גבינה צהובה טבעונית פיקנטית עם עשבי תיבול
מתכון לאותה הגבינה צהובה הטבעונית, רק עם עשבי תיבול וטבסקו לפיקנטיות.
כתבתי את המתכון עם משקלים מדוייקים, למרות שלדעתי אפשר לסטות מהמשקלים וזה עדיין יצא טוב אם עושים את זה נכון כי למשל יותר שמרי בירה זה גם אחלה, וכל החומרים שנועדו עבור הטעם זה הכל נתון לשיקול אישי…
בהמשך אכין אותה עם עוד שינויים כי יש לי עוד כמה רעיונות לשיפור הצמיגיות שלה. כל זאת ועוד, בתוכניתינו הבאה, במעבדה של נטלי… 🙂
חלק ראשון-
200 גרם קשיו
1/2 כפית מלח (5 גרם)
65 מ”ל שמן לבחירה (עדיף לא שמן זית בגלל הטעם החזק
70 גרם פתיתי שמרי בירה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת שום
3 כפות מיסו לבן מתוק
300 מ”ל מים
1/2 כפית-כפית טבסקו
1/2 כפית פתיתי פיטרוזיליה יבשה
1/2 כפית פתיתי כוסברה יבשה
להמסת האגר-אגר:
200 מ”ל מים
6 כפות פתיתי אגר אגר או 3 כפות אבקת אגר אגר
לשלב האחרון, מעט שמן לשימון התבנית וחצי כפית מפתיתי הכוסברה, או הפיטרוזליה או שניהם או בכלל איזה תבלין עשבי תיבול מיובשים שבא לכם לאלתר איתו…
את המרכיבים בחלק הראשון לבלנדר במעבד מזון/בלנדר שעובד טוב עד לאחידות החומרים.
את האגר אגר להמיס במים על אש בינונית ולערבב כל הזמן למשך כ- 5 דקות עד שהאגר נמס והרוטב נראה סמיך.
לערבב את האגר אגר המומס במעבד מזון יחד עם השאר, לשמן תבנית בצורה לבחירתכם, לפזר מעט מעשבי התיבול בתחתית, לשפוך הכל מעל, לכסות ולהעביר למקרר למס’ שעות עד לגיבוש ומיצוק של הגבינה.
טה דאם… גבינה צהובה טבעונית עם עשבי תיבול לכל מה שבא לך לעשות איתה, להוספה לפסטות, למאפים, לחתוך לתוך הסנדוויץ’ וכו… וכו…
היי! זה נראה מהמם… יש לי כמה שאלות של מתחילים: מה זה אגר אגר? ושמרי בירה? איפה קונים אותם? ואיך מודדים 65 מל שמן…?
תודה 🙂
היי מעיין, אני אקצר את התשובה הפעם ואשלח אותך לחברינו היקר גוגל, שם תוכלי לראות את כל הפרטים המדוייקים לגביי החומרים האלו, בעיקרון אגר אגר זאת סוג של אצה שמשתמשים בה כג’לטין טבעוני, ושמרי בירה הם שמרים לא פעילים שנותנים טעם גבינתי למאכלים.
לגביי המדידה, אני משתמשת במישקל, אני יכולה לומר לך כמה זה בגודל של כוס אבל את צריכה כוס מדידה או סטנדרטית מדוייקת בגודל שלה ולא כל כוס תתאים למדוד בה, בערך רבע כוס, גם חצי כוס זה סבבה במתכון.
תודה רבה!! אני אנסה ואעדכן…
הצבע והמרקם נראים מעולה..
מה שחסר לך עכשיו זה פורסן חשמלי כמו שיש בסופרמרקטים.. לקבל פרוסות דקות אחידות 🙂
לגמרי, רק שהמרקם עדיין לא צמיגי כמו של צהובה, אבל מאוד טוב ונוח לחתוך ככה עם סכין, מושלמת בטוסט.
בלוג מעולה, מכינה ממנו מתכונים, את כותבת נפלא, תמיד קוראת אותך עם חיוך.
וכעת לשאלה:יש לי שמרי בירה באבקה(לא פתיתים) כמה אני צריכה לשים? והאם יוצא טעם שמזכיר גבינה צהובה למוצר שיוצא,וכמה זמן מחזיק בקירור??מצטערת על ההמון שאלות.
יום נפלא, ותמשיכי ליצור, אנחנו נהנים להכין אחריך.
תודה רבה רבה אסתי,
90 גרם שמרי בירה באבקה.
יוצא טעם גבינתי מאוד, כמו גבינה צהובה עם תוספות, המרקם קצת יותר רך מצהובה שהיא ממש צמיגית וקשה אבל במתכונים הבאים אני מנסה להגיע למרקם הצמיגי ונראה אם זה יצליח לי…
לגביי הקירור, בנתיים זה מחזיק יופי, כבר שלושה ימים. ואני אנסה להחזיק לכמה שיותר זמן ואראה מתי זה מתחיל להתקלקל 🙂 אין מה לעשות, את כל הניסויים אני עושה על עצמי. שיהיה לך סופ”ש מעולה
את פשוט מטורפת.. באמת!
ממש יהיה מעניין לנסות עם האגר אגר, נראה איפה יש לי פה בסביבה
תודה… נראה לי 🙂
תנסה, זה ממש חווייתי וכיפי…
מה נותן המיסו בעצם?
טעם טעים.
זה משנה אם משתמשים בפתיתי שמריי בירה או באבקה?
זה לא משנה אבל תשתמשי בכמויות הרשומות.
לא מצאתי אגר אגר בחנות טבע, איך נראה, ובאיזה מקום אפשר למצוא?
יש מקומות שכן מוכרים. אפשר בנתיים לקנות באינטרנט, אבל אוטוטו זה חוזר.
שופרסל
השתמשתי במיסו בהיר ועדיין ייצא לי טעים. האם יש הבדל בינו למיסו הלבן המתוק?
יש כמה סוגים של מיסו, אני מכירה את הבהיר המתוק שיכול להיות שזה אותו הדבר בעצםת לא חושבת שיש יותר מבהיר אחד…
היי נטלי!
עשיתי את המתכון של הגבינה צהובה הפיקנטית.
אומנם עם קצת טוויסט, לא היה לי את הכמות המספקת של הקשוי אז הוספתי 70 גר’ של שקדים קלופים אותם השרתי במים רתוחים.
במקום המיסו הלבן הוספתי כפית מיסו חום.
ובעשבי תיבול שמתי כוסברה, טימין ובזיליקום…
יצא סוף…………..
תודה רבה!
3>
יצא אסון.
עקבתי בדיוק אחרי המתכון ויצא ממרח, זה כבר לילה במקרר וזה לא מתייצב ולא מתקשה ולא כלום.
אולי ניתן להשתמש בזה כממרח או מילוי לפשטידה.
אני ממש מעוצבנת מזה, עקבתי אחרי המתכון אחד לאחד, קניתי את כל המרכיבים שהם ממש, אבל ממש לא זולים (קשיו, שמרי בירה, אגר אגר) ובסוף קיבלתי עיסה?
ממש מאוכזבת. קראתי עכשיו שוב את המתכון ואין לי מושג איפה פישלתי
קורה. את לא הראשונה שלא הסתדר לה, את יכולה להנות מהממרח בפשטידות, או כ”גבינה” על פסטה ומאפה פסטה שיכול להיות ממש טעים. אם את ממש מתעקשת, תנסי להמיס היטב, שוב את האגר, תנסי שוב את אותה הכמות, וכשזה רותח, מיד להעביר לבלנדר עם שאר הבלילה, גם הבלילה שלא תהיה קרה מידי אחרת האגר יתמצק מהר מידי. תני לזה כמה שעות במקרר וזה אמור לעשות את זה, אם לא, אולי משהו בחומר (באגר) לא טוב?!…
הי, שוב אני מהמתכון הראשון
1. רק לוודא, אם משתמשים באבקת שמרי בירה ולא פתיתים אז זה 90 גרם?
2. אחרי נסיונות לא מוצלחים עם פתיתי אגר קניתי אבקה, בדרך כלל היחס הוא כף פתיתים לכפית אבקה ובמתכון כתוב 6 כפות פתיתים ל3 כפות (ולא כפיות) אבקה? האם זה נכון? וגם, מכיוון שכבר עשיתי פעמיים ולא התגבש מספיק האם אפשר לקבל כמות מדויקת של האגר, כלומר כמה גרם זה כף/כפית, אבקה?
תודה!
היי שוב,
בעיקרון מאחר ואבקה היא דחוסה וצפופה יותר מפתיתים, הכמות היא קטנה יותר מאשר של פתיתים.
1 כף פתיתים שווה ל1 כפית אבקה, אבל האמת שאני שומעת שיש שאומרים שזה אפילו 1:6 כך שאני בעצמי לא בטוחה, מה שכן, תוסיפי קצת יותר, עוד זה יותר טוב מפחות, ולהמיס עם מים ברתיחה עם עירבוב תמידי עד להפיכת האגר לצמיגי ונוזלי.
שלום נטלי, הגבינה נמסה בחימום ?
הי נטלי זה נראה מעולה (:,יעבוד גם עם בלנדר סטיק ידני לדעתך?…
לא יעבוד, צריך מכשיר חזק
מתה על הבלוג הזה. תמיד יש פה משהו טוב.
הגבינה עכשיו מתייצבת במקרר, מחזיקה לה אצבעות שתצליח.
לכל מי שיש לו בעיית אגר – בחנות דראגון, חנות למוצרי המזרח הרחוק שנמצאת בשוק לוינסקי (בלוינסקי בין רחוב נחלת בנימין לרחוב זבולון) מוכרים שקיות קטניות של אבקת אגר מתאילנד, בכל שקית 25 גרם והיא עולה עשרה שקלים בלבד! הייתי ממש מבסוטה כי זו מציאה.
עוד מעט אדווח איך יצא (:
בקרור… נקווה לטוב 🙂
היי נטלי, האם אפשר לוותר על השמן, השום והטבסקו? יש המון שומן בקשיו, ואני מחפש גבינה נטרלית יותר ובלי טעמים של שום ותוספות חזקות.
תודה
כן, אלו מרכיבים לטעם. השמן הייתי ממליצה להפחית, לא להוריד לגמרי.
שלום אפשר להשתמש בקוזו במקום האגר אגר?
היי יקירה. הבלוג שלך מהמם עשיתי בדיוק לפי המתכון. שמתי רק קצת שמן זית בהתחלה עד שקראתי טוב שעדיף לא שמן זית. הטעמים ממש חזקים לדעתי הכמות של המיסו גדולה מדי ואין לזה טעם של גבינה צהובה כן? וגם הצבע של הגבינה שלך עדין יותר משום מה.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!