כדורי גבינה טבעונית על סלט
מתכון מושלם לאירוח בחג השבועות, הכנה של 10 דקות, ללא השריה וללא שהייה במקרר, אותה גבינה משובחת של פטה טבעונית רק עם טוויסט מצויין, מושלם!
אפשר להיות מקוריים וגם לגלגל את הכדורים בעשבי תיבול לפני האפיה, או שומשום, אפילו זעתר, תתפרעו ותספרו לי מה הכנתם! 🙂 אם תשקיעו בי בצילום המנה, זה אפילו ישמח אותי עוד יותר ^_^ בהצלחה!
* בהכנת בלילת הגבינה היא תטעם מעט מלוחה אך לאחר האפיה היא תתאזן בטעמים, נקודה קטנה לזכור לפני שמתחילים.
חג שבועות שמח ומהנה… עוד מתכונים יעלו בהמשך!
כדורי גבינה טבעונית על סלט
כמות: 13 כדורים בינוניים
תנור: לחמם מראש ל-180 מעלות
מרכיבים:
200 גרם שקדים טחונים
1 לימון בינוני סחוט
1/4-1/2 כוס מים
3 כפות שמן זית לתערובת ועוד מעט שמן לשימון הידיים והתבנית, והכדורים לפני האפיה בהמשך.
2 שיני שום כתושות
כפית שטוחה מלח
1 פלפל אדום בינוני
ההכנה:
את הפלפל נקצוץ ונשאיר בצד.
את כל שאר המרכיבים נכניס למעבד מזון ונטחן היטב, נוסיף את המים בזהירות עד לממרח די יציב, אם מרגיש מעט רטוב מידי, נוסיף עוד מעט שקדים טחונים.
נעביר לקערה ונערבב את הפלפל הקצוץ פנימה.
בעזרת כף ניקח כמות קטנה של התערובת ונגלגל בידיים משומנות ניצור כדורים עגלגלים ויפים ונניח על תבנית שטוחה עם נייר אפיה שגם אותו שימנתי מעט, למרות שבכל זאת נדבק מעט, אבל ממש לא קריטי 🙂
מעל כל כדור העברתי שימון קל עם מברשת עם שמן זית והכנסתי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
15 דקות בדיוק ויצאו לי כדורים יפייפיים, זהובים מבחוץ ורכים מבפנים. שלמות!
לשים לב שאם מכינים אותם קטנים יותר יש להתחשב בזמני האפיה ולאפות בזמן מופחת, שלא יתייבשו מבפנים.
הסלט זה איזי פיזי, מערבבים כמה עלי חסות, עם מה שאוהבים, עגבניה, מלפפון, גרעינים וזרעים, ומתבלים בלימון, שמן זית ומלח אם רוצים, אני אהבתי את הסלט שלי ללא מלח, הגבינה המליחה לי מספיק…
והכדורים שנשארו לי למחרת קיבלו מקום של כבוד בתוך סנדוויצ’ים מדהימים עם אבוקדו, אחח… זה טעים…!
! נראה פשוט מצוין
תודה על המתכון, ינוסה בקרוב
נראה מדהים! את חושבת שזה יעבוד גם ללא מעבד מזון?
אם יש בלנדר או משהו דומה, זה יעבוד.
הי. יש לי שאלה. זה נראה מאד דומה לגבינה פטה אפויה. אז למה בעצם צריך את פטה לשים במסננת בחיתול לכמה שעות?
במה. זה שונה?
תודה.
זה דומה מאוד, כשאת טוחנת את הפטה הטבעונית עם יותר מים היא יוצאת יותר חלקה במרקם, ואז המסננת והחיתול מגירים את המים וזה חוזר למצב מוצק יותר, במקרה הזה הטקסטורה קצת יותר גסה, לא משהו מאוד מורגש או פחות טוב, ולגמרי אפשרי גם ככה. ^_^
עם הקליפה זה לא טוב? יש לי רק כאלה ואם אני פשוט יוריד תקליפה במים רותחים וישים פחות מים אמור לתפוס?
כל עוד אין קליפה, זה מצויין.
יצא לי מדהים!!! תודה רבה רבה על המתכון המופלא הזה..
אגב- אני רוצה להכין את הגבינה צהובה וכרגע בארה”ב -הלכתי לחנות טבע ולא היה להם שמריי בירה.. אפשר להחליף ב Nutritional yeast?
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את השקדים הטחונים בקמח שקדים
עוד מתכון מעולה שלך.
אני עטפתי חלק בזעתר, חלק בפפריקה והשארתי חלק במצבם הטבעי.
יצא לא פחות מאלוהי.
תודה רבה!
הו-אה, נשמע אגדה! תודה רבה!
עשיתי כמה פעמים עם קמח שקדים במקום לטחון אותם ויצא מצוין
אפשר להוסיף קשיו כמו במתכון של הפטה? אם כן כמה להוסיף ומה לשנות במתכון כדי שיעבוד
בא לי לנסות להכין גבינה טבעונית קשה פעם ראשונה 🙂 אבל אין לי מעבד מזון, יש לי רק נינג’ה.. את חושבת שזה יעבוד?
הייי איך בא לי להכין! לטובת מי שאין משקל בבית, את יכולה להגיד כמה כוסות זה 200 גרם שקדים טחונים?
ניסיתי להכין חצי כמות אבל כנראה שמתי יותר מדיי מים וזה יצא סופר נוזלי
בכל זאת הכנסתי לתנור , וזה נאפה כמו עוגיות נוזליות כאלה שמתפשטות
יצא יאמממ!! אולי פחות מתאים לסלט אבל מדהים עם לחם! 🙂
Trackbacks & Pingbacks
[…] http://thevlog.co.il/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%98%D7%91%D7%A… […]
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!