גבינה צהובה טבעונית
ואז שלחה לי חברה מתכון מצחיקול לגבינה צהובה טבעונית, סרטון שאותו אשתף בהמשך,
ומפה לשם התגלגלתי מצחוק, ולסרטונים אחרים שהופיעו אחריו, מצאתי שהמון אנשים מכינים גבינה טבעונית אבל בצורות שונות, מה שכן, הבסיס תמיד נשאר דומה, בערך.
אז עשיתי עירבובייציה קלה, דברים שלא נראו לי הגיוניים בכמויות, שיניתי.
טעמים שלא זרמו לי, גם.
אומנם אלו שינויים קטנים אבל משמעותיים לתוצר הסופי והופ, יש גבינה צהובה :).
אז ככה, היא מעולה לגרד, מה שמאודדדד נוח לגרד על פיצה טבעונית וכל מיני מאפים שאי אפשר למרוח עליהם, שזה הללויה, הללויה.
היא טעימה, שברור, איך אפשר בלי טעימה…
היא קלה להכנה, יותר מידי קלה לעובדה שרק עכשיו הכנתי כזה דבר לראשונה, פליק לעצמי על היד.
היא לא נמתחת, אני יודעת שכולם מחפשים את הנמתחת, אז היא לא ממש בכל אופן, היא כן צמיגית,
כשהיא מתקררת,
נניח אם הכנתם טוסט (כמוני) והטוסט התקרר,
אז הגבינה תחזור למצב צמיגי,
בחימום היא גבינה יותר רכה וקרמית ונעימה מאוד.
בעיניי היא מושלמת!
מה שכן, יש לי בראש כבר תוכנית פעולה ליצירת הצמיגיות המושלמת בגבינה, זה יגיע בהכנה הבאה שלי, (כן המטבח שלי מרגיש כמו מעבדת ניסויים בצומח…).
היה לי אחלה טוסט עם ממרח עגבניות מיובשות הבוקר ובבית כבר נשמעו ליחשושים שביקשו שאכין אותה גם עם צ’ילי חריף… זה בהכנה הבאה.
בצילומים זאת רק חצי מהכמות שיצאה מכמות המרכיבים שארשום, ומי שמחפש אגר אגר (אני פשוט צופה מתקפת שאלות על זה…) יכול לקרוא בגוגל על איך שזה תחליף לג’לטין טבעוני, ואפשר לקנות בחנויות טבע.
במידה ולא מצאתם, תזמינו כמוני, מהאינטרנט,
או בקשו מחברים מאיזורים אחרים שיעשו איזה ג’סטה לטבעוני וישלחו לו אגר אגר , כי טבעוני עם גבינה צהובה על הפיצה, זה טבעוני שמח יותר 🙂
עכשיו מי הראשון שרץ להכין פיצה עם הגבינה הזאת ומפרגן לי איזה סלייס?
🙂
מרכיבים:
לשלב הראשון-
כוס קשיו
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן תירס/שמן ענבים/שמן פופקורן/שמן קנולה (אני השתמשתי בשמן ענבים שהוא יותר מומלץ מבחינה בריאותית)
3/4 כוס פתיתי שמרי בירה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת בצל
1/2 כפית אבקת שום
3 כפיות ממרח מיסו מסוג- לבן “מתוק”, או אם יש לכם מיסו רגיל כהה אז השתמשו רק בכפית אחת עבור הטעם והצבע.
כוס ורבע מים
(לטעום אם יש צורך בעוד מלח ולהוסיף בהתאם)
לשלב השני-
6 כפות גדושות פתיתי אגר-אגר (3 כפות אם משתמשים באבקה)
חצי כוס מים-כוס מים (תוסיפו אם נראה שמתייבש מהר מידי והאגר עדיין לא נמס מספיק כי חשוב שהאגר ימס לחלוטין)
ההכנה-
לבלנדר היטב את כל החומרים של השלב הראשון לבלילה די נוזלית.
שלב שני-
לבשל יחד למשך כ- 5 דקות חצי כוס מים עם 6 כפות גדושות אגר אגר עד האגר נמס והרוטב מסמיך.
להעביר את הרוטב אגר הסמיך לבלנדר ולבלנדר הכל יחד.
לשמן כלי/ם שבתוכו נאחסן את הגבינה, נשפוך את התערובת לכלי ונעביר למקרר לפחות לשעתיים לקירור עד שהגבינה הופכת למוצקה.
להנות ולכתוב לי איך יצא כי אני משתוקקת לשמוע…
אני מוכרחה להתוודות שהוצאתי לראשונה מאז הטבעונות את הטוסטר הלחיץ שלי מנבכי הארון, זאת הייתה חוויה מרגשת, וביננו, אפילו קמתי מוקדם בבוקר מההתרגשות אפילו שאושן בגן ואני יכולה לישון עד מאוחר היום 🙂 , התמונות הכי ישנוניות שלי אבל
ללא ספק היה שווה את זה…
הבטחתי סרטון להכנת הגבינה שממנו הכל התחיל, אז הינה.
וידאו עם הטוסט שלי כשהוא יוצא מהטיסטוס שלו כולו מבעבע…
התגלגלתי לבלוג שלך ממש במקרה והוא מקסים! התמונות, המלל, הכתיבה- מהנה!
מעולה, תודה רבה, שיהיה יום מקסים 🙂
וואו, את לא אמיתית… איזה כיף לנו
כיף גם לי 🙂 ואמיתית לגמרי…
נראה מעולה, לא חייב מאוד צמיגי כמו צהובה מחלב פרה, העיקר טעים ומתאים לשימוש, אני חושב ככה בכל אופן, זה כל כך מושלם…
מסכימה איתך צביקי 🙂 ואחרי שטעמתי, בכלל מסכימה…
איפה את קונה אגר אגר? ממה שראיתי באינטרנט זה נורא יקר, 6.6$ ל4 כפות..
זה הגיוני?
אני לא יודעת איפה ראית אבל לא הגיוני בכלל, תקני בארץ, יש חנויות באינטרנט מהארץ, 20 ש”ח לקופסא, או מאיביי, גם שם מוכרים ממש בזול. אני לא גרה בארץ אז זה לא רלוונטי המקום הספציפי שממנו אני בעצמי קונה.
לדוגמא- http://www.bakers.co.il/39178/%D7%94%D7%92%D7%A8-%D7%94%D7%92%D7%A8-50-%D7%92%D7%A8%D7%9D
תודה!! 🙂
נראה פשוט מדהים !!!
כל הכבוד על הכל, עזרת לנו מאוד מאוד לטבען את הבית, תודה.
?ועכשיו לשאלה, איך אומרים פתיתי שמרי בירה באנגלית
גרים בחול, באיזור הכי לא טבעוני שיכול להיות …
תודה
תודה רבה, שמחה לקרוא,
פתיתי שמרי בירה באנגלית- Nutritional Yeast flakes
תודה, אל תפסיקי לבשל בשבילנו 🙂
🙂 נשיבוק
ניסית להקפיא?
לא, הכנתי אותה רק הבוקר. אני מתכוונת להכין עוד היום ולנסות עוד דברים.
אשמח לדעת האם ניתן להקפיאה. כמו כן כמה זמן ניתן להשאירה במקרר
להקפיא, לא, אבל במקרר החזיקה אצלי שבוע וחצי…
תודה!
וואו נראה ממש ממש מעולה !!
גם אני עוקב אחרי הערוץ של סביון SAVEYON.. ממש מקסימה
ינוסה בקרוב!
🙂 תודה, זה לא ממש כמו המתכון שלה אבל היא כיפית אז שיתפתי 🙂
קשיו רגיל או מומלח?
רגיל, ללא תוספות.
נראה מעולה!! חייבת לנסות… ממש עשית לי את היום! אני משתוקקת לגבינה ואין משהו טבעוני שאני מוצאת שטעים לי…
מאיפה משיגים אגר-אגר?
אני לא גרה בארץ, אני בסידני, איך קוראים לזה באנגלית?
תודה!
היי סיסי, באנגלית זה – Agar
וזה נמכר בכל מיני חנויות טבע שאני מניחה שאת מכירה באיזורך.
כשרון שכמותך… ינוסה בקרוב…
כשאת רושמת לבלנדר, אז את מתכוונת במעבד מזון, כן ?
מג’ימיקס סטייל ? :-)))
כן, כל מה שנשמע, נראה ומצליח לבלנדר בו היטב. אז מעבד מזון, בלנדר, וכו… ותנקס 🙂
מה דעתך להוסיף תמצית צ’דר
כמו זו:
http://www.mydukandietshop.co.uk/en/product/Cheddar,13860.html
זה נראה לי מאוד מעניין, זה חידוש עבורי, אפשר לנסות ולראות מה זה באמת מוסיף לגבינה ואם יש צורך בזה…
נטלי – את המלכה הבלתי מעורערת!!
לפי מה שהבנתי יש בעיה בארץ להשיג אגר אגר (המוכרת בחנות טבע אמרה שהבעיה היא ארצית…) אבל אני חושבת שהאבקה שנשארה לי תספיק למתכון הזה (המטרה מקדשת את האמצעים, לא? )
יש לי שאלה. לא מצאתי אבקת בצל. האם הכוונה לאבקת מרק בצל? ואם לא – כמה קריטי זה למתכון?
היי אורית,
אם אין אגר בחנויות הקרובות אלייך תמיד אפשר להזמין מהאינטרנט, כמו שאני עושה, מזמינה כמות שתספיק לי להרבה זמן ומחזיקה במזווה.
אבקת בצל זה לא אבקת מרק זאת אבקת תבלין מבצל מיובש שפשוט מאוד טחנו אותו.
🙂
המון תודה על המחמאות 🙂
הי אני יודעת שיש ברמת ישי בעמק יזרעאל. אם זה מגיע עד לשם סימן שיש בעוד מקומות בארץ…
ניראת מדהימה !!! , מה זה אגר אגר ואיפה קונים את זה ? אותו כנ”ל לגבי מיסו ?
נטלי יקרה
אצלי שמרי הבירה מגיעים באבקה כמו קמח מה הכמות לדעתך
ומיסו זה סויה יש תחליף לדעתך במתכון?
אבקה שמים חצי מכמות הפתיתים בעיקרון, אבל הכי טוב גם לטעום ולשים כמה שטעים…
ומיסו או שיש לך או שאין וזה בסדר גם לא להשתמש במיסו, הוא רק עבור הטעם בלבד. טעים גם בלי…
יצא מדהים!
פשוט גאוני. תודה רבה!!!
הי, כמה זה כוס קשיו במשקל בבקשה?
וגם – יש לי שורש כורכום ואני נטולת פומפיה כרגע. נראה לי שיהיה אפשרי לגרר עם סכין, או שזה לא רעיון מוצלח?
היי נועה, 200 גרם זה מה שיצא בגודל של הכוס שלי. יש מידות מדוייקות עבור כל המתכון במתכון הבא.
ואם תשמרי על זהירות ועל האצבעות, גם עם הסכין זה בסדר.
הי נטלי
אין לי ממרח מיסו
יש לך רעיונות מה אפשר לשים במקום?
חג שמח [=
היי גל, אפשר להשמיט מהמתכון, זה לא הכרחי להצלחה שלו, רק תוספת של טעם.
אני שמתי כפית סילאן תמרים יצא טעים מאוד
כמה זמן את חושבת אפשר לשמור את זה במקרר? ובפריזר?
היי שולי, בפריזר לא הייתי ממליצה, ואצלי זה בנתיים שבוע ועדיין טוב…
היי עד כמה זה פרוע מצידי אם אין לי מיסו, אבקת בצל או שום ובמקום זה פשוט אטחן בצל ושום בבלנדר. יש לנו דודה לפיצה הלילה 🙂
חח, בעייתי קצת מבחינת מרקם, אבל גם אם לא יציב, עדיין מעולה לפזר מלמעלה עבור הטעם….
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
מהניסיון שלי למשך כשבוע…
היי נטלי,
תודה רבה רבה לך על הבלוג, כל כך עוזרת לאנשים לעשות את התהליך של טבעונות משמח יותר.
תודה רבה 🙂
הי נטלי. קודם כל כמובן אתחיל בלהגיד שאני כל היום בבלוג שלך! לפני מספר שבועות התחלתי את דרכי הטבעונית, ועם הבלוג שלך זה נראה כל כך קל!
הכנתי אתמול את הפטה שקדים ואין לי מילים לתאר את ההצלחה!:)
ניסיתי להכין גם את הגבינה הצהובה, והשתמשתי בכל המרכיבים שציינת אבל לצערי היא לא התקשתה:(
השתמשתי בפתיתי אגר , 6 כפות גדושות עם חצי כוס מים, זה הסמיך די מהר האמת, כשזה היה נראה כמו עיסת דבק כזו העברתי את זה לבלנדר עם שאר התערובת….
יכולה להיות עוד סיבה לכישלון שלי?:)
תודה!
זה נשמע לי די בסדר אז קשה לי להבין למה לא התקשתה, הפתיתים כולם נמסו? או נשארו חלק גושיים כאלה? השארת מספיק זמן במקרר?
הגבינה במקרר ואני כבר ממש לא יכולה לחכות אחרי שנה שלא אכלתי טוסט עם גבינה … הבלילה טעימה בטירוף ופשוטה להכנה !!
עשית אותי טבעונית מאושרת….
🙂 בשמחה…
הי נטלי הכנתי את הגבינה היום עבדתי בדיוק לפי המתכון
הגבינה במקרר כבר חמש שעות אך לא התקשתה
לדעתי העניין נעוץ בהמסה של האגר
ראיתי שעוד חברים נתקלו בבעיה הזו
כמות המים שבה מומס האגר היא מאוד קטנה יחסית לכמות הרשומה
השתמשתי בפתיתי אגר
אנסה שוב הפעם אולי אכניס את כל שלב א לסיר אחמם ואז אוסיף את האגר כך כמות הנוזל וגם החום יעבדו לטובת המסת האגר
אעדכן
תודה וערב טוב
תודה שרון, הוספתי הערה לגבי האגר אגר.
פשוט כיף להיכנס לבלוג ולקרוא את המתכונים המדהימים
הכול נראה טעים בא לי פשוט להכין את הכול
הכנתי היום את הפטה שקדים תכף נדע איך יצא
את פשוט מדהימה!!!
איזה כיף תודה רבה רבה 🙂
שלום!
הערות? הארות?
בעיקר מסקנות.
כרגע הכל עוד במקרר, אבל בראש זה חם.
אין התיחסות לשמרי בירה באבקה, אלא רק לפתיתים, אז שמתי חצי כוס.
השתמשתי במיסו חום. אלוהים, מה עושים עם שאר השקית?
האגר אגר (40ש”ח למאה גרם, בתפזורת), התקשה מאד מהר בכוס מים, מהר מדי אולי, וממש צמיגי.
כששפכתי אותו לבלנדר, הוא היה כ”כ צמיגי, עד שהבלנדר הבסיסי לא הצליח לערבב.
העברתי למעבד מזון, שם היה בסדר.
סך התכולה, אגב, כמעט מילא בלנדר של ליטר וקצת, אז כדאי להיות מוכנים.
חצי מהכמות (ללא אבקות בצל ושום, בכל זאת, זכר, יש גבול לרכיבים), הכנתי לפי המתכון ולחצי השני הוספתי ספירולינה ושום.
גיליתי המצאה של קשיו שבורים. מעט קשה להשיג אותם, אבל הם זולים משמעותית. אני רוכש ב 36ש”ח לקילו.
תודה רבה.
כזכר עצלן, אני “מאשר” את המתכון כקל ולא מלכלך כלים!
תודה ירון, יוצאת כמות יפה.
אם האגר מתקשה מהר מידי, אפשר לחמם שוב וממש לעבור בזריזות בחלק הזה כי הגיבוש שלו צריך להיות עם שאר המרכיבים ולא עם עצמו.
אבקת שמרי בירה מרוכזת יותר מפתיתים, משהו כמו שליש יותר ולכן רצוי להפחית בהחלפה.
אני אפילו מגדילה לעשות וקונה קשיו כבר טחון, למזלי יש אצלי איפה להשיג את ההמצאה הזאת וזה כבר חצי עבודה 🙂
תודה על האישור…
היי ירון, איפה אתה קונה אגר אגר ב-40 ש”ח למאה גרם??
אני גרה בחולון, וכאן בחנויות הטבע, ואפילו בעדן טבע מרקט בראשל”צ המחירים הם 30 ש”ח ל- 30 גרם!!
אנא, אמור לי שקנית איפשהו במרכז… 🙂
האמת, גם אזור חיפה והקריות יכול להיות מועיל (;
היי נטלי,
פעם שנייה שאני מנסה להכין גבינה כזו, והיא לא מתקשה 🙁
(עברו שעתיים, ולא נראה לי שהיא בדרך להתגבש – עדיין מדובר בעיסה(
שמתי יותר מכוס מים עם האגר אגר (היה ממש קשה
לעבוד איתו) ורק בדיעבד ראיתי שעבור
אבקת שמרי בירה צריך פחות משלושת רבעי כוס.
אני מניחה שפספסתי משהו עם העיבוד של האגר אגר
הארות? 🙂
האגר צריך להיות קצת סמיך ומומס היטבת לי נשמע שהיו לך יותר מידי מים.
נטלי, מה עושים אם זה נוזלי מדי? כנראה שהוספתי יותר מדי מים. אני יכולה להוסיף משהו בשביל ההסמכה?
תודה
וואו איזה מעולה, תודה רבה, אני אנסה לשלוח לך תמונה בהמשך, אוהבת את האתר שלך מאוד. ממני אורנית
תודה ^_^
צריך להשרות את הקשיו במים לפני כן..?
אין צורך, זה לא כתוב במתכון 🙂
אוף, לא מתקשה!
רואה בתגובות שאני לא היחידה שהסתבכה עם זה.
ממש מבעס!
נכון, לחלק הצליח, לחלק לא. אולי זה האגר לא טוב, אולי ההמסה. אני לא במטבח לדעת, אבל מקווה שההסברים לאורך כל הדרך יוכלו לעזור להגיע לתוצאה, הרי לרבים מאוד זה כן הצליח, ולי אישית לא קרה שלא. שיהיה בהצלחה, ולא להתבאס, פשוט לנסות לשפר, זה טבעי שלא הכל הולך, במיוחד בפעם הראשונה 🙂
האם אוכל לעשות קומבינצית אגוזים(בהתאם למה שנשאר בבית)
שקד,קשיו ומלך?
בעיקרון כן, הטעמים יהיו שונים ויותר דומיננטים, לקשיו טעם די נייטרלי.
הי נטלי,
אחלה אתר!
אנחנו צמחונים ובזכותך מפחיתים צריכה של מוצרים מהחי – אני באופן אישי מאד מתקשה למצוא תחליפים הולמים לגבינה. כל ממרחי הפסטו/אגוזים/טחינה למיניהם מלאים בשום וזה קצת “טו מאץ'” בשבילי על הבוקר.
הגבינה הנ”ל יצאה למריחה – אולי כמות האגר לא הספיקה.
אבל דוקא הטעם של שמרי הבירה מפריע לי. יש להם טעם מאד מובחן וחזק שאני לא כ”כ אוהבת.
לפי דעתך, מה יקרה אם אשמיט אותם מהמתכון?
תודה רבה טל 🙂
ללא שמרי הבירה הטעם ה”גבינתי” לא יהיה שם ממש. זה בערך הבסיס לטעם. אז לא ממליצה להשמיט, אולי להפחית מעט.
היי נטלי,
הכנתי את הגבינה היום פעם ראשונה והיא לא התקשה
לפי ההערות הקודמות שקראתי כנראה זה קשור בהמסת האגר
יש לי בקשה/הצעה, האם תוכלי בפעם הבאה שאת מכינה את הגבינה לשים תמונה של האגר הממומס כפי שצריך להיות?
אולי לראות איך זה אמור להראות בדיוק יתרום להצלחה של המכינים הבאים
אני אמשיך לנסות, האגר אגר הוא חומר חדש עבורי
תודה!ושבת שלום!
בשמחה, אני ללא ספק אמיס וראה את הצילום כי אני רואה שזה באמת אתגר עבור רוב הקוראים, קשה לי מאוד להבין למה, אני מתחילה לחשוש שהסחורה בארץ שונה ממה שיש לי פה :/ בכל מקווה תודה רבה
במה ניתן להחליף את שמרי הבירה אני לא יכול לאכול שמרים
היי איציק, בעיקרון שמרי בירה הם שמרים לא פעילים לכן לא צריכה להיות בעיה איתם בכלל, הם לא מתסיסים כמו שמרים רגילים פעילים. מה גם שזה חלק מהטעם המרכזי במתכון, ללא שמרי הבירה זה יצא לא מאוד “גבינתי”. מקווה שעזרתי.
פעם ראשונה שהכנתי, לא השתמשתי במיסו כי לא היה לי והמרקם יצא רך מאוד, הקפאתי אותה בשביל שאוכל לגרר אותה.אבל ברגע שהיא הפשירה, היא הפכה למשחה.
בפעם השנייה, ניסיתי לשים פחות מים, כי חשבתי שאולי הבעיה היא שאני לא ממש יודע לעבוד עם אגר אגר והוספתי בפעם הראשונה יותר מדי מים, גם הפעם יצא רך.אז הבנתי שכנראה המיסו עושה את העסק ליותר “מוצק”.
הבעיה שאני לא רוצה לשים מיסו בגלל כמות הנתרן הגבוהה שיש בה.האם יש תחליף שפוי יותר מבחינה תזונתית להוסיף לעסק?
המתכון הזה מתברר בטריקי עבור הרבה קוראים, לחלק מצליח, לחלק לא, הכל סביב האגר אגר אם אתה שואל אותי, ואין לי תשובה ללמה זה כך. לא בטוחה שהמיסו ישנה משהו חוץ מטעם, לכן אם יש הסתייגות, אפשר להחסיר מהמתכון.
פעם שלישית שאני מנסה ולא מצליח 🙁
לא ברור לי מה אני לא עושה בסדר!
הפעם שמתי בכוונה פחות מים, פחות שמן, החלפתי את האגר אגר מפתיתים לאבקה, והעסק פשוט מסרב להתייצב ונשאר רך!
מעולם לא ראיתי אגר אגר, וקניתי במיוחד בשביל המתכון הזה.מצאתי רק פתיתים.
בדקתי כמה סרטונים על עבודה עם אגר אגר, ובכל מקום ממליצים להשתמש באבקה.
אני חושב שדווקא במתכון הזה רצוי לשים וידאו לעבודה עם אגר אגר(או בכלל מתכון מצולם 🙂 ), כי לא כל כך ברור איך אמור להראות האגר אגר לפני שמוסיפים לתערובת.
הי נטלי
ניסיתי את המתכון של הגבינה הצהובה הזה אך יצא לי ממרח בסמיכות בצבע וגם קצת בטעם של חומוס. יש לך עצה מה התפספס? האם אפשר להציל את הקיים? חבל על החומרים (האגר אגר יקר) ועל הטרחה בכל זאת 🙂
אשמח להצעה
נתי
כמובן שחבל, מבינה לגמרי, טעם החומוס מפתיע אותי אבל מאמינה לך 🙂
בכל מקרה, לא כל הכנה ועבודה עם האגר אגר מצליחה לכולם, אני מקבלת ביקורת לפה ולשם, אם לא הצליח להתקשות, תשתמש כממרח, לפשטידה, לפסטה, לטוסט… אני עושה בממרח המון שימושים כשלא מייצבת אותו עם האגר.
היי נטלי,
מאוד אוהבת את המתכונים שלך!
הכנתי את הגבינה ואחרי לילה שלם במקרר היא לא התקשתה…
לפי דעתי עשיתי בדיוק לפי המתכון…
איפה הטעות שלי?
מה אני יכולה עוד לעשות עם זה? חבל לזרוק.
תודה רבה
קרה לא רק לך לצערי, עושים מזה ממרח או מטבל או אופים עם פסטה למשל, זה רוטב מצויין וטעים.
אם תקראי תגובות קודמות זה פשוט האגר אגר שלא פעל.
גם לי לא ממש יצא טוב במרקם ובמראה, זה לא ממש נוזלי, אבל לא בדיוק
במרקם של גבינה.
זה משהו קצת צמיגי שיותר נמעך ממתפורר, זאת אומרת שאי אפשר לגרד את הגבינה, ואם מנסים לפורר במזלג למשל זה פשוט נמעך לעיסה דביקה.
אז גם קשה לי להגיד האם זה נמס בחום.
בכל מקרה יצאה כמות די גדולה, ואני לא בטוחה מה לעשות עם זה. אז רציתי לשאול האם נראה לך שזה מתאים למילוי קנלוני? המרקם אחרי מעיכה במילא מזכיר קצת ריקוטה (עד כמה שאני זוכרת איך נראית ריקוטה), האם נראה לך שתוספת טופו מפורר למילוי הקנלוני תהיה טובה?
אני גם קצת מפחדת שהגבינה כן תימס בתנור כשתהיה ביחד עם הרוטב ששמים בתבנית עם הקנלוני והכל יהפך למרק שבו שוחים קנלוני ללא מילוי.
תודה מראש.
מתכון מאוד טריקי, לא לכולם מצליח, אני מאמינה שזה תלוי בחומר והשימוש בו יותר מבמכין המתכון 🙂
בכל מקרה התערובת מתאימה למילוי והקרמה, וממש כל מה שמשתמשים בו בקרם גבינה.
טיפים שאני לא לגמרי בטוחה בהם. כאשר את התערובת הסמיכה של האגר אגר לתערובת השניה כדאי לוודא שהיא גם בטמפ חמימה. אם היא קרה האגר עלול להתחיל להיקרש לפני העירבוב או להיקרש לא טוב.
בניסיונות הצלה עירבבתי את התערובת ביחד עם האגר ידנית ולא בעזרת בלנדר. יכול להיות שזה שינה משהו.
כדאי לערבב מהר (בעיקר אם קר, או שתערובת הקשיו קרה)
האם אפשר להחליף את אבקת שמרי הבירה במשהו אחר?
נטלי יקרה, יצא מעולה בתור מטבל, לא התקשתה הגבינה. שאלה לגביי שמרי הבירה שלטעמי היו דומיננטיים בטעם ,מה תפקידם בגבינה והאם ניתן להמירם בחומר אחר? כמו כן המיונז חלומי רק שכעבור 3 ימים נסוג למצב נוזלי? תודה אתר נפלא, אשמח לגבינה צהובה על בסיס סויה בהזדמנות כל טוב אילה.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!