אורז עם “בשר” סויה

29 Aug
August 29, 2012

אוי כמה שזה טעים,
מאוד משביע,
כמות גדולה,
ומזין.

למתכון הזה יש שני שלבים.
בראשון מכינים את האורז (בינינו אתם יכולים להכין אורז לפי הטעם שלכם),
בשני מכינים את תערובת הסויה שזה בעצם בולונז טבעוני.
בסוף פשוט מערבבים את הכל יחד ומתעלפים…

את הסויה מומלץ להשרות קלות ולסחוט היטב מהמים, להעביר לבלנדר ולטחון מעט , שלא יהיו מאוד פירוריים אבל גם לא גושים.
תוכלו להשוות את רמת הגרגיריות על פי הצילום.

לאורז-


קוצצת בצל, מטגנת,
קוצצת 3 שום, מטגנת,
מוסיפה המון תבלינים (אני קונה תערובת מוכנה של תיבלון לאורז הודי)
, מטגנת יחד עם הכל,
הוספתי עוד קצת כורכום, 5 עלי דפנה יבשים, 3 תרמילי הל, מלח, …
מערבבת 2 דקות עם כוס אורז,
מוסיפה מים רותחים עד ל2 ס”מ מעל האורז, כשאני רואה שזה רותח אני מנמיכה ללהבה הכי נמוכה שיש לי על הגז, מכסה, מבשלת,
מתישהו באמצע פותחת לעירבוב עדין, וכשכמעט מוכן ומרגיש כמעט רך בדיוק, מורידה מהאש ומשאירה את המכסה סגור אחרי עוד עירבוב כדי שהאדים ימשיכו לרכך סופית את האורז.

ולמי שכמויות המים מלחיצות אותו- על כל כוס אורז = כוס וחצי מים
אז אם יש לכם 2 כוסות אורז = 3 כוסות מים.
כשהאורז מוכן, ניתן להוציא את תרמילי ההל ועלי הדפנה שאותם גם ככה לא אוכלים.

לבולונז-

אני מטגנת בשמן זית (3-4 כפות שמן) 4 שיני שום ובצל אחד קצוצים,
מוסיפה עגבניה לטיגון,
קצת מים כי זה מתייבש מהר מאוד,
שמה כמה כפות של רסק עגבניות, בערך 5 כפות,
שמה כפית פפריקה אדומה,
קצת אבקת מרק פרווה (לא חייב),
בזיליקום טרי ככה כמה עלים קצוצים דק,
אני אישית אוהבת חריף אז גם קצת חצי כפית פתיתי צ’ילי,
ומוסיפה גם את פתיתי הסויה שזה יוצא כמו בשר טחון ומתבשל ממש טוב…,
רק קצת מלח ופלפל לפי הטעם ולהוסיף מים אם נראה שמתייבש מהר מידי ועל אש בינונית לבשל עד שהנוזלים מצתמצמים בעירבוב תמידי…
התערובת הסופית צריכה להיות רוטב שנספג בסויה, אז כך שזה לא מאוד רטוב וזה לא יותר מידי יבש אחרת זה לא יהיה נעים בפה.
וזה מוכן..

Comments

comments

Tags: , , , , ,
12 replies
  1. אלה says:

    הי נטלי, יש תבלינים, יש הכל..אבל כמה כוסות אורז מתאים לכמות התיבול שציינת?

    Reply
  2. Average Joe says:

    איזו כמות שבבי סויה נחוצה כאן ? (משקל לפני ההשריה – בבקשה)

    Reply
    • Natalie says:

      היי,
      זה יוצא בערך כוס, אחרי ההשריה, לא שקלתי לפני, אחרת הייתי מוסיפה במדוייק, אבל אני מכינה את המתכון הזה בכל פעם עם מדדים שונים, לפעמים יוצא יותר אורז ופחות סויה ולפעמים פחות סויה ויותר אורז, זה לא מאוד משנה ומאוד תלוי בהעדפה אישית, אני ממליצה להתנסות, זה טעים לכאן או לכאן 🙂 בהצלחה, שנה טובה ובתיאבון …

      Reply
  3. אתי says:

    היי, אני בעבודה, מדפדפת אצלך בבלוג מהאייפון החדש שלי וממש נהנת, מחכה לחזור ולהכין משהו. האורז הזה נראה מדהים…

    Reply
  4. ICייסי says:

    הבנתי הכל חוץ מהסויה – מדובר על סויה רגילה, כן?
    “את הסויה מומלץ להשרות קלות ” – כמה זה קלות, לא כמו לבשל סויה ?

    Reply
    • Natalie says:

      אתה מכיר את הטחון מין הצומח של טבעול? יש עוד סוג שאני לא זוכרת את שם היצרן, אולי טבע דלי או משהו כזה, פשוט להשרות מעט במים, שיתרכך.

      Reply
  5. Silvi says:

    היי נטלי, אפשר שתצרפי צילום של הסויה ?
    תודה מראש

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *