גולש !!!

22 Sep
September 22, 2012

אש יא גולש….
בישול איטי ונימוחות בפה, הרבה שום ועלי דפנה מריחים נהדר ובבית שמחה 🙂

אפשר להכין את הגולש עם סייטן ואפשר גם עם חתיכות מ’סוליות’ סויה אחרי השריה שחותכים לריבועים בינוניים.
5-6 שיני שום כתושים,
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות,
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות,
עגבניה אחת חתוכה,
קורט מלח,
כף פפריקה מתוקה/חריפה למי שאוהב,
כפית חוואיג’ למרק,
שמן לטיגון הבצל (בערך 3 כפות זה מספיק),
מלח ופלפל שחור להוסיף לפי הטעם,
מעט מים שנוסיף לפי גודל הסיר,
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות,
4 עלי דפנה.

אופן ההכנה

לטגן את הבצל עד לשקיפות ומעט השחמה, להוסיף את הסייטן/סויה, לפזר את הפפריקה, ולערבב למשך מספר דקות (2-3),
להוסיף את שאר המרכיבים לסיר ואת המים להוסיף עד לגובה המרכיבים, לערבב, לכסות במכסה, להביא לרתיחה, ולהעביר לאש קטנה למשך כ-40 דקות לפחות או עד שתפוחי האדמה רכים.
להסיר את המכסה ולצמצם את הרוטב שיסמיך מעט עד למידה שאוהבים. למי שממש רוצה רך, להמשיך לבשל עד שעתיים במכסה סגור, רק לבדוק שהמים לא התאדו (לא רוצים שישרף לנו) , ואז זה הכי הכי טעים…

Comments

comments

Tags: , , , , ,
13 replies
  1. Lucy says:

    Great work! This is the type of info that should be shared around the web. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

    Reply
  2. Andrew Corelli says:

    I simply want to mention I am just beginner to blogs and truly liked you’re web site. Probably I’m going to bookmark your website . You surely come with good articles. Appreciate it for revealing your webpage.

    Reply
  3. מור דורון says:

    יואווו אני מת על גולש… אני מעתיק מהר את המתכון, המון תודות

    Reply
  4. נועה says:

    מתכון מעולה, עשיתי משהו דומה – עם קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות במקום הרסק והעגבניה, והוספתי גם עיגולי גזר שמנמנים . והרבה פפריקה מתוקה.

    Reply
  5. מאיה says:

    יצא מעולה!!!

    Reply
  6. Tamar says:

    הי נטלי זה בול אבל בול מה שחפשתינו אני כל כך הולכת להכין את זה !
    כמה נתחי סייטן שמים?

    כמו כן- יש לי סייטן שכבר השרוי במרינדת סויה- האם להוריד בהתאם מהמליחות או תבלין אחר?.,
    ה מ ו ן תודה תמר

    Reply
    • Natalie says:

      היי תמר, הכמות היא לפי מה שבא לך, אפשר יותר סייטן או פחות, מתכון מאוד טעים, בהזדמנות הראשונה שלי למצוא סייטן אני אכין שוב 🙂
      את המלח תשאירי לסוף, רק ליתר ביטחון, אבל לא לשנות את התבלינים, זה יצא טעים גם בשילוב של הסייטן במרינדה. בהצלחה!

      Reply
      • Tamar says:

        הי נטלי
        תודה רבה!!!
        הערכה קטנה של כמות סייטן? יש לי צנצנת של 700 גרם (נטו סייטן 400) ואין לי מושג ירוק…
        חג שמח!!!

        Reply
  7. אני says:

    מה זה סוליות סויה? לא ממש הבנתי… אני מעדיפה עם סויה כדי שיהיה בלי גלוטן, אפשר הסבר?

    Reply
  8. גבריאל says:

    היי, יש לי כמה גושי סויה זרוקים במקפיא. חשבתי להכין לשבת את הגולש – ויש לי את כל המצרכים למעט עלי הדפנה. האם אפשר לוותר עליהם?

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *