חומוס בקארי עם קרם קוקוס

20 Sep
September 20, 2012

מתכון מעדן, כמו שאני אוהבת, חמים ונעים,
שאפשר להשאיר כתוספת בצד, כחלק מאורז (פשוט לערבב עם אורז מוכן),
או לאכול עם מזלג ולחם בצד, בניגוב הרוטב המעלף…
לא השקעתי הפעם בצילום ופרזנטציה אבל תסמכו על המילה שלי, זה שווה הכנה…

חומוס בקארי עם קרם קוקוס

מה צריך-

500 גרם קרם קוקוס,
3 כוסות חומוס מוכן ורך, אחרי השרייה ובישול,
חציל אחד קטן או חצי חציל גדול חתוך לקוביות קטנות,
כף זרעי כמון,
כפית זרעי שומר,
כף גדושה רסק עגבניות,
2 עגבניות טריות חתוכות לריבועים,
4 שיני שום קצוצות,
בצל אחד קצוץ,
שבבי בצל אם יש אז להוסיף בערך 2 כפות,
חופן די קטן של עלי קארי,
חופן רגיל של עלי כוסברה קצוצים,
כפית כורכום,
2 כפות גארם מסאלה,
מלח לפי הטעם,
הזלפה של 3-4 כפות שמן זית לטיגון מקדים,
מים לבישול לפי גובה המרכיבים בסיר,

ו…ו…ו… למי שאוהב חריף, צ’ילי אחד קטן מספיק.

ואיך מערבבים הכל לתבשיל נפלא?

ממש פשוט,

מזליפים את שמן הזית לסיר,
מוסיפים את זרעי השומר, הכמון, והתבלינים ל-2 דקות טיגון,
זהירות שלא ישרפו,
מוסיפים את הבצל והשום לעוד 2 סיבובים קצרים,
שוב, זהירות שלא ישרף שום דבר,
אם רואים שיש סימני התייבשות מהירים מידי אז להוסיף מעט מים,

ופשוט ללא סדר מסויים, להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב הכל טוב טוב,
את המלח תשאירו לסוף, כשנצמצם את הרוטב, נטעם ונוסיף לפי הטעם.

המים צריכים להגיע עד לסוף גובה המרכיבים,
ולבשל עד להרתחה ולהוריד לאש נמוכה לעוד כ- 20-30 דקות עם מכסה סגור,
להוריד את המכסה ולערבב,
להמשיך לבשל על אש קטנה ולצמצם את הרוטב שיסמיך מעט ולערבב מידי פעם…

שלמות 🙂

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
20 replies
  1. מיכל says:

    מה אפשר לשים במקום חצילים למעדן הזה. אצלי כולם אלרגים לחצילים 🙂
    תודה
    מיכל

    Reply
  2. נועה says:

    נטלי, שאלה שלא שייכת כל כך :
    את מכירה במקרה את בלנדר הויטמיקס?
    ממליצה ? שווה לקנות את זה?
    ותודה רבה על המתכונים והצילומים המופלאים . גמר חתימה טובה

    Reply
    • Natalie says:

      היי נועה,
      שמעתי עליו דברים טובים, אין לי אותו אז קשה לי להמליץ מניסיון,
      אבל אני מכירה חברים שמשתמשים בו, לאיזה שימוש בדיוק את מחפשת?…

      Reply
      • נועה says:

        שמעתי שהויטמיקס רב שימושי מאוד במטבח, גם כמעבד מזון חזק ומדוייק, גם כבלנדר אדיר כוח , אפילו מייצר קמחים מכל דבר, ולש בצק, הכל מכל וכל, הוא פשוט יקר, מעל 3000 שח אז חושבים עשר פעמים לפני קניה כזאת ויש לו גם מתחרים זולים ממנו בחצי שאני שוקלת ולכן מתייעצת גם איתך. . איך המכשיר שלך של קוויזינארט? הבנתי שאת משתמשת בו לבישול מרקים וטחינתם. הוא טוב? חזק?הוא ניתן להשגה בארץ בכלל?

        Reply
        • Natalie says:

          נשמע ממש טוב, אני משתמשת בקוויזינארט אבל בעיקר לשייקים ומרקים, מוצר אדיר, אבל לא נמכר בארץ, שווה לקנות ולייבא לדעתי, מאוד נוח ועושה חיים קלים.
          טחינה רגילה אני עושה בבלנדר פשוט שיש לי, לא יקר ולא גדול, ולי זה מספיק, אפילו לא זוכרת מה שם החברה, קיבלתי אותו מתנה לחתונה, כבר ארעה שנים ומרוצה 🙂

          Reply
  3. ענת says:

    מאז הטבעונות גיליתי כמה אני אוהבת קארי.. וחלב קוקוס… והשילוב שלהם… יאם!! 😛

    מה זה עלי קארי? אני מכירה רק קארי באבקה…
    יש אפשרות לשים את האבקה במקום? אם כן- בכמה להחליף?

    Reply
    • Natalie says:

      היי ענת, השילוב טעמים הזה הוא בהחלט מנצח,
      בכל צלחת שלקחתי התענגתי והבטחתי לעצמי להכין את זה יותר תקופות,
      עלי קארי זה פשוט העלים שממנו טוחנים את אבקת הקארי שאנחנו מכירים,
      באבקת התבלין קארי יש תערובת תבלינים מורכבת מכמה סוגים שונים והטעם שלו מאוד שונה ויותר חזק מהעלים עצמם, ו”קארי” זה בעצם השם של המאכל ההודי ולא של התבלינים שבו, אבל אם תחפשי עלי קארי תמצאי גם יבשים בחנויות אורגניות או אפילו שווה לשאול בחנות תבלינים או בשוק,
      זה מעולה להוסיף לכל מיני תבשילים.

      Reply
      • ענת says:

        ידעתי מה זה קארי. זה טעים! 😛
        בדיוק הייתי היום בשוק, אבל אני רואה את התשובה שלך מאוחר מידי. שבוע הבא נברר בדוכן התבלינים על העלים הללו. עשית לי חשק למשהו עם קארי + קוקוס 😉

        Reply
  4. neomi bunny penso says:

    התבשיל ממש מעולה!! השילוב של חומוס וחצילים בקארי זאת פשוט גאונות שיכולה לצאת רק מהראש של נטלי הולדינג! אין כמוך מוכשרת!

    Reply
  5. סילבי says:

    הכנתי עם האבקת קארי ודווקא גם עם זה זה טעים… אז לא נורא שזה לא אותו טעם. בשבילי בכל אופן 🙂
    ממש טעים…

    Reply
    • Natalie says:

      כמובן, הכי חשוב שנהנת ממנו, אני מאמינה שגם עם שילובים שונים זה יכול לצאת מעניין וטוב…

      Reply
  6. טושטוש says:

    הכנתי עכשיו יצא ממש טעים! החבר אוהב
    תודה רבה על המתכונים, והבלוג המושקע והמהמממממממממם, וזה נדיר כל השימוש הזה בממים אצלי 🙂

    Reply
  7. אורי says:

    לא מוציאים את זרעי הכמון? הם אכילים לאחר הבישול?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *