בבלנדר מוט או במעבד מזון לרסק את המרק למרקם חלק או אפשר להשאיר מעט חתיכות, ממליצה לרסק עד הסוף למרות שבצילומים השארתי מעט חתיכות.
את המרק קישטתי בפרחים אכילים שקניתי במיוחד 🙂 נכון שהם מקסימים?!… נהננו מאוד. בתיאבון!
היי, האם יש לך רעיון לתחליף לאבקת גראם מסלה או אולי שילוב תבלינים שיכול לעבוד במקום?
זה בעצם שילוב של מס’ תבלינים, אני לא זוכרת במדוייק מהראש אבל תמצאי בקלות בחיפוש בגוגל…
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!