יוגורט קשיו טבעוני וקל להכנה

06 May
May 6, 2013


יוגורט קשיו טבעוני

מסתבכים עם ההתססה, לא זורם לכם עם החיידקים הפרוביוטים?
ממש לא חובה, אפשר להכין יוגורט מותסס בקלות מקשיו ולימון טרי.
את המתכון הזה גיליתי מתוך ניסיונותי להכנת גבינות שונות והוא סוג של שלב אחד באמצע הדרך להיות גבינות אחרות,
אבל מעולה בפני עצמו, ומסתבר שרבים כבר ניסו אותו קודם, אז עכשיו הגיע הזמן לשתף בו…

* הכמות בצילומים קטנה ביותר מחצי מהכמות שיוצאת בשלב הסופי, פשוט שלא הספקתי לצלם וכבר כולם לקחו להם לגרנולה…

מרכיבים:

כוס קשיו
מיץ מלימון סחוט טרי
חצי כפית-כפית מלח
כוס מים

את הקשיו לטחון היטב במעבד מזון עם הוספת המים באופן הדרגתי עד למרקם חלק וקרמי,
להוסיף מלח, לטעום, לשפר מליחות (אפשר גם בסוף ההכנה לגמרי),
להעביר לצנצנת נקיה ומעוקרת, מורתחת במים רותחים לשמירה על סטריליות,
להוסיף את מיץ הלימון ולערבב,
לכסות את הצנצנת במגבת נקיה ולהדק עם גומיה,
ולהשאיר על השיש לתסיסה של כ-15-20 שעות, אם חם מידי אז 15 שעות זה מספיק. ולהעביר למקרר.

אפשר להכין עם זה המון מתכונים, ציזיקי טבעוני, מעולה לחג השבועות,
אפשר מראש לטחון עם שן שום ולתת ליוגורט יותר טעם,
או להמתיק עם פירות וריבה…

יוגורט קשיו טבעוני

יוגורט קשיו טבעוני

יוגורט קשיו טבעוני

יוגורט קשיו טבעוני

יוגורט קשיו טבעוני

תודה רבה לעדי עזרא שמצא לי את הלינק סרטון הזה על מנת לשתף באופן ויזואלי…
לצפיה


Comments

comments

Tags: , , , , , ,
35 replies
  1. יעל says:

    הי נטלי,
    נראה נהדר!
    אני רק שאלה: כמה זמן היוגורט יחזיק במקרר?

    Reply
    • Natalie says:

      היי יעל, הכנתי רק היום אז נדע בהמשך אם ישאר משהו לדווח עליו, בכל מקרה אני משערת שכמה ימים לפחות שבוע בכיף.

      Reply
  2. קרן says:

    מעולה, אני אנסה בהמשך…

    Reply
  3. אדריאנה says:

    מעולה, אני אקנה קשיו בסופר היום ואכין, פעם יצא לי להכין משהו דומה ובאמת זה יוצא מוצלח, תודה על החידוש…

    Reply
  4. ליאת משולם says:

    אני מעולפת מהצילום, כל כך יפה יצא לך, תודה רבה, אשמח להשאר מעודכנת.

    Reply
  5. שחר says:

    יש לי שלוש שאלות:
    1. האם צריך להשרות את הקשיו לפני כן?
    2. מה יקרה אם לא אעקר את הצנצנת? זה רק יתקלקל יותר מהר או שלא יגיע לשלב המקרר בכלל?
    3. אפשר להשתמש ביוגורט הזה לשם הכנת המוצרלה?

    Reply
    • Natalie says:

      היי שחר
      1. לא צריך ולכן לא מצויין.
      2. זה באמת פשוט רק יזרז את תהליך הקילקול של היוגורט וחבל, רצוי לשמור לכמה שיותר זמן במידה ויש צורך.
      3. לא ניסיתי אבל אם יש חידוש אחדש ואשמח לשמוע מה יצא גם לך…. 🙂

      Reply
  6. מיכי says:

    היי
    עשיתי הרגע את השלב הראשון, יצא מלוך (שמתי כפית מלח)
    המליחות אמורה להתאזן בשלב התסיסה?
    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      היי מיכי, אני לא יודעת אם זה מתאזן, אבל זה כן יגדל קצת בנפח, מקווה שזה ישתפר, זה לגמרי עיניין של טעם.
      הוספתי הערה במתכון לטעום ולשפר במידה ואחרים חושבים שזה מלוח כמוך.

      Reply
      • מיכי says:

        היי נטלי
        אז יצא במרקם מדהים, נראה לי שיש כאן פוטנציאל בעקרון
        אבל… מלוח לי נורא, ואני באמת לא אובהת הרבה מלח
        אז מה לעשות? חשבתי להכין את גבינת המוצרלה ופשוט לא להוסיף עוד מלח
        מה דעתך? יש לך רעיון אחר?
        תודה רבה

        Reply
  7. נורית says:

    הצילום פשוט מדהים
    יש לי שאלה ליוגורט מתוק אפשר להוסיף את הממתיק בשלב ההכנה או שזה יפריע לפעולת הלימון?
    ה

    Reply
  8. ברק says:

    היי נטלי,

    קודם כל – הזדמנות להגיד לך שאת אדירה!!

    לגבי היוגורט, האם הוא יכול להחליף את היוגורט שצריך בכדי להכין את המוצרלה?

    תודה!!

    Reply
    • Natalie says:

      🙂 תודה רבה רבה, לגביי היוגורט, כל עוד לא ניסיתי בעצמי, אין לי דעה מוחלטת. אם תנסה, אשמח למשוב.

      Reply
  9. שרון says:

    האם כדאי להשרות את הקשיו לפני ?

    Reply
  10. עמית says:

    הי.

    רציתי לשאול – האם יש להשתמש או אין להשתמש במכסה זכוכית לצנצנת? לפי התמונה יש מכסה זכוכית אבל לפי התיאור שמים רק מגבת?

    תודה,
    עמית

    Reply
  11. יובל says:

    אפשר להכין מוצרלה עם זה? נראה יותר קל מללכת לקנות חיידקים שלא אשתמש בהם ממש מלבד המוצרלה..

    Reply
  12. עינת says:

    הי
    שאלה-
    היוגורט עמד 15 שעות על השיש
    עד אתמול אחה”צ

    וטעם לא ברורויש לו ריח כמו של שמרים
    חוששת שיכול להיות שהוא התקלקל
    זה יותר מדי שעות לאוגוסט בארץ?

    Reply
  13. קלרה says:

    היי נטלי,

    עשיתי את היוגורט, אבל כנראה שלא טחנתי מספיק טוב את הקשיו (טחנתי אותם במעבד מזון) ויצא לי יוגורט מאוד סמיך ולא חלק. בפעם הבאה אני אטחן את הקשיו במטחנת תבלינים ואז בטח יהיה חלק יותר. לגבי מה שיצא לי הפעם, זה הזכיר לי קצת מרקם וטעם של גבינת כנען (“טבורוג”) וחשבתי לשתמש בזה במתכון שיש לי לפשטידת גבינה עם חתיכות של תפוחים וצימוקים. השאלה שלי היא: מה להוסיף במקום הביצים?
    היוגורט הזה הוא די דליל וחשוב שיהיה משהו שיחבר ממש טוב.

    אשמח מאוד לעצתך! תודה רבה מראש 🙂

    Reply
    • Natalie says:

      היי קלרה, נשמע מצויין ומעניין,
      את יכולה להוסיף קורנפלור, תראי לפי מידת הסמיכות, לא יותר מידי שלא יצא “קימחי” מידי 🙂 בהצלחה. אשמח לשמוע איך יצא.

      Reply
  14. קלרה says:

    ועוד שאלה קטנה, לגבי כמות מיץ לימון. הכמות משתנה לפי הגודל של לימון. יצא לי רבע כוס, האם זה מספיק?

    Reply
  15. שירה says:

    צריך להשרות את הקשיו לפני העיבוד? אם כן- מים חמים/קרים, כמה זמן?

    Reply
  16. שגית says:

    היי נטלי
    1. האם זה משנה אם עשיתי את המתכון עם קשיו קלוי?
    2.איך הוא יצא לך לבן? האם הוספת עוד משהו?
    תודה מראש נראה מעולה!

    Reply
  17. מיכל says:

    היי
    תודה הסרטון ממש ממש מצוין.
    אם רוצים להמתיק איך מציעה?
    האם אפשר לכסות בחיתול טטרה?
    תודה

    Reply
    • Natalie says:

      תודה רבה, אפשר לכסות, זה בסדר גמור, ואני אישית מוסיפה סירופ פירות או ריבות ביתיות שאני אוהבת 🙂

      Reply
  18. liz says:

    יצא מעולה! לא האמינו לי שזה לא יוגורט חלבי

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *