לביבות / קציצות ירק טבעוניות מושלמות

08 Feb
February 8, 2013

הסיפור של המתכון של היום הוא בעצם טרגדיה, טוב, זה אולי נשמע מוגזם לקרוא לזה כך, אבל בחיי שליבי נשבר,
המתכון ללביבות / קציצות ירק הטבעוניות המושלמות האלה היה אמור לבוא בעצם בסירטון וידאו של הכנת המתכון, אך כך רצה הגורל, וחלק מאוד עיקרי בהכנה הוקלט ללא פוקוס, ואז יצא שיש לנו וידאו ממש מגניב, רק שרואים בו הכל בתוספת “ערפל” מרגיז. לפח!
מה שכן נשאר מהיום הזה אלו הלביבות המעולות האלו, סוג של נחמה, קערה של 40 חתיכות בהחלט סגרה פה פינה לכל המשפחה ולי נותר רק לקוות ליום צילום מוצלח יותר בפעם הבאה…
בכל אופן, הינה המתכון, הקציצות ממש אבל ממש טובות, גם טעימות וגם קלות להכנה,


2 גזרים קטנים
2 קישואים קטנים/בינוניים
בצל גדול
1 תפוח אדמה בינוני
3 כפות קמח חומוס
400 גרם חומוס מושרה- מבושל ורך (זה 400 גרם אחרי הבישול, לא לפני)
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן
2 כפות תבלין מעורב (פפריקה אדומה, כורכום, פלפל שחור, זירעי כוסברה טחונים, זירעי כמון טחונים)
כף פתיתי צ’ילי
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון

ההכנה-

את הגזרים הקישואים הבצל ותפוח האדמה נגרד בפומפיה בחלק ה”רגיל”, לא הקטן מידי ולא הפס הרחב, אלא החלק של החורים הבינונים שלו.

את כללל הנוזלים שנוכל לסחוט מהתערובת נסחט היטב, ויהיה הרבה מה לסחוט.

אם השתמשתם בחומוס יבש, תשרו אותו מספר שעות קודם ולאחר מכן תבשלו עם מעט אבקת סודה, בערך חצי כפית יחד בסיר וכשהחומוס רך, תסננו מהמים.
את החומוס נעביר למעבד מזון ונטחן, נוסיף אליו גם את ה-3 כפות טחינה גולמית ונמשיך לטחון עד לאיחוד התערובת.

נעביר הכל לקערה יחד עם הירקות המגורדים והסחוטים, נוסיף את ה-2 כפות שמן (אני משתמשת בשמן ענבים), את התבלינים לבחירתכם, את הקמח, את פתיתי הצ’ילי (במידה ומאכילים גם ילדים אז אפשר להשמיט את הפתיתי צ’ילי), ולערבב הכל היטב ביד.

נחמם מעט שמן במחבת, (שוב אני משתמשת בשמן ענבים), וניצור כדורים קטנים, נשטח אותם מעט עם היד ונעביר למחבת כשהשמן חם אך לא מידי רותח, נשאר על חום בינוני, אם השמן חם מידי, ננמיך את הלהבה ונגביר לפי הצורך.

לאחר כ-2 דקות נהפוך את הלביבות לצד השני להשחמה וכשמוכן נעביר לצלחת מוכנה עם נייר סופג.

לא ניסיתי להכין את לביבות בתנור אבל מאמינה שאפשרי.

הן תצאנה מאוד יציבות, עם הקירור תתייצבנה עוד יותר, אך רכות מבפנים וטעימות, אפשר להכין להן רוטב להוסיף אותן לתוכו, אני הפעם הגשתי הכי פשוט, עם קטשופ בננה (משהו מוזר אבל טעים שמצאתי בחנות אסיאתית) ורוטב בזיליקום מעניין.

בהצלחה…

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
10 replies
  1. עינת says:

    יצא יופי. הכנו כמות. מה שלא נטרף באותו היום הלך למקרר ומשמש לסנדביצ’ים במהלך השבוע עם לימון כבוש או חצילים וטחינה. תודה על המתכון (-:

    Reply
  2. שרון says:

    אני מכינה באופן קבוע כל שבוע את המתכון הנל ואופה בתנור יוצא מצוין
    יש לשמן מעט נייר אפייה וגם את הלביבות
    רעיון לשדרוג : את הבצל אני מעט מטגנת /מאדה עם כפית שמן זית הוא הופך מתקתק
    הוספתי תרד שחלטתי סחטתי וקצצתי היטב
    יצא נהדר חומוס ותרד אוהבים להיות ביחד
    תודה על המתכון המצוין

    Reply
  3. תמר says:

    טעים! מומלץ לסחוט לימון מעל הלביבות, וטעים גם קר מהמקרר למחרת היום. רק שימי לב שחסר מלח ברשימת המרכיבים.

    Reply
  4. יפעת says:

    לא מצויין באיזה שלב מוסיפים את קמח החומוס

    Reply
    • Natalie says:

      בעיקרון בשלב שכתוב לערבב את הכל יחד, זה השלב להוסיף את כל מה שנשאר. אבל הוספתי עבורך פירוט שיהיה יותר ברור 🙂 מקווה שעזר…

      Reply
  5. לוטם says:

    כמה זה 400 גרם חומוס? כוס? שני כוסות

    Reply
  6. אירית says:

    נטלי שלום, תודה על המתכון – אנסה אותו.
    איזה רוטב בזיליקום? את מכינה, או קונה?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply to עינת Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *